Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σεισμός στην αγορά: Νέο μεγάλο deal στα ελληνικά σούπερ μάρκετ!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με νέο deal στα σούπερ μάρκετ – ποια μεγάλη αλυσίδα το ετοιμάζει;

5 Δεκεμβρίου 2020 16:54
Σεισμός στην αγορά: Νέο μεγάλο deal στα ελληνικά σούπερ μάρκετ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το συγκεκριμένο deal για σούπερ μάρκετ φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, σε προχωρημένες συζητήσεις με βορειοελλαδίτικη αλυσίδα supermarket βρίσκεται η Γαλαξίας, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της.

Νέο deal στον κλάδο των σούπερ μάρκετ φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, σε προχωρημένες συζητήσεις με βορειοελλαδίτικη αλυσίδα supermarket βρίσκεται η Γαλαξίας, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, έχουν προσεγγιστεί αρκετές αλυσίδες στη Β. Ελλάδα, ωστόσο στον Γαλαξία φαίνεται πως ήδη έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Olla.

Το FnB Daily απευθύνθηκε στη Γαλαξίας, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, ωστόσο η διοίκηση της γνωστής αλυσίδας supermarket δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Mε την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Συναγερμός σ' ελληνικά σούπερ μάρκετ - Σ' αυτά τα καταστήματα έχουν εμφανιστεί κρούσματα!

Tο Olla Supermarket διαθέτει δίκτυο πέντε καταστημάτων και πιο ένα στα Ιωάννινα και τέσσερα σε Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα σε:

  • Καλαμαριά
  • Σταυρούπολη
  • Χαριλάου
  • Τούμπα

Ιδρυτής της αλυσίδας είναι ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Δημήτρης Πέκος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επί χρόνια στο εμπόριο φωτιστικών ειδών μέσω της Pecos Palace. Η εταιρεία αναπτύσσεται σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα λάνσαρε το Olla Club.

Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι πιθανοί στόχοι εξαγοράς.

Εφόσον τελικά η συμφωνία ολοκληρωθεί η αλυσίδα Γαλαξίας θα ενδυναμώσει την παρουσία της στη βόρεια Ελλάδα.

Στον κλάδο των σούπερ μάρκετ άλλωστε το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονη κινητικότητα όσον αφορά στις διερευνητικές κινήσεις που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες αναζητώντας ευκαιρίες για την εξαγορά σούπερ μάρκετ της περιφέρειας που διαθέτουν ένα ικανό δίκτυο καταστημάτων ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους.

Ποια είναι η Γαλαξίας

Ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα με απορρυπαντικά και καλλυντικά, μόλις 60 τ.μ., στα Κάτω Πατήσια, και σήμερα είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος Όμιλος σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η «Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων, Ειδών Οικιακής Χρήσης και Γενικά Καταναλωτικών Αγαθών» εταιρεία, ΠΕΝΤΕ Α.Ε. και η θυγατρική της, ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε., στην οποία η πρώτη συμμετέχει με ποσοστό 99,83%, σήμερα διαθέτουν 156 Σούπερ Μάρκετ με 13 Cash&Carry και απασχολούν 3.800 υπαλλήλους.

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ξεκίνησε το ταξίδι του το 1971, όταν πέντε φίλοι, εργαζόμενοι ως υπάλληλοι σε διάφορους χώρους, αποφάσισαν να βάλουν τις οικονομίες τους και να ξεκινήσουν μια οικονομική δραστηριότητα στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών και να ιδρύσουν το πρώτο κατάστημα.

Το αρχικό εκείνο κεφάλαιο, το έτος 1971, ήταν 300.000 δραχμές και έτσι ξεκίνησε η εταιρεία που ονομάστηκε ΠΕΝΤΕ Ε.Π.Ε. από τους πέντε αρχικούς μετόχους και διαχειριστή τον αείμνηστο Βασίλειο Χειμωνίδη. Οι πέντε αυτοί αρχικοί μέτoχοι της εργάστηκαν εντατικά και αμισθί, και πλαισιώθηκαν και από άλλους αξιόλογους συνεργάτες, για να φτάσει ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, η εταιρεία πρωτοστάτησε για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα και έκανε μετόχους τους υπαλλήλους της.

Όσοι υπέδειξαν ζήλο και εργατικότητα βρέθηκαν, από το 1982 και μετά, στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, βλέποντας τα εισοδήματά τους από τα κέρδη, να αυξάνουν. Στην ιστορία της εταιρείας, από το 1971 μέχρι σήμερα, δηλαδή 45 χρόνια, οι μέτοχοι του ΓΑΛΑΞΙΑ ξεπερνούν τους 197, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στην εταιρεία.

Η επίσημη ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης

Στην εξαγορά των 6 καταστημάτων της Βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ OLLA προχώρησε η εταιρία ΠΕΝΤΕ ΑΕ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Τα καταστήματα βρίσκονται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Τούμπα και Χαριλάου και ο τζίρος τους κυμαίνεται μεταξύ 13-15 εκατ. ευρώ και απασχολεί 90 εργαζομένους.

Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει την παρουσία του ΓΑΛΑΞΙΑ στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά της χώρας.

Τα καταστήματα θα ενταχθούν σταδιακά στο δίκτυο του ΓΑΛΑΞΙΑ, αρχίζοντας από την Δευτέρα 9/11 με πρώτο το κατάστημα της Καλαμαριάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Πουρσανίδης Παναγιώτης, δήλωσε σχετικά «Η ΠΕΝΤΕ ΑΕ αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και αναζητά ευκαιρίες στην περιφέρεια της Ελλάδας για εξαγορές και συνέργειες.

Η επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των σούπερ μάρκετ, διαθέτοντας καλά δίκτυα πώλησης, είναι υγιής και διαθέτει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό.

Με την κίνηση αυτή όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το δίκτυο μας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ».

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share