Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Σεισμός στην αγορά με Jumbo: Πήρε την τραγική απόφαση ο Βακάκης!

Οριστικό!

27 Μαρτίου 2021 20:59
Σεισμός στην αγορά με Jumbo: Πήρε την τραγική απόφαση ο Βακάκης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες εξελίξεις στην JUMBO με τον Απόστολο Βακάκη.

Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης, προχωράει σε Placement του 3,5% των μετοχών της JUMBO ΜΠΕΛΑ -2,14% 15,98.

Η αξία του 3,5% σύμφωνα με την χρηματιστηριακή τιμή της JUMBO ανέρχεται στα 76,7 εκατ. ευρώ.

Ο Απόστολος Βακάκης θα εισπράξει από αυτή την συναλλαγή εάν υποθέσουμε ότι θα πουλήσει με discount 5%, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, περίπου 72,8 εκατ. ευρώ.

Σεισμός στην αγορά με Jumbo

Ο πωλητής δεσμεύεται ότι για τις επόμενες 180 ημέρες δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές.

Μετά την πώληση το ποσοστό του κ. Βακάκη θα υποχωρήσει στην εταιρεία στο 19,7% από 23,2%.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής έχει κάνει ράλι τον τελευταίο ένα μήνα περίπου 19%.

Νέες αλλαγές στα Jumbo - Πως και που ανοίγουν

Νέες αλλαγές και άνοιγμα των Jumbo ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, η οποία πλέον επιτρέπει τη λειτουργία click – inside για ένδυση, υπόδηση και βιβλία στις επιδημιολογικά «κόκκινες» περιοχές. Παράλληλα, αρνητική εικόνα εμφάνισαν το Φεβρουάριο τα οικονομικά μεγέθη του Jumbo εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών στο λιανεμπόριο, που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας.

Με click inside (αγορές εντός του καταστήματος, αλλά με ραντεβού που κλείνεται είτε online είτε τηλεφωνικά) λειτουργούν από σήμερα τα 14 από τα 52 καταστήματα του ομίλου Jumbo, καθώς όλα τα υπόλοιπα στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χαλκίδας, Τρίπολης, Λάρισας, Λαμίας, Κορίνθου, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης έχουν κλείσει λόγω του αυστηρού lockdown που ισχύει από σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τουλάχιστον έως 16 Μαρτίου, σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, όλες οι περιοχές που ήταν έως χθες στην κατηγορία της «επιτήρησης» περνούν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Αυτό σημαίνει ότι τα φυσικά καταστήματα θα είναι κλειστά με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία, όπου οι αγορές επιτρέπεται να γίνονται με το μοντέλο click inside (αγορές εντός των καταστημάτων κατόπιν ραντεβού).

Στα υπόλοιπα καταστήματα επιτρέπεται οι αγορές με το μοντέλο click away (ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία και παράδοση εκτός του καταστήματος).

Δεδομένου ότι η αλυσίδα Jumbo διαθέτει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης, υπόδησης και βιβλία – χαρτικά, τα καταστήματα σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιαννιτσά, Ίασμο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Σέρρες και Χανιά θα λειτουργούν μέσω του click inside, όπως ανακοίνωσε από τον ιστότοπό της η αλυσίδα.

Jumbo

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, σας ενημερώνουμε οτι τα καταστήματά μας στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χαλκίδας, Τρίπολης, Λάρισας, Λαμίας, Κορίνθου, Ρόδου, Αγρινίου και Ηρακλείου Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματά μας στην Ελλάδα θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού», αναφέρεται από την εταιρεία.

Θα πρέπει να επιλέξτε κατάστημα και ακριβή ώρα προσέλευσης. Το ραντεβού ισχύει μόνο για 1 άτομο. Αφού κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε άμεσα email & sms επιβεβαίωσης και 2 ώρες πριν το ραντεβού σας θα λάβετε email & sms υπενθύμισης του ραντεβου.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο: 08.00-20.30

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share