Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Σκλαβενίτης, συνεργασία κόλαφος: Τι φέρνει στα ράφια του και σαρώνει;

Πανικός στην αγορά!

25 Μαΐου 2020 08:50
Σκλαβενίτης, συνεργασία κόλαφος: Τι φέρνει στα ράφια του και σαρώνει;
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τι σηματοδοτεί η νέα συνεργασία της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΘΕΣγάλα με τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη;

Η συμφωνία της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, του ομίλου Σκλαβενίτη, και του μεγαλύτερου συνεταιριστικού παραγωγού αγελαδινού γάλακτος, της ΘΕΣγάλα, που ξεκίνησε επίσημα από τις αρχές Απριλίου, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει από την αγορά.

ΘΕΣΓάλα Σκλαβενίτης

Επέκταση στην Αττική

Έχοντας δοκιμάσει την συνεργασία από τον περασμένο Δεκέμβριο σε τοπικό επίπεδο, στην Θεσσαλία, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και πλέον το γάλα του συνεταιρισμού βρίσκεται στα καταστήματα της Αττικής και σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θανάσης Βακάλης.

Το “πείραμα της Θεσσαλίας” όπου τα νούμερα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όπως τόνισε ο κ. Βακάλης ήταν αυτό που οδήγησε στην επέκταση της συμφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συμφωνία τέτοιου είδους καθώς ήδη η ΘΕΣγάλα έχει τοποθετηθεί στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρητικός.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου η αγορά του φρέσκου γάλακτος στην Ελλάδα βρίσκεται σε πτωτική πορεία με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση της τάξης του 30% σε αξία σε σχέση με επτά χρόνια πριν.

Αυτό οδήγησε σε μεγάλους παίκτες όπως η ΦΑΓΕ και η Friesland να βγουν από την συγκεκριμένη αγορά αλλά και μικρότερους παίκτες όπως η Φάρμα Κουκάκη και η ΕΒΟΛ να επεκταθούν σε νέα σημεία.

Συμφωνία βόμβα Σκλαβενίτης

Έχοντας πάρει το πράσινο φως από το Πρωτοδικείο Λάρισας για το bussiness plan εξυγίανσης, πριν από μερικές εβδομάδες, η διοίκηση της ΘΕΣγάλα προσπαθεί να κάνει restart δίνοντας έμφαση πια στο δυνατό χαρτί της που είναι η παραγωγική της δυναμικότητα όντας η μεγαλύτερη συνεταιριστική οντότητα της χώρας στην παραγωγή γάλακτος.

Στα πλαίσια αυτά είναι και η κίνηση με την Σκλαβενίτης και άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Όπως αναφέρει o κ. Βακάλης στόχος είναι να έρθουμε πιο κοντά στους καταναλωτές όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share