Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Lidl: Σοκ στην αγορά - Αυτοί είναι οι μισθοί των εργαζομένων τους

Αναλυτικά τα ποσά!

25 Οκτωβρίου 2020 15:11
Lidl: Σοκ στην αγορά - Αυτοί είναι οι μισθοί των εργαζομένων τους
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Επιχειρησιακή σύμβαση υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σουπερ μάρκετ Lidl στην οποία καθορίζονται τόσο οι μισθοί τους όσο και επιδόματαπριμ που αυτοί θα λαμβάνουν. Ωστόσο, τεράστια ανακατωσούρα έφερε η νέα ανακοίνωση των Lidl.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, η οποία έχει ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι τέλος του έτους, οι μισθοί όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, για τους πωλητές των καταστημάτων ξεκινούν από τα 1.119 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι και τα 1.504 ευρώ μεικτά, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

Οσον αφορά τους πωλητές που απασχολούνται με 6ωρη εργασία, οι μισθοί διαμορφώνονται σε 836,58 ευρώ μεικτά και φτάνουν μέχρι τα 1.125 ευρώ μεικτά.

Επίσης, στην επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπεται πριμ ύψους 30 ευρώ για κάθε εντοπισμό κλοπής που σημειώνεται στα καταστήματα και τις αποθήκες της εταιρείας.

Επιπλέον, σε όλους τους εργαζόμενους η αλυσίδα θα χορηγεί διατακτικές τροφίμων για Χριστούγεννα και Πάσχα ύψους 240 ευρώ στους εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης, ποσού 180 ευρώ στους εργαζόμενους 6ωρης απασχόλησης και ποσού 120 ευρώ στους εργαζόμενους 4ωρης απασχόλησης.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα των μισθών:

Lidl Μισθός

Τα Lidl Hellas, μέσα από την επίσημη σελίδα του Facebook, έκαναν μια ανάρτηση ενημερώνοντας τους πελάτες τους για τη νέα δυνατότητα του Lidl Plus! Το συγκεκριμένο βίντεο που ήταν μέρος της ανάρτησης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους followers, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν για την κίνηση αυτή αλλά υπήρξαν και κάποιοι που βιάστηκαν να κακολογήσουν...

Αυτή είναι η ανάρτηση των Lidl στο Facebook

Τι είναι το Lidl Plus;

Μπαίνεις στο κατάστημα εφαρμογών (Play Store ή App Store), το κατεβάζεις, πραγματοποιείς την εγγραφή και μπορείς άμεσα πλέον να το χρησιμοποιείς. Αυτήν την πολύ απλή διαδικασία και ταυτόχρονα σύγχρονη πρακτική ακολουθεί το νέο πρόγραμμα πιστότητας Lidl Plus.

Το Lidl Plus το έχεις μονίμως μαζί σου και μπορείς να κερδίζεις στις αγορές που πραγματοποιείς σε οποιοδήποτε από τα 225 καταστήματα της Lidl Ελλάς, χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone. Χωρίς να χρειάζεται να έχεις μαζί σου μία ακόμα πλαστική κάρτα. Χωρίς (και αυτό μάλλον έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία) να χρειάζεται να μπεις στο κυνήγι συγκέντρωσης πόντων για να απολαύσεις τις προσφορές και τις εκπτώσεις. Εκτός από την ανάρτηση, δείτε εδώ μια ανακοίνωση από τη γνωστή αλυσίδα.

"Μετά από 20 χρόνια τα Lidl...": Σεισμός στην αγορά με την μεγάλη απόφαση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Ψηλά έχει ανεβάσει η Lidl Ελλάς τις επιδόσεις της, όπως και τον πήχη των επιδιώξεών της, βασισμένη σε ένα νέο γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 350 εκατ. ευρώ μέχρι το 2023. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά την ανακοίνωση, όπως έκανε και χθες με μια καταγγελία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Στα 20 χρόνια δραστηριότητάς της στην Ελλάδα η αλυσίδα έχει επενδύσει στην ανάπτυξη του δικτύου, σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, πετυχαίνοντας να αναπτύσσεται διαρκώς και πλέον να κατέχει ένα ισχυρό μερίδιο αγοράς.

Το 2019, χρονιά που το σύνολο του οργανωμένου λιανεμπορίου αναπτύχθηκε οριακά κατά 2% περίπου, η Lidl Ελλάς πέτυχε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8,8% γεγονός που την καθιστά από τους κερδισμένους. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μέσα από τη βελτίωση όλων των επιμέρους δεικτών πωλήσεων, καθώς η αλυσίδα διεύρυνε την πελατειακή της βάση, αύξησε την επισκεψιμότητα στα καταστήματα της, ενώ παράλληλα το μέσο καλάθι αγορών μεγάλωσε.

Lidl Hellas

To 2020 μπορεί το lockdown και η μετατόπιση της ζήτησης των καταναλωτών να ευνόησε συνολικά τον κλάδο των σούπερ μάρκετ με αυξημένες πωλήσεις, ωστόσο, ανέδειξε και νέες προκλήσεις προσαρμογής στις ιδιαίτερες συνθήκες. Η Lidl Ελλάς μόνο κατά την περίοδο του lockdown προσέλαβε περισσότερους από 450 νέους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε μόνιμες θέσεις απασχόλησης, ανεβάζοντας πλέον το συνολικό αριθμό του προσωπικού της σε περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους.

Το «τεστ αντοχής» που πέρασε με επιτυχία η αλυσίδα κατά τη διάρκεια του lockdown οδήγησε επίσης της διοίκηση της Lidl Ελλάς στη χορήγηση έκτακτου μπόνους στους εργαζομένους, οι οποίοι ανεξαρτήτως βαθμίδας, μοιράστηκαν 1,8 εκατ. ευρώ, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας.

Εκτός των εργαζομένων, η αλυσίδα φρόντισε και ολόκληρο το «οικοσύστημα» της, δηλαδή τους συνδεδεμένους συνεργάτες και προμηθευτές της. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος εξόφλησης προμηθευτών της Lidl Ελλάς παραμένει στις 62 ημέρες, όταν ο μέσος όρος πληρωμών από τις ανταγωνίστριες εταιρείες του κλάδου είναι οι 122 ημέρες.

Το 2019 οι συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές τροφίμων έφτασαν τις 400. Πέρα από το ότι η Lidl Ελλάς προσθέτει ολοένα και περισσότερα ελληνικά προϊόντα στα ράφια της, έχει επιπλέον δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες παραγωγούς να τα εξάγουν σε 28 ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν καταστήματα Lidl και να προβάλλονται μέσα από τις Ελληνικές θεματικές εβδομάδες Eridanous, οι οποίες είναι αφιερωμένες στα ελληνικά προϊόντα.

Lidl ανακοινώσεις

Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν μάλιστα υπολογίσιμο αντίκτυπο, καθώς ο τζίρος των ελληνικών εταιρειών, από την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων για τις θεματικές εβδομάδες Eridanus ανήλθε σε 51 εκατ. ευρώ το έτος 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 28% τα τελευταία 2 χρόνια.

Ωστόσο ο σχεδιασμός της αλυσίδας βλέπει μακρύτερα και φτάνει έως το 2023, διάστημα στο οποίο προγραμματίζει να δαπανήσει 350 εκατ. ευρώ, ώστε να ενισχυθεί με νέα καταστήματα, υποδομές πληροφοριακών συστημάτων σε όλα τα καταστήματα και τις αποθήκες.

Σε ότι αφορά την επέκταση του δικτύου σκοπεύει να δημιουργήσει στην τριετία 11 νέα καταστήματα. Στις αρχές Νοεμβρίου θα ανοίξει ένα νέο κατάστημα στα Πετράλωνα και έως τον προσεχή Φεβρουάριο θα έχει ανοίξει ένα νέο στο Κερατσίνι. Το 2021 θα προστεθούν τέσσερα ακόμη καταστήματα, ενώ το 2022 πέντε νέα, οπότε έως το 2023 θα έχουν ανοίξει 11 νέα καταστήματα.

Παράλληλα, η Lidl Ελλάς προγραμματίζει να εγκαινιάσει ένα νέο υπερσύγχρονο εφοδιαστικό κέντρο στην Αττική, με στόχο την εξυπηρέτηση του διαρκώς αυξανόμενου δικτύου της, αλλά και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα έχει ήδη 5 κέντρα logistics σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα και Θήβα.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσθέσει στο δίκτυό της νέα σημεία πώλησης, δίνοντας βάση στον αστικό ιστό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (με μίνιμουμ χώρο πώλησης 800τ.μ. & χώρο στάθμευσης), αλλά παράλληλα και στη νησιωτική χώρα.

Τέλος, η Lidl Ελλάς δεν περιορίζεται μόνο σε επενδύσεις υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων, προχωρά σε επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό τόσο με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και με προγράμματα ανάπτυξης και επιμόρφωσης.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share