Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Click in shop: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα - Πώς θα γίνονται οι αγορές

Αγωνία από τους καταστηματάρχες για τις χειμερινές εκπτώσεις

6 Ιανουαρίου 2021 10:04
Click in shop: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα - Πώς θα γίνονται οι αγορές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Click in shop: Την επαναφορά του click away αναμένεται να δούμε σύντομα, αν όλα πάνε καλά, που προβλέπει φυσική παρουσία των πελατών με ραντεβού (click in shop), στις 18 του μήνα, προβλέπει ο ανεπίσημος σχεδιασμός για το λιανεμπόριο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι έμποροι, μετά τον αιφνιδιασμό της άρσης του click away για την τρέχουσα εβδομάδα, παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία τα επιδημιολογικά στοιχεία, που δημοσιοποιούνται κάθε απόγευμα με την ελπίδα ότι τουλάχιστον θα ξαναλειτουργήσει το click away.

Αν και το δεκαήμερο που ακολουθεί την περίοδο των εορτών είναι συνήθως «νεκρό», αυτήν τη χρονιά, όπου όλα έχουν ανατραπεί, κάθε ημέρα θεωρείται υπερπολύτιμη για τα εμπορικά καταστήματα που συνεχίζουν να γράφουν απώλειες. Επίσης να τονίσουμε ότι την Παρασκευή η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για αυτό τον λόγο και εκτιμώντας τα επικαιροποιημένα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά.

Ωστόσο να αναφέρουμε ότι μεγάλη ανησυχία επικρατεί από τους ειδικούς το γεγονός ότι τα κρούσματα στην Αθήνα παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα

Click in shop: Χειμερινές εκπτώσεις από Δευτέρα - Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα προκειμένου να κάνουν τις αγορές του οι καταναλωτές.

Αυτό που σημειώνουν, πάντως, παράγοντες της αγοράς, είναι ότι εάν δεν ξεκινήσει εγκαίρως το click into store, οι απώλειες τους θα διευρυνθούν, αφού δεν νοούνται ψώνια σε περίοδο εκπτώσεων χωρίς ψάξιμο εντός του καταστήματος.

Τα στοιχεία των προηγούμενων ετών δείχνουν ότι οι χειμερινές εκπτώσεις δεν λειτούργησαν ως κράχτης, καθώς η χριστουγεννιάτικη αγορά απορροφούσε μεγάλο μέρος της ζήτησης. Ωστόσο, φέτος εκτιμάται ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Σημειωτέον ότι στις ετήσιες έρευνες της ΕΣΕΕ, περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν την περίοδο έως 31 Ιανουαρίου ως την καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, γεγονός που επιτείνει την αγωνία των εμπόρων για γοργή επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share