Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μασούτης: Πόσα δίνει στους υπαλλήλους ως bonus κορωνοϊού

Τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίες, Γιάννης Μασούτης

16 Δεκεμβρίου 2020 07:41
Μασούτης: Πόσα δίνει στους υπαλλήλους ως bonus κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εταιρεία σούπερ μάρκετ Μασούτης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε στην καταβολή του 30% των ετήσιων καθαρών κερδών στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους εργαζόμενους που έδωσαν από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας του κορωνοϊού και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Το ποσό του bonus υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ αυτή η εξτρά παροχή συνιστά την έμπρακτη αναγνώριση και ουσιαστική ανταπόδοση της υπερπροσπάθειας που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας.

Το μήνυμα του Γιάννη Μασούτη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μασούτης σε προσωπικό του μήνυμα προς τους εργαζόμενους τόνισε: «Στις αρχές της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, σας είχα ζητήσει να συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε μαζί ως ομάδα τόσο τους καταναλωτές μας όσο και την εταιρεία μας.

Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε. Σηκώνουμε με επιτυχία το τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας. Όλοι μας στη μεγάλη οικογένεια Μασούτης δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ποιος είναι ο Γιάννης Μασούτης;

Γι’ αυτό και, όπως είχα προσωπικά δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή που ξεκινούσε αυτή η περιπέτεια τον περασμένο Μάρτιο, θα αποδοθεί το 30% των καθαρών κερδών του 2020 στους εργαζόμενους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή, στα καταστήματα και τις αποθήκες, ως μία έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς σας».

«Πόλεμος» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ: Η κίνηση που έφερε αναταραχή στην αγορά

«Πόλεμο» έχει φέρει μια νέα κίνηση, με την αναταραχή να έρχεται στην αγορά εξαιτίας της ταυτόχρονης ανάπτυξής των ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, στα διαδικτυακά κανάλια πωλήσεων πλέον μεταφέρεται ο μεγάλος ανταγωνισμός των σούπερ μάρκετ για μεγαλύτερα μερίδια και επικράτηση σε μία αγορά που ακολουθεί σταθερά μία τάση συγκέντρωσης.

Η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού καταστήματος της Σκλαβενίτης μπορεί να ήταν αναμενόμενη, μιας και η μετεξέλιξη του caremarket.gr που είχε εξαγοράσει τον περασμένο Ιανουάριο σε Sklavenitis.gr ήταν δρομολογημένη, δεν παύει όμως να αποτελεί και την ουσιαστική είσοδο της μεγαλύτερης αλυσίδας οργανωμένου λιανεμπορίου σε μία μάχη, απ’ την οποία επέλεγε εδώ και χρόνια να απέχει, με μια πρόσφατη ανακοίνωση επίσης να φέρνει αναστάτωση.

Η είσοδος δε έρχεται τη στιγμή που οι αγορές μέσω διαδικτύου «καλπάζουν», παρουσιάζοντας υπερδιπλασιασμό λόγω της πανδημίας. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Convert Group οι πωλήσεις μέσα απ’ το ψηφιακό κανάλι αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 46,7 εκατ. ευρώ!

Το συγκεκριμένο ποσό αν και εξακολουθεί να είναι αμελητέο μπροστά στους πελώριους τζίρους που κάνουν οι αλυσίδες λιανικής (συγκριτικά φέτος υπολογίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα βάλουν τουλάχιστον 1 δισ ευρώ παραπάνω στα ταμεία τους απ’ τα περίπου 10 δισ πέρυσι…), αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια μιας και όλοι οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης. Και τούτο καθώς θεωρούν ότι θα εξελιχθεί σε μία mainstream επιλογή των καταναλωτών.

Προς το παρόν η μεγάλη «δύναμη» στις διαδικτυακές πωλήσεις είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία μαζί με την – πάλαι ποτέ – Βερόπουλος ήταν οι πρώτες που διέθεταν σχετική υπηρεσία. Μάλιστα η διοίκηση της αλυσίδας υπό τον κ. Βασίλη Σταύρου έχει επενδύσει αρκετά από πέρυσι στην ενίσχυση του ψηφιακού καναλιού πώλησης μέσω της επέκτασης των υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτών των επενδύσεων πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου «dark store» στην περιοχή του Ρέντη, το οποίο πρόκειται για κανονικό κατάστημα με τη διαφορά ότι ασχολείται αποκλειστικά για την ετοιμασία των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Παράλληλα ξεκίνησε συνεργασία με την online πλατφόρμα delivery.gr του ομίλου Μούχαλη.

Σημαντική παρουσία στην online αγορά έχει και η MyMarket της οικογένειας Παντελιάδη έπειτα απ’ την εξαγορά του πάλαι ποτέ welovesupermarket.gr, το οποίο μετονομάστηκε σε eshop.mymarket.gr, και την ενίσχυση του κατά την τελευταία διετία.

Ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν αναπτύξει σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ Μασούτης και Κρητικός πρόσφατα ξεκίνησαν συνεργασία και με την ηλεκτρονική πλατφόρμα BOX της Cosmote.

Από ανεξάρτητα διαδικτυακά σούπερ μάρκετ, το μόνο που έχει παραμείνει στην αγορά, ακολουθώντας επίσης μία σημαντική αναπτυξιακή πορεία είναι το e-fresh.gr υπό τη διοίκηση της κας Ζήνας Μαυροειδή.

Το Sklavenitis.gr

Σε ο,τι αφορά το ηλεκτρονικό κατάστημα της Σκλαβενίτης, κύκλοι της αλυσίδας έλεγαν ότι θα καλύπτει προς το παρόν ορισμένες περιοχές της Αθήνας προκειμένου να δοκιμαστεί τόσο το ίδιο όσο και η υποδομή της αλυσίδας. Γι αυτό εξάλλου και δεν προσφέρει το σύνολο του προϊοντικού κωδικολογίου. Ωστόσο στόχος είναι στο α’ τρίμηνο του 2021 να φθάσει να λειτουργεί κανονικά.

Οι παραγγελίες μπορούν να τοποθετούνται 24/7 ενώ οι παραδόσεις θα γίνονται Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Σε ο,τι αφορά τις τιμές των προϊόντων αυτές είναι οι ίδιες με αυτές των καταστημάτων της αλυσίδας ενώ για αγορές άνω των 30 ευρώ δεν θα υπάρχει χρέωση για τα μεταφορικά. Η δε πληρωμή μπορεί να γίνει με με όλους τους πιθανούς τρόπους που ισχύουν και στα φυσικά καταστήματα.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα έλεγαν ότι η συνεργασία με το efood για την παραγγελία Online προϊόντων από την Σκλαβενίτης συνεχίζεται κανονικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share