Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΙΚΕΑ: Φτιάξτε τη βεράντα ή τον κήπο των ονείρων σας!

Ξεφυλλίστε το έντυπο Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 της ΙΚΕΑ

13 Απριλίου 2021 14:10
ΙΚΕΑ: Φτιάξτε τη βεράντα ή τον κήπο των ονείρων σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν η καλοκαιρία σας έχει κάνει να ονειρεύεστε στιγμές χαλάρωσης στο μπαλκόνι, ένα διάλειμμα με την οικογένεια στον κήπο ή ένα γεύμα στη βεράντα, η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, σας προσκαλεί να εμπνευστείτε από μια μεγάλη ποικιλία επίπλων και εξοπλισμού εξωτερικού χώρου που θα κάνει κάθε σας επιθυμία πραγματικότητα!

Με το νέο έντυπο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, σας βοηθά να ανακαλύψετε προτάσεις για καλοσχεδιασμένα σετ επίπλων, να βρείτε λύσεις για την οργάνωση του μπαλκονιού και του κήπου σας, αλλά και ιδέες για είδη κηπουρικής, που θα μεταμορφώσουν κάθε γωνιά των εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας.

Ψάχνετε τραπεζαρία για τη βεράντα σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Οι σειρές BONDHOLMEN και ÄPPLARÖ θα εξυπηρετήσουν όλες σας τις ανάγκες με λειτουργικά έπιπλα σε διαφορετικές διαστάσεις, χρώματα και υλικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σας.

IKEA

Στη διαχρονική σειρά BONDHOLMEN, που διαθέτει απλό σχεδιασμό, όλα τα έπιπλα είναι φτιαγμένα με ξύλο ευκαλύπτου που προέρχεται από βιώσιμες πηγές, ενώ τα πόδια έχουν μία κλίση για περισσότερη σταθερότητα και τα έπιπλα είναι πτυσσόμενα για εύκολη αποθήκευση.

Από την άλλη, η σειρά ÄPPLARÖ είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό ξύλο ακακίας και διαθέτει επιλογές για όλους τους χώρους, όπως επεκτεινόμενα τραπέζια για πολλά τετραγωνικά, αλλά και πτυσσόμενα έπιπλα για μικρά μπαλκόνια, επειδή κανένας εξωτερικός χώρος δεν είναι τόσο μικρός ώστε να σας εμποδίσει να κάτσετε έξω.

Για ακόμη πιο χαλαρωτικές στιγμές στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο σας, χρειάζονται οι κατάλληλοι καναπέδες. Η σειρά SOLLERÖN είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό πλαστικό ρατάν και δίνει ακριβώς την ίδια αίσθηση με αυτήν που δίνει το φυσικό ρατάν, ενώ έχει χώρο αποθήκευσης κάτω από το κάθισμα για να φυλάτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια.

Αν προτιμάτε το πιο βιομηχανικό στυλ, η σειρά επίπλων JUTHOLMEN κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό
ρατάν και ατσάλι, με σκελετό σε μαύρο-καφέ χρώμα ξεχωρίζει και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τους συνδυασμούς που επιθυμείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργικότητα, διαλέξετε το σύστημα καναπέ HAVSTEN, με το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε τον καναπέ σας όπως εσείς θέλετε, προσθέτοντας και αφαιρώντας καθίσματα.

IKEA έπιπλα

Συνδυάστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου με μαξιλάρια για ακόμα πιο αναπαυτική αίσθηση. Προτιμήστε μαξιλάρια με αφαιρούμενα καλύμματα που πλένονται στο πλυντήριο, όπως τα καλύμματα FRÖSÖN ή διαλέξτε τα μαξιλάρια HÅLLÖ ή KUDDARNA με δύο όψεις για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τα οποία έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία για να μην ξεθωριάζουν.

Προσθέστε ακόμη, διακοσμητικά μαξιλάρια σε απαλά χρώματα ή έντονα σχέδια, ανάλογα με το προσωπικό σας στιλ. Για να παραμείνουν καθαρά, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τα αποθηκεύετε στις τσάντες και στα κουτιά αποθήκευσης TOSTERÖ ή στο κουτί αποθήκευσης VRENEN.

Για να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό χώρο που θα μπορείτε να απολαμβάνετε συχνά, για περισσότερο χρόνο και χωρίς περισπασμούς, προτιμήστε κιόσκια και ομπρέλες που σας προσφέρουν προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και από τον ήλιο με UV προστασία.

Αρχικά, ελέγξτε τον διαθέσιμο χώρο και αποφασίστε αν θέλετε “σταθερή” ομπρέλα, όπως η KUGGÖ και η BETSÖ ή μία κρεμαστή, όπως η OXNÖ. Εναλλακτικά, αν διαθέτετε κήπο, τοποθετήστε ένα κιόσκι και συνδυάστε με την κουνουπιέρα για κιόσκι LAPPÖN ή με τις κουρτίνες KARLSÖ για να απομονώσετε τελείως τον χώρο. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιδιωτικό χώρο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, για να απολαύσετε την ημέρα σας, χωρίς καμία άλλη σκέψη.

Ολοκληρώστε τη διαμόρφωση του εξωτερικού σας χώρου, με χαλιά για εξωτερική χρήση ή επένδυση δαπέδου. Στην ΙΚΕΑ, θα βρείτε χαλιά σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα, για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αν οι ανάγκες σας απαιτούν πιο ριζικές λύσεις, προτιμήστε την εγκατάσταση επένδυσης δαπέδου UTLÄNGAN, RUNNEN, MÄLLSTEN και ALTAPPEN, που είναι πολύ εύκολη ως διαδικασία.

Για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, κάνετε συνδυασμό χρωμάτων και υλικών από τις σειρές MÄLLSTEN και RUNNEN, με απεριόριστες επιλογές. Βάλτε τη φύση στο σπίτι σας και δημιουργήστε τη δική σας πράσινη γωνιά, είτε έχετε κήπο, είτε έχετε ένα μικρό παράθυρο. Απογειώστε τη δική σας υπαίθρια όαση, προσθέτοντας φυτά, μιας και κάνουν τους ανθρώπους πιο χαρούμενους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Επιλέξτε κασπό μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο. Προμηθευτείτε απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής και μπουκάλια ψεκασμού που θα σας βοηθούν να περιποιείστε τα φυτά, τα λουλούδια και τις ζαρντινιέρες σας.

Επειδή ήρθε η ώρα να κρυφτεί ο ήλιος, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να κάθεστε έξω! Ανάψτε τα φώτα και δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ανάμεσα σε κρεμαστά φωτιστικά εξωτερικού χώρου, σε επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά της σειράς SOLVINDEN, η οποία είναι ηλιακής ενέργειας, έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για τον λογαριασμό, αλλά και για να διατηρείτε τον χώρο τακτοποιημένο χωρίς καλώδια και πρίζες.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να δώσετε μια πιο παιχνιδιάρικη νότα, προτιμώντας τις πρωτότυπες γιρλάντες φωτισμού SVARTRÅ ή SOLARVET ή τα φανάρια ENRUM και GLIMRANDE, με υποδοχή κεριών, για πιο ρομαντική διάθεση.

Αν ονειρεύεστε μεσημέρια Κυριακής ή βραδιές με φίλους, συνοδεία γευστικών απολαύσεων, τότε στο έντυπο, μπορείτε να βρείτε τα απαραίτητα για ένα ιδανικό μπάρμπεκιου, όπως ψησταριές, τρόλεϊ και ντουλάπια αποθήκευσης, καθώς και τα σερβίτσια και τα μπολ που θα χρειαστείτε για το σερβίρισμα. Κορυφαία επιλογή αποτελεί η νέα σειρά GRILLSKÄR, με την οποία μπορείτε να κάνετε τον συνδυασμό που επιθυμείτε για μία ολοκληρωμένη μαγειρική εμπειρία στον κήπο ή τη βεράντα σας.

Ξεφυλλίστε το νέο έντυπο Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 στο IKEA.gr, εμπνευστείτε και διαμορφώστε το μπαλκόνι ή τον κήπο των ονείρων σας!

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share