Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Βόμβα από την Adidas: Τι ετοιμάζεται να πουλήσει;

Τι ετοιμάζει η Adidas για τη γνωστή μάρκα Reebok;

18 Φεβρουαρίου 2021 11:38
Βόμβα από την Adidas: Τι ετοιμάζεται να πουλήσει;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την απόφαση της NIKE να βάλει λουκέτο στα καταστήματα της Ελλάδας, ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε μια έκπληξη.

Συγκεκριμένα, η Adidas ετοιμάζεται να πουλήσει ή να κάνει spin off τη Reebok.

Τραπεζική πηγή που επικαλείται το μέσο, ανέφερε ότι η αξία της Reebok μπορεί να ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αγόρασε το Reebok με έδρα τη Βοστώνη για 3,8 δισ. δολάρια το 2006, αλλά η αργή αναπτυξιακή της δυναμική οδήγησε σε επανειλημμένες εκκλήσεις από επενδυτές για πώληση του brand.

Με την ευκαιρία, διαβάστε κι αυτό: 9+1 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν ψωνίζεις απ' το διαδίκτυο!

Βόμβα από την Adidas

Ενδεικτικό είναι πως πωλήσεις της Reebok μειώθηκαν κατά 7% το γ’ τρίμηνο του 2020, σε 403 εκατ. ευρώ, μετά από βουτιά έως και 44% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Η Reebok και η Adidas θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν καλύτερα τις δυνατότητές τους, ανεξάρτητα η μία από την άλλη», ανέφερε σε ανακοίνωση ο CEO, Κάσπερ Ρόρστεντ.

Από την άλλη, η Adidas κατόρθωσε να κυριαρχήσει στα «εδάφη» της Nike, στις ΗΠΑ, εξαιτίας των συνεργασιών που είχε με διασήμους, όπως οι Kanye West, Beyonce και Pharrell Williams.

«Βόμβα» από την Adidas - Kλείνει όλα τα καταστήματά της λόγω κορωνοϊού

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ακολούθησε την εταιρεία Nike και ανακοίνωσε το κλείσιμο καταστημάτων της, ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

Τα καταστήματα της Adidas και της Reebok στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά θα κλείσουν προσωρινά, αναφέρει η εταιρεία σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, «λουκέτο» έχει βάλει ακόμη μία μεγάλη εταιρεία λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καταστήματα της Adidas στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα κλείσουν από τις 17 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου, ενώ τα καταστήματα στην Ευρώπη από τις 18 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου.

Η Adidas ενημερώνει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Στην Adidas, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας, των πελατών μας και των συνεργατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» σημειώνει ο όμιλος, προσθέτοντας ότι το προσωπικό, που θα επηρεαστεί από την απόφαση αυτή, θα πληρωθεί για τις προγραμματισμένες ώρες εργασίας του, παρά το κλείσιμο.

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share