Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Jumbo: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Βακάκη!

Έσκασε τώρα!

15 Απριλίου 2021 21:41
Jumbo: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Βακάκη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Και το 2021 αποτελεί μια χαμένη χρονιά για το λιανεμπόριο", είπε ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo κ. Απόστολος Βακάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα μεγέθη του 2020 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Βακάκης ανέφερε πως τον Απρίλιο οι πωλήσεις έχουν ισοφαρίσει πλήρως την επίδοση του περυσινού αντίστοιχου μήνα, γεγονός που επιτρέπει πρόβλεψη για επίσης θετικό πρόσημο πωλήσεων, εφόσον σταδιακά επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο στη χώρα.

Σημείωσε πάντως πως η μέχρι σήμερα λειτουργία του εμπορίου είναι περιοριστική, καθώς οι μέθοδοι click away και click inside αποτελούν εργαλεία "παράδοσης προϊόντων και όχι πώλησης προϊόντων". Το α΄τρίμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo υποχώρησαν κατά 11% εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην έλλειψη δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, όπου ο όμιλος πραγματοποιεί το 53% των πωλήσεων του. Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων ο κ. Βακάκης, το ρουμανικό e-shop μπορεί να προσφέρει σε ετήσια βάση τον τζίρο 2 ή 3 καταστημάτων Jumbo είπε ο επικεφαλής του ομίλου. Σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό κανάλι στην Ελλάδα εκτίμησε πως θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 30% σε ετήσια βάση και περιόρισε τις απώλειες στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Έκτακτη είδηση για τα Jumbo: Εξέλιξη φωτιά!

Jumbo: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Βακάκη!

Ο κ. Βακάκης, αναφέρθηκε και στην ανισορροπία που προκλήθηκε στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην αύξηση των ναύλων και των τιμών των πρώτων υλών ενώ τόνισε πως ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο, ύψους 35-40 εκατ. ευρώ, με στόχο να δημιουργήσει νέα αποθηκευτικά κέντρα και καταστήματα.

Ερωτηθείς από τους αναλυτές αν στα σχέδια της Jumbo είναι η επέκτασή της και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων όπως είναι οι τροφές για ζώα ή τα ποδήλατα, ο επικεφαλής της Jumbo άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό στο μέλλον. Αναφορικά με την εμπορική συνεργασία με την ισραηλινή Fox Group που προβλέπει τη δημιουργία καταστημάτων Jumbo στο Ισραήλ ο κ. Βακάκης περιορίσθηκε να δηλώσει πως είναι μια μεγάλη αγορά σημειώνοντας πάντως ότι δεν η Jumbo δεν έχει "πλανάρει” νούμερα για το 2021.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share