Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Σκλαβενίτης βάζει "λουκέτο": Έκτακτη ανακοίνωση από την αλυσίδα

Τι συνέβη;

30 Δεκεμβρίου 2020 10:12
Ο Σκλαβενίτης βάζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκλαβενίτης: Μετά την άσχημη εντύπωση που προκάλεσε το γεγονός ότι η αλυσίδα έσπασε την παράδοση και άνοιξε συνεχόμενες Κυριακές, η επιχείρηση κάνει πίσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σκλαβενίτη:

«Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, τα Καταστήματά μας θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ».

Γεγονός που σημαίνει ότι ο Σκλαβενίτης βάζει τριήμερο «λουκέτο»: Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Τι προέβλεπε το ΦΕΚ των Χριστουγέννων

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 25 Δεκεμβρίου δίνεται στα Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων η

Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20, 27 Δεκεμβρίου 2020 και 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Δείτε τις ώρες λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης τις ημέρες των εορτών:

Σούπερ Μάρκετ: Κινδυνεύει ο Σκλαβενίτης!

Σκλαβενίτης: Τους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η αλυσίδα σουπέρ μάρκετ παρουσιάζει η εφημερία «Fm Voice».

Συγκεκριμένα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο ισολογισμός προειδοποιεί: Κινδυνεύει ο Σκλαβενίτης», αναδεικνύει τους τεράστιους οικονομικού κινδύνους για τη μεγαλύτερη σε τζίρο αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη χώρα.

Στην εφημερίδα υπάρχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το τεράστιο τίμημα το οποίο πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, που έσωσαν την ελληνική οικονομία από το «κανόνι» του Μαρινόπουλου.

Σκλαβενίτης: Το πρωτοσέλιδο βόμβα για άμεσο κίνδυνο

Κόλαση στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη: Έντονη ανησυχία στους πελάτες!

Τι αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων για την κατάσταση στα καταστήματα Σκλαβενίτης με κρούσματα κορωνοϊού; Για πάνω από 70 κρούσματα κορωνοϊού σε 14 καταστήματα του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο το Σωματείο της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει κάποιοι εκ των εργαζομένων έχουν νοσηλευτεί μέχρι και την εντατική. Ωστόσο, κρούσματα έχουν βρεθεί και σε καταστήματα της Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Συνάδελφοι, συμπληρώνουμε δέκα μήνες πανδημίας στη χώρα μας. Όλους αυτούς τους μήνες βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των συνανθρώπων μας. Δώσαμε και δίνουμε μια μάχη μέσα στο φόβο, χωρίς πλήρη μέτρα προστασίας.

Η εντατικοποίηση και η ανασφάλεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Ότι μέτρο έχει παρθεί, όπως πως πλεξιγκλάς στα ταμεία, μάσκες, αντισηπτικά, δωρεάν τεστ σε όλους τους συναδέλφους όπου εντοπίζονται κρούσματα, πάρθηκε κάτω από τη δική μας πίεση.

Είναι όμως αυτά αρκετά για να νιώθουμε ασφαλείς;

Εμείς λέμε πως όχι.

Κράτος και εργοδοσία αυτό που κάνουν είναι να προστατεύουν τα κέρδη των εταιρειών και μόνο. Με «πρωτόκολλα» του ΕΟΔΥ και νόμους κομμένους και ραμμένους για τις ανάγκες του εργοδότη, όπως ότι οι στενές επαφές των κρουσμάτων «χρωστάνε» και καλούνται να εργαστούν το μισό της καραντίνας υπερωριακά ή ότι οι συνάδελφοι που βρίσκονται «θετικοί» προσπαθούν να πάρουν αναρρωτική άδεια και γίνονται μπαλάκι από υπεύθυνο-ανεύθυνους.

Σήμερα, την ίδια ώρα που η εταιρεία βλέπει το τζίρο της να εκτοξεύεται πάνω από 20% σε σχέση με το 2019, μετράμε πάνω από 70 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη με 14 καταστήματα να έχουν από ένα έως είκοσι κρούσματα, και συναδέλφους να έχουν νοσηλευτεί μέχρι και στην εντατική. Παρόμοια είναι η εικόνα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Κράτος και εργοδοσία πιστοί στην υπεράσπιση των κερδών παίρνουν τα μέτρα τους. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και οργανωμένοι στο Σωματείο μας να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

  • Να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους συναδέλφους
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις μερικής σε πλήρους απασχόλησης
  • Τακτικές απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων, όχι μόνο όταν προκύπτει κρούσμα
  • Τακτικά και πυκνά τεστ στο προσωπικό με ευθύνη της εταιρείας

Το Δ.Σ

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share