Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

13 συλλεκτικά αρωματικά κεριά από την ΙΚΕΑ και τον πολυτελή οίκο αρωμάτων και μόδας Byredo

Ποιο είναι το άρωμα του δικού σας σπιτιού;

12 Νοεμβρίου 2020 14:38
13 συλλεκτικά αρωματικά κεριά από την ΙΚΕΑ και τον πολυτελή οίκο αρωμάτων και μόδας Byredo
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η ιδέα ενέπνευσε τη συνεργασία της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, με τον Ben Gorham, ιδρυτή του πολυτελούς οίκου αρωμάτων και μόδας Byredo. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία της συλλεκτικής σειράς αρωματικών κεριών OSYNLIG, που σημαίνει «αόρατο» στα σουηδικά.

Πρόκειται για μια συλλογή από 13 μοναδικά αρωματικά κεριά που έχουν δημιουργηθεί για να προκαλέσουν τις
αισθήσεις σας να ανακαλύψουν αυτό που δεν περιγράφεται με λόγια– από την νοσταλγία του παρελθόντος, μέχρι τα όνειρα που έχετε κάνει για το μέλλον - και πάνω απ' όλα, για να σας βοηθήσουν να νιώσετε κάθε χώρο του σπιτιού με όλες σας τις αισθήσεις.

Ποιο είναι το άρωμα του σπιτιού σας;

«Το άρωμα που έχει το σπίτι σας είναι πολύ ιδιαίτερο και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το πώς σας κάνει να νιώθετε όταν βρίσκεστε στον χώρο σας. Ένα σπίτι δεν έχει να κάνει μόνο με τις πρακτικές και λειτουργικές του ανάγκες, είναι ο χώρος που μαζεύεστε με την οικογένεια και τους φίλους σας και είναι ο χώρος που δημιουργούνται αξέχαστες αναμνήσεις μέσα από αντικείμενα, ήχους, φως και αρώματα», αναφέρει ο Ben Gorham, ιδρυτής της Byredο.

Βασισμένη σε αυτό το σκεπτικό, η συλλεκτική σειρά OSYNLIG περιλαμβάνει 13 διαφορετικές προτάσεις αρωμάτων για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας. Η σειρά χωρίζεται σε 3 κατηγορίες - αρώματα με βάση τη φρεσκάδα, τα άνθη και το ξύλο – και οι σχεδιαστές της σειράς τα έχουν επιμεληθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τις μυρωδιές που σας ταιριάζουν καλύτερα.

«Κάτι που είναι φύσει αόρατο όπως το άρωμα, χρειάζεται κάτι που να του δίνει υφή», λέει η Iina Vuorivirta, Σχεδιάστρια στην ΙΚΕΑ. Κάθε κερί OSYNLIG έχει τοποθετηθεί σε ένα μοναδικό κεραμικό δοχείο, περασμένο με βερνίκι δύο χρωμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα συστατικά των αρωμάτων του κάθε κεριού – από κυπαρίσσι με σύκο, μέχρι καπνό με μέλι.

Κάθε κεραμικό δοχείο περιλαμβάνει επίσης μια ειδική σήμανση σε σχήμα τριγώνου. Αυτή η σήμανση είναι μια αναφορά σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι άνθρωποι κατανοούν το άρωμα – τις νότες: σαν έναν συνδυασμό από νότες κορυφής (top notes) που γίνονται αντιληπτές πρώτα, νότες καρδιάς (middle notes) που έρχονται στη συνέχεια και διαρκούν περισσότερο, και νότες βάσης (base notes), οι οποίες σχηματίζουν το κάτω μέρος του τριγώνου και που παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αρώματος.

Το δοχείο έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε όταν το κερί τελειώσει, να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων ή για τη διακόσμηση του χώρου σας. Η συλλεκτική σειρά OSYNLIG με τα 13 μοναδικά αρωματικά κεριά της, είναι ήδη διαθέσιμη και σας περιμένει να την ανακαλύψετε, μέσα από το IKEA.gr .

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share