Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πρώτο e-shop στον κόσμο, στα Κερκυραϊκά, είναι στον «αέρα»!

1 Απριλίου 2021 13:37
Το πρώτο e-shop στον κόσμο, στα Κερκυραϊκά, είναι στον «αέρα»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Salty Bag, η πρωτοπόρος εταιρία από την Κέρκυρα στον χώρο του sustainable fashion και της κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο της ανανέωσης της ιστοσελίδας της δημιούργησε το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα (e-shop) στον κόσμο, στα Κερκυραϊκά!

Η νέα ιστοσελίδα λειτουργεί πλέον σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και στο τοπικό ιδίωμα της έδρας της! Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε μια διάλεκτο δεν ήταν εύκολο εγχείρημα, αφού τα «Κερκυραϊκά» δεν προσφέρονταν μέχρι σήμερα ως επιλογή γλώσσας.

Η ομάδα της Wdesign, υπεύθυνη για την δημιουργία της ιστοσελίδας, έπρεπε να δημιουργήσει την υποδομή για τη γλώσσα από το «πουθενά». Τη μετάφραση των κειμένων επιμελήθηκε μια ομάδα Kερκυραίων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τη ντοπιολαλιά τους και έτσι κατάφεραν να εκφράσουν την ουσία της Salty Bag στα Kερκυραϊκά με τρόπο αριστοτεχνικό.

Salty Bag

Το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς οι διεθνείς όροι της κυκλικής οικονομίας, του upcycling και των υλικών έπρεπε να αποδοθούν με ένα τρόπο πραγματικό και σύγχρονο σε ένα ιδίωμα που φθίνει, μια προσπάθεια με μεγάλες δυσκολίες.

Ο Στρατής Ανδρεάδης της Salty Bag δήλωσε:

«Είμαστε μια εταιρία που ιδρυθήκαμε και δραστηριοποιούμαστε στην Κέρκυρα. Μια από τις μοναδικές ομορφιές, ένας μοναδικός πλούτος του τόπου μας, είναι η ντοπιολαλιά της. Καθώς επανασχεδιάζαμε την ιστοσελίδα μας λοιπόν αποφασίσαμε να δημιουργηθεί η νέα μας ιστοσελίδα στα Ελληνικά τα Αγγλικά και τα Κερκυραϊκά γιατί τα Κερκυραϊκά προσφέρουν έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης που συχνά δεν παίρνουν τη θέση που τους
αξίζει.

Άλλωστε, στην Κέρκυρα ζούμε, τα Κερκυραϊκά μιλούνται ακόμη και είναι μια πανέμορφη διάλεκτος που αξίζει να στέκεται δίπλα σε άλλες γλώσσες. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να αποδώσουμε, με ένα συμβολικό τρόπο, φόρο τιμής σε ένα κομμάτι του άυλου πολιτισμού του τόπου μας, της Κέρκυρας.»

Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση: https://saltybag.com/cfu/

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share