Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σκλαβενίτης: Τα προϊόντα που έχει "μισοτιμής" μέχρι το Σάββατο - Αναλυτική λίστα

Τρέξτε να προλάβετε!

28 Μαΐου 2021 13:27
Σκλαβενίτης: Τα προϊόντα που έχει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλες προσφορές από τον Σκλαβενίτη, αφού του site του σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις τις απίστευτες προσφορές ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείς τα καταστήματά του.

Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφέρει καθημερινά ειδικές τιμές που μπορείτε να επωφεληθείτε, εξοικονομώντας χρήματα από αγορές και προϊόντα 1+1 δώρο.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

Μεγάλες προσφορές από τον Σκλαβενίτη, αφού του site του σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις τις απίστευτες προσφορές ακόμη και χωρίς

Μεγάλες προσφορές από τον Σκλαβενίτη, αφού του site του σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις τις απίστευτες προσφορές ακόμη και χωρίς

Σκλαβενίτης: Τα προϊόντα που έχει 'μισοτιμής' μέχρι το Σάββατο - Αναλυτικά λίστα

Σούπερ Μάρκετ: Στα «μαύρα» Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος & My Market

Σούπερ Μάρκετ: Στα «μαύρα» Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος & My Market καθώς η επιστροφή, έστω και με δόσεις, στην κανονικότητα, έχει άμεσο αντίκτυπο στο ταμείο τους. Παράλληλα, «αναβρασμό» στην αγορά φέρνουν οι επόμενες κινήσεις του Σκλαβενίτη, με την εταιρεία να συνεχίζει τις επενδύσεις της και να ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερη εξάπλωση, αν και μια προηγούμενη είδηση είχε προκαλέσει πανικό.

Το ταμείο είναι "μείον” τον Μάιο, συγκρινόμενο με αυτό του περσινού αντίστοιχου μήνα, όπου ζούσαμε υπό περιορισμούς λόγω κορονοϊου και η μόνη διέξοδος ήταν η κατανάλωση - διασκέδαση αποκλειστικά μέσω σούπερ μάρκετ.

Προμηθευτές, που μίλησαν στο Capital.gr, αναφέρουν ότι σε ορισμένες κατηγορίες, όπως είναι τα κατεψυγμένα προϊόντα, οι πωλήσεις έχουν υποχωρήσει από 30-50%. Ισχυρές πιέσεις με διψήφια πτώση των πωλήσεων τους δέχονται και άλλες κατηγορίες όπως είναι οι μπύρες και τα αναψυκτικά. Με την κατηγορία παγωτού να δέχεται άγριο "σφυροκόπημα” μετά και την άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης.

Πέρυσι την εβδομάδα που έληγε στις 17 Μαΐου τα σούπερ μάρκετ κατέγραψαν ανάπτυξη 10,1% συνολικά, οι πωλήσεις παγωτού 39,3%, 50% η κατεψυγμένη pizza και τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα 33,3%.

Εκτός από τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα -η εστίαση ανέβασε ρολά στις 3 Μαΐου-, ο φετινός Μάιος είχε και μια ακόμη σημαντική διαφορά σε σχέση με τον περσινό. Τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά στις 3 και 4 Μαΐου, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη, διότι μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς.

Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ότι αυτή η "απώλεια” ημερών σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα -το Πάσχα πέρυσι έπεσε τον Απρίλιο-, ισοφαρίσθηκε με τη δυνατότητα που έδωσε η Πολιτεία για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που έχουν μεσολαβήσει από το Πάσχα μέχρι και σήμερα. Αυτό θα ίσχυε στην περίπτωση που ο βασικός παίκτης του κλάδου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται το 30% του συνολικού τζίρου των σούπερ μάρκετ, ο όμιλος Σκλαβενίτη, λειτουργούσε τις Κυριακές.

Η αλυσίδα Σκλαβενίτης διατηρεί κλειστά τα καταστήματά της τις Κυριακές με εξαίρεση αυτό που βρίσκεται στο Eμπορικό Πάρκο Smart Park, στα Σπάτα.

Εν αντιθέσει, πάντως με το τι συνέβη τις 19 πρώτες ημέρες του Μαΐου, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου ο τζίρος στο λιανεμπόριο τροφίμων ενισχύθηκε κατά 3%, οδηγούμενος κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου και δη την τελευταία εβδομάδα, που ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η NielsenIQ τη Μεγάλη εβδομάδα (13/4-19/4) οι πωλήσεις αυξήθηκαν 10,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή Μεγάλη Εβδομάδα (13/4-19/4), κατά τη διάρκεια της οποίας είχε καταγραφεί αύξηση +5,5%. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στις κατηγορίες τροφίμων & ποτών και στα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα.

Σούπερ Μάρκετ

Στα "παράδοξα” της κατανάλωσης τη Μεγάλη εβδομάδα ήταν ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων προήλθε από Περιφέρεια, με την περιοχή της Πελοποννήσου να αναπτύσσεται κατά +18,3%, η Κεντρική Ελλάδα με +16,8%, αλλά και η Κρήτη με +10,2%, παρά το γεγονός ότι απαγορεύονταν οι μετακινήσεις.

Αναλυτές, στελέχη προμηθευτικών εταιρειών και αλυσίδων σούπερ μάρκετ αναμένουν υποχώρηση των πωλήσεων. Τους επόμενους 3-4 μήνες εκτιμούν ότι η αγορά θα κινηθεί, στην καλύτερη περίπτωση, στα περσινά επίπεδα, ενώ για το τελευταίο τρίμηνο αναμένουν σημαντική υποχώρηση του τζίρου. Για το σύνολο της χρονιάς εκτιμούν πως ο τζίρος των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα υποχωρήσει εφέτος 2-4% σε σχέση με το 2020.

Αλλάζει το τοπίο στα σούπερ μάρκετ - Η «μάχη» των Οnline πωλήσεων

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται την «επόμενη μέρα» μετά την πανδημία στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, όπου το 2020 καταγράφηκε ρεκόρ πωλήσεων, με τον επιπλέον τζίρο να φτάνει συνολικά κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Από τη μία πλευρά οι νέες καταναλωτικές συνήθειες που αναδύθηκαν τον τελευταίο χρόνο και φαίνεται να παγιώνονται, με κυριότερη την άνοδο των Οnline αγορών, από την άλλη πλευρά η προσπάθεια των μεγάλων αλυσίδων να διατηρήσουν μέρος της δυναμικής που απέκτησαν, αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό τοπίο σε σχέση με εκείνο προ πανδημίας.

Στελέχη της αγοράς αλλά και οι ίδιοι οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων στις προβλέψεις τους για την εικόνα του κλάδου τα επόμενα χρόνια, εκτιμούν μάλιστα ότι θα υπάρξει αύξηση του βαθμού συγκέντρωσης καθώς και νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης και My Market που εν μέσω πανδημίας ενίσχυσαν σημαντικά το ηλεκτρονικό τους κανάλι και προχώρησαν σε νέες συνεργασίες με τις πλατφόρμες efood, delivery.gr και box.gr για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, σχεδιάζουν νέες επενδύσεις και μέσα στο 2021 με επίκεντρο την περαιτέρω ενίσχυση των Οnline πωλήσεών τους.

Σκλαβενίτης

Άλλωστε οι ρυθμοί ανάπτυξης του ηλεκτρονικού καναλιού και το 2021 παραμένουν εντυπωσιακοί, με το πρώτο δίμηνο του έτους να καταγράφεται αύξηση 504% σε σχέση με πέρσι σύμφωνα με την Convert Group.

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας οι καταναλωτές φαίνονται πλέον εξοικειωμένοι με τις Online παραγγελίες αλλά και οι επιχειρήσεις μετά τη δυσκολία διαχείρισης που παρατηρήθηκε το πρώτο διάστημα, έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες για η εξυπηρέτηση γίνεται άμεσα.

Πλέον σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ ένας στους τέσσερις καταναλωτές, χρήστες του διαδικτύου, πραγματοποιεί αγορές από online σούπερ μάρκετ, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2019, έφτανε το 1-2%.

Όσον αφορά στις επενδύσεις που δρομολογούν στο τρέχον έτος, η αλυσίδα Σκλαβενίτης προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ σε νέα καταστήματα, ανακαίνιση των υφιστάμενων καθώς και την επέκταση του sklavenitis.gr και στη Θεσσαλονίκη.

Για την ΑΒ Βασιλόπουλο, προβλέπονται επενδύσεις περίπου 50 εκατ. ευρώ με ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων ενώ θα συνεχιστεί και η ένταξη των νέων concept που ξεκίνησε η εταιρεία το 2019.

Ο όμιλος Metro AEBE (Μy Market) προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ με επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, του κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη καθώς και στην ενίσχυση του e-shop. Τέλος το επενδυτικό πλάνο της Μασούτης περιλαμβάνει πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ με δημιουργία νέων καταστημάτων, καθώς και 30 ανακαινίσεις υφιστάμενων καταστημάτων.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share