Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Σούπερ μάρκετ: Aνατροπές στο ωράριο - Αυξήσεις έως και 20% σε βασικά τρόφιμα!

Η κίνηση «My Market Speedy» που θα συζητηθεί

2 Ιουνίου 2021 11:59
Σούπερ μάρκετ: Aνατροπές στο ωράριο - Αυξήσεις έως και 20% σε βασικά τρόφιμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα εποχή φαίνεται πως έρχεται για τα σούπερ μάρκετ και τον τρόπο και το ωράριο λειτουργίας τους καθώς η Metro ΑΕΒΕ κάνει την αρχή και φέρνει το πρώτο κατάστημα που θα είναι ανοιχτά όλη την εβδομάδα, ενώ αυξήσεις έως και 20% έρχονται σε βασικά τρόφιμα! Ενώ, δείτε γιατί τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν παράθυρα;

Όταν είχε πρωτο-αποκαλύψει τις σκέψεις του ο ισχυρός άνδρας της Metro ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, στα τέλη του 2019, ο σχεδιασμός του έκανε λόγο για άνοιγμα του πρώτου πιλοτικού καταστήματος 200-300 τ.μ. στα τέλη του 2020, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, μέσω του συστήματος franchise.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, άνοιξε το πρώτο My Market Speedy στην Κυψέλη και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή Κρέσνας 4 και Ευελπίδων 97.

Το κατάστημα θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, με ωράριο λειτουργίας από 07:00 το πρωί μέχρι 20:30 το βράδυ. Το κατάστημα καλύπτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που φιλοξενεί ένα mini market.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, «το συγκεκριμένο κατάστημα θα το τρέξουμε αρκετούς μήνες, για διόρθωση των όποιων αδυναμιών παρουσιαστούν και αν καταλήξουμε σε ένα λειτουργικό και κερδοφόρο μοντέλο, θα ξεκινήσουμε την εξάπλωση, ανάλογα βέβαια και με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει».

Αλλαγή στο ωράριο των Σούπερ Μάρκετ και αύξηση τιμών

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιους επιχειρηματίες, για να ανοίξουν νέα σημεία My Market Speedy στην πρωτεύουσα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, «μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα φανεί αν το συγκεκριμένο μοντέλο καταστήματος που προωθούμε βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως φιλοδοξούμε».

Σημειώνεται ότι στον κλάδο, την πιο σημαντική παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα έχει κατά βάση η ΑΒ Βασιλόπουλος με τα AB Shop & Go και AB City και ακολουθούν ο Μασούτης με τα Express Market, η Market In με τα Economy Market, ενώ κινητικότητα δείχνει και η αλυσίδα Κρητικός, η οποία τον περασμένο μήνα εγκαινίασε το νέο της κατάστημα mini market στο Παγκράτι, στην Κόνωνος 58.

Αυξήσεις έως και 20% σε βασικά τρόφιμα!

Ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης έρχονται, μεταξύ των οποίων τα οπωροκηπευτικά, τα χαρτικά, το ηλιέλαιο κα ιτο καλαμποκέλαιο, το αλεύρι και τα δημητριακά, η φέτα, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ρύζι, αλλά και οι σοκολάτες.

Αυξήσεις θα υπάρξουν και στα είδη των Λαϊκών Αγορών, που θα φτάνουν στο έως και 10%. Στο δε πετρέλαιο κίνησης αναμένεται αύξηση ύψους 13,62%.

Δείτε εδώ, όσα είπε στην ΕΡΤ ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, Λευτέρης Κιοσές

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share