Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Πελάτες προσοχή - Έσκασε είδηση που σας αφορά από τον ΑΒ Βασιλόπουλο

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση;

17 Οκτωβρίου 2020 14:48
Πελάτες προσοχή - Έσκασε είδηση που σας αφορά από τον ΑΒ Βασιλόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος προκάλεσαν "πανικό" στους πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη σχηματίσει από το μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα. Τι συμβαίνει;

Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μετά την ανακοίνωση σχετικά με τον κορωνοϊό, προχώρησε σε μια είδηση, η οποία έφερε χαμόγελα στους καταναλωτές.

Η ανακοίνωση των ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε κάθε προϊόν των ντόπιων παραγωγών της, σε κάθε συνταγή της φημισμένης κουζίνας της, συνυπάρχουν αρμονικά αιώνες επιρροών. Κάθε γεύση κρύβει μέσα της μια μοναδική σύνθεση γνώσης και φαντασίας, που την κάνει απολαυστική και γι’ αυτό περιζήτητη! Η Μακεδονία αποτελεί τον “ουρανίσκο” της γευστικής μας ταυτότητας και από τις 15 Οκτωβρίου και για περίπου ένα μήνα, η ΑΒ Βασιλόπουλος και οι Γεύσεις Ελλάδας τη φέρνουν στο τραπέζι μας.

ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοινώσεις

Εκλεκτά κρασιά από το Αμύνταιο και τη Δράμα περιμένουν να τα συνδυάσετε με περίφημα τυριά ΠΟΠ από τα Γρεβενά και τη Χαλκιδική, αλλά και με εξαιρετικά λουκάνικα από βουβαλίσιο κρέας που εκτρέφονται κοντά στη λίμνη Κερκίνη, καθώς και με μπριζόλα καπνιστή κρασάτη με φρέσκα μυρωδικά της ελληνικής γης σε συνδυασμό με κόκκινο ντόπιο κρασί ή με φιλέτο γαλοπούλας με διαλεχτά καρυκεύματα ψημένο σε ξυλόφουρνο από τη Δράμα.

Και από τη βραβευμένη σειρά “Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη”, θα βρείτε φασόλια γίγαντες ελέφαντες από τη Δυτική Μακεδονία, ρεβίθια μικρόσπερμα από τα Γρεβενά, φακές ψιλές Κοζάνης, πλιγούρι και άλλα διαλεχτά όσπρια, καθώς και αλεύρι για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πίτες, γλυκά και συνοδευτικά. Και για το πρωινό σας, πευκόμελο από τη Χαλκιδική και μέλι Θάσου, μαρμελάδες φράουλα και ροδάκινο, αλλά και τσουρέκι πραλίνα “ΑΒ Επιλογή” από τη Θεσσαλονίκη. Συνδυάστε τα με τον ελληνικό καφέ Ουζούνογλου με το σαγηνευτικό άρωμα και με παράδοση από τo 1928, βραβευμένος για την ανώτερη γεύση του με 2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2019!

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε στη Μακεδονία μέσα από τα καταστήματα ΑΒ και τις Γεύσεις Ελλάδας!

«Μπαμ» από τον ΑΒ Βασιλόπουλο - Η στρατηγική κίνηση για το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει σε κανένα σπίτι

Έγινε το «μπαμ» από τον ΑΒ Βασιλόπουλο, ο οποίος προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση, προωθώντας στα ράφια του ένα εξαιρετικό προϊόν της «Μάρκας του Καταναλωτή», που δεν πρέπει να λείπει σε κανένα σπίτι, απαντώντας άμεσα δεύτερη φορά στον Σκλαβενίτη.

Πρόκειται για το Ανώτερης κατηγορίας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το Ανώτερης κατηγορίας Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο θα παραχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Pure Olea από τον Υψηλάντη Βοιωτίας και θα διατίθενται στην τιμή των 3,24 ευρώ το κιλό και 4,24 ευρώ το κιλό για το βιολογικό.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, στην οποία οι καταναλωτές αποφασίζουν τις προδιαγραφές των προϊόντων, οι παραγωγοί θα λάβουν μια σωστή αμοιβή, σταθερή για τρία χρόνια, ανεξάρτητα από τις τιμές δημοπρασίας ή άλλους παράγοντες όπως η ζήτηση, η ποσότητα παραγωγής, τα προβλήματα καλλιέργειας, η διαθεσιμότητα.

Η Pure Olea θα συνεργαστεί με παραγωγούς καταβάλλοντας τους τη συμφωνηθείσα τιμή και διασφαλίζοντας την τήρηση όλων των προδιαγραφών που επιλέχθηκαν από τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά διατίθεται το γάλα της Μάρκας του Καταναλωτή από την ΑΒ Βασιλόπουλος και σε συνεργασία με παραγωγούς της ΘΕΣΓάλα, έχοντας μια πολύ θετική πορεία στο ράφι.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τη δημιουργία του Στραγγιστού Γιαουρτιού των Καταναλωτών, με τις προδιαγραφές να διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους καταναλωτές.

ΑΒ Βασιλόπουλος λάδι μάρκα του καταναλωτή

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές

Οι εξαγωγές αποτελούν το επόμενο βήμα, καθώς αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται επαφές και με αγορές του εξωτερικού όπου τρέχει η πρωτοβουλία της «Μάρκας του Καταναλωτή» όπως η Γερμανία και η Γαλλία για τη διάθεση των ελαιολάδων. Τα μηνύματα είναι μέχρι στιγμής θετικά καθώς η ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή των δύο ελαιόλαδων, καθώς και η υψηλή τους ποιότητα αποτελούν τα βασικά τους πλεονεκτήματα. Επαφές πραγματοποιούνται και με τις ελληνικές κοινότητες των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο την εξαγωγή των παραπάνω προϊόντων.

Το ελαιόλαδο της «Μάρκας του Καταναλωτή» προέρχεται από 100% ελληνικούς παραδοσιακούς ελαιώνες, είναι εξαιρετικό Παρθένο, ανώτερης κατηγορίας, με πιστοποιημένη οξύτητα ≤ 0,4% ή/και ισχυρισμούς υγείας από Πανεπιστήμιο ή/και εξειδικευμένο εργαστήριο. Κατά τη συγκομιδή των καρπών γίνεται τοποθέτηση τους σε ανοιχτά τελάρα που ευνοούν την συντήρηση της ποιότητας τους έως την εξαγωγή του ελαιόλαδου, προστατεύοντας άριστα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά τους.

Η εξαγωγή γίνεται εν ψυχρώ σε διφασικό σύστημα (αποκαλούμενο και οικολογικό) για ανώτερη ποιότητα, λιγότερα απόβλητα, προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας και νερού. Επιπλεόν, το ελαιόλαδο έχει φιλτραριστεί ώστε να διατηρούνται άθικτα όλα τα χαρακτηριστικά και η θρεπτική του αξία, αποκτώντας μεγαλύτερη σταθερότητα στον χρόνο. Τέλος, 0,05€/λίτρο προστέθηκαν για την στήριξη ελαιοπαραγωγών σε δυσκολία και την στήριξη νέων αγροτών.

Λίγα λόγια για τα προϊόντα της Μάρκας του Καταναλωτή

Τα προϊόντα της Μάρκας του Καταναλωτή δημιουργούνται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών βάσει κριτηρίων διαφάνειας, ισότητας, εκπαίδευσης, δεοντολογίας, σεβασμού, δέσμευσης και ευθύνης. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου η αντίστοιχη μάρκα του καταναλωτή είναι σήμερα το πιο πετυχημένο μοντέλο στον αγροδιατροφικό τομέα τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι πωλήσεις γάλακτος φτάνουν το 1 εκατομμύριο μπουκάλια την εβδομάδα περίπου, ενώ η Μάρκα του Καταναλωτή εμφανίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, «τρέχοντας» με ρυθμούς της τάξης του 28%.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share