Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Εκπτώσεις 2020: Τι ισχύει για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές

Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

29 Οκτωβρίου 2020 20:04
Εκπτώσεις 2020: Τι ισχύει για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Κανονικά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούσαν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και οι εκπτώσεις θα βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

εκπτώσεις ανοιχτά μαγαζιά

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Κορωνοϊός: Ανοικτά τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές»

Με τα λόγια του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να «σφραγίζουν» την είδηση, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής του με την επιτροπή «Ελλάδα 2021», τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά στο λιανεμπόριο παρά τον κορωνοϊό ακόμη και στις «κόκκινες περιοχές», δίνοντας μια μικρή ανάσα μετά τα μέτρα που εκείνος εξήγγειλε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «έχουμε αποφασίσει ότι και στην κατηγορία 4 στην "κόκκινη" κατηγορία, θα κρατήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο, διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα.

Αυτό είναι μία περαιτέρω οικονομική ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις δύσκολους μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει και στη Βόρεια Ελλάδα θα κρυώσει νωρίτερα -έχει ήδη κρυώσει- από ότι στα νησιά, ο κόσμος θα μπαίνει ολοένα και περισσότερο μέσα και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε.

Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχουμε ένα ίσως και περισσότερα εμβόλια τα οποία θα είναι αποτελεσματικά. Αλλά οι επόμενοι τρεις μήνες, ο χειμώνας αυτός θα είναι ένας χειμώνας δύσκολος και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη ώστε να τον ξεπεράσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Αλλά κλείνω από εκεί που ξεκίνησα, με το αισιόδοξο μήνυμα και το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία την οποία έχουμε αναλάβει είναι μία πρωτοβουλία που έχει αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες και το 2021, μες στις δυσκολίες του, πιστεύω ότι θα είναι μία χρονιά η οποία θα είναι εμβληματική για την Ελλάδα.

Θα μας επιτρέψει και να τη γιορτάσουμε όπως της αρμόζει και να αναστοχαστούμε όπως οι περιστάσεις επιβάλλουν και να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μας μέσα από μία πιο κριτική μάτια, να μην πανηγυρίσουμε μόνο τις μεγάλες στιγμές, αλλά να μάθουμε και από τα ιστορικά μας λάθη.

Αλλά κυρίως να χαράξουμε μία πορεία για το μέλλον, ως ένα έθνος με αυτοπεποίθηση, που πατάει καλά στα πόδια του, που ξέρει και από πού έρχεται και πού βρίσκεται και κυρίως που θέλει να πάει.

Οπότε και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας και προσβλέπω στα πλαίσια των περιοδειών μου να συναντώ όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς και δια ζώσης στους Δήμους σας, στις πόλεις σας, στα χωριά σας. Να στε καλά. Καλημέρα. Καλό Σαββατοκύριακο».

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share