Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ούτε τηλεοράσεις, ούτε κινητά: Αυτή είναι η ηλεκτρική συσκευή που σάρωσε την Black Friday

Πάει κάπου το μυαλό σας;

30 Νοεμβρίου 2020 09:13
Ούτε τηλεοράσεις, ούτε κινητά: Αυτή είναι η ηλεκτρική συσκευή που σάρωσε την Black Friday
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις παραγόντων της αγοράς για την κίνηση την Black Friday η πραγματικότητα έδειξε ότι ο κόσμος ψώνισε και με το παραπάνω.

Η πολύπαθη αγορά πήρε μια βαθιά ανάσα, ψάχνοντας μια σανίδα σωτηρίας μέσα στο lockdown. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσφορές και την εβδομάδα που έρχεται, προκειμένου να μειώσουν όσο γίνεται τη ζημιά τους.

Φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οι επιλογές του κοινού άλλαξαν. Ούτε τηλεοράσεις, ούτε υπολογιστές βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων του.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές ζυγαριές, τις ρομποτικές σκούπες και τα όργανα γυμναστικές που πήγαν εξαιρετικά, το προϊόν που σάρωσε στην Black Friday του 2020 ήταν οι αφυγραντήρες.

Αυτή είναι η ηλεκτρική συσκευή που σάρωσε την Black Friday

Η κίνηση τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάνοντας τους καταστηματάρχες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ο χειμώνας μπαίνει, χρήματα για πετρέλαιο δεν υπάρχουν γι’ αυτό και οι πολίτες στράφηκαν στην οικονομική και αποτελεσματική λύση των αφυγραντήρων.

Black Friday μέχρι τα Χριστούγεννα

Σε μια άτυπη και παρατεταμένη Black Friday διάρκειας 30 ημερών, έως και τα Χριστούγεννα, μπαίνει η αγορά. Μπορεί ο επίσημος «εορτασμός» να έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ωστόσο στον ίδιο ρυθμό θα κινηθεί το λιανεμπόριο μέχρι τις γιορτές.

Το δεύτερο lockdown και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 7 Νοεμβρίου κινητοποίησε νωρίς τους εμπόρους, με ορισμένους από αυτούς, πριν ακόμα κλείσουν οι επιχειρήσεις, να έχουν εντατικοποιήσει τις προσφορές τους.

Μάλιστα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού και του γεγονότος ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν φέτος δώρον άδωρον, τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένεται να φτάσουν ακόμα και στο 60% όλο το επόμενο διάστημα, με αιχμή του δόρατος είδη ένδυσης, αθλητικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά.

Άλλωστε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με e-shop έχουν δείξει ήδη τις προθέσεις τους.

Σε όλους πάντως, μικρούς και μεγάλους, είναι διάχυτη η αγωνία για το πώς θα καλύψουν τον χαμένο τζίρο της καραντίνας αλλά και για το πότε τελικά θα καταφέρουν να ανεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους, καθώς η αναστολή της λειτουργίας συσσωρεύει για την πλειονότητα υποχρεώσεις και χρέη από προηγούμενους μήνες που δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ζεσταίνουν τις μηχανές τους για την προσεχή Παρασκευή είναι οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ειδών τεχνολογίας, παιχνιδιών, ένδυσης, ακόμα και σουπερμάρκετ.

Black Friday 2020 μέχρι τα Χριστούγεννα

Black Friday: Τι αναφέρουν οι προβλέψεις

Σύμφωνα με τα Νέα οι προβλέψεις μιλούν για εκπτώσεις που θα κυμαίνονται από 20% έως και 60% και θα αφορούν κυρίως συσκευές χρήσιμες για την ψυχαγωγία των πολιτών που παραμένουν στο σπίτι, όπως είναι ηλεκτρικές συσκευές ήχου και εικόνας, ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιών και παιχνίδια, αλλά και προϊόντα περιποίησης όπως ηλεκτρικές συσκευές.

Επιπλέον μερίδιο εκτιμάται ότι θα έχουν και οικιακές συσκευές, καθώς και είδη για την άθληση εντός σπιτιού, αλλά και βιβλία και παιχνίδια.

Τα επιτελεία των επιχειρήσεων, μάλιστα, προσπαθούν να οργανωθούν ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις ηλεκτρονικές τους σελίδες αλλά και να μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες και τις παραδόσεις έγκαιρα.

Στόχος των φετινών εκπτώσεων, είναι τα καταστήματα να εκμεταλλευτούν την άνοδο κατά 170% των ηλεκτρονικών πωλήσεων που παρατηρήθηκε την προηγούμενη περίοδο και την άνοδο των online αγορών και την εξοικείωση με το e-shopping, κάτι που θα αποτελέσει και ειδοποιό διαφορά της φετινής Βlack Friday σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share