Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ριζικές αλλαγές στα Lidl - Σήμερα η "έκτακτη" ανακοίνωση

Αφορά όλους τους καταναλωτές!

22 Σεπτεμβρίου 2020 07:42
Ριζικές αλλαγές στα Lidl - Σήμερα η
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα που έγιναν γνωστά για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Lidl, καθώς σήμερα θα ανακοινωθεί το ηλεκτρονικό πρόγραμμα πιστότητας, προσφέροντας για πρώτη φορά προσωποποιημένες εκπτώσεις.

Συγκεκριμένα, 20 χρόνια μετά από την είσοδο της στην ελληνική αγορά σούπερ μάρκετ, η Lidl Hellas, ρίχνεται και αυτή στην μάχη των προγραμμάτων πιστότητας λανσάροντας από σήμερα το πρόγραμμα Lidl Plus.

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη είσοδο στην συγκεκριμένη κατηγορία καθώς νωρίτερα μέσα στην χρονιά είχε προχωρήσει και στην δική της έκδοση κάρτας πιστότητας η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας. Πολύ πετυχημένη πορεία διαθέτουν οι ΑΒ Βασιλόπουλος με την AB Plus και η Μασούτης με την Mas Card ενώ στο "χορό" από τους μεγάλους παίκτες δεν έχουν εισέλθει η Σκλαβενίτης και η My Market.

Τι είναι το Lidl Plus;

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα πιστότητας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά το Lidl Plus θα είναι αποκλειστικά ψηφιακό και θα το "κατεβάζει" μέσω της ομώνυμης εφαρμογής στο smartphone του ο κάθε ενδιαφερόμενος. Σε πρώτη φάση προσφέρει προσωποποιημένες εκπτώσεις και κουπόνια στους χρήστες της σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να "τρέξουν" και διαγωνισμοί μέσω της εφαρμογής.

Η χρήση του προγράμματος πιστότητας είναι ιδιαίτερα απλό καθώς ο χρήστης απλά καλείται να επιλέξει τα κουπόνια που τον ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσει τις αγορές του και να σκανάρει στο ταμείο την ψηφιακή του κάρτα στην εφαρμογή Lidl Plus. Παράλληλα, το πρόγραμμα πιστότητας μετά από κάθε αγορά θα προσφέρει και ένα ψηφιακό "ξυστό" μέσω της κάρτας "ξύνεις κερδίζεις" όπου προσφέρονται έξτρα κουπόνια στην περίπτωση που επιτυχίας. Εκτός όμως, από αυτή την εφαρμογή, δείτε εδώ όλες τις προσφορές του σούπερ μάρκετ για αυτή την εβδομάδα.

"Απειλές" από τα Lidl - Διαλύει τον ανταγωνισμό

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Lidl Ελλάς, προχωρά σε επενδύσεις και "τρελαίνει" τους πάντες στον ανταγωνισμό με τα νέα ανοίγματα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2023.

Αναφορικά με το δίκτυο καταστημάτων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος διοίκησης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, έχει προγραμματιστεί για την επόμενη τριετία το άνοιγμα 11 νέων καταστημάτων, εκ των οποίων τα μισά θα είναι στην Αττική.

  • 2020: 2 (στην πρωτεύουσα, ένα στα Πετράλωνα και ένα στο Κερατσίνι)
  • 2021: 4
  • 2022: 5

Ακόμη εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου logistic center. Παράλληλα, στις 21 Σεπτεμβρίου θα λανσαριστεί το καινοτόμο πρόγραμμα πιστότητας, Lidl plus. Δεν θα λειτουργεί με πόντους, αλλά θα περιλαμβάνει μεγάλες προσφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία θα βρίσκονται στη λίστα των επόμενων αγορών που θα πραγματοποιήσει ο κάθε καταναλωτής-μέλος του Lidl plus.

450 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο κ. Ανδρεανίδης ανέφερε ότι μέσα στην κρίση της πανδημίας η Lidl Ελλάς προχώρησε σε 450 νέες προσλήψεις, ενώ ο μέσος όρος εξόφλησης των προμηθευτών διαμορφώθηκε στις 62 ημέρες από 122
της αγοράς. Στο σημείο, να υπενθυμίσουμε, ότι έκλεισε κατάστημα λόγω κρούσματος,

Σχετικά με την περυσινή χρονιά, η Lidl κατάφερε να αυξήσει κατά 8,8% τον τζίρο της, ενώ παράλληλα:

  • διεύρυνε την πελατειακή βάση
  • αύξησε την επισκεψιμότητα
  • μεγάλωσε το καλάθι αγορών

Η συνολική προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε 811 εκατ. ευρώ (0,43% ΑΕΠ), με τη Lidl Ελλάς να υποστηρίζει 20.825 άμεσες έμμεσες και υπαγόμενες θέσεις εργασίας.

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share