Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απεργία στα Jumbo!

Πότε και που;

22 Ιανουαρίου 2020 10:15
Απεργία στα Jumbo!

Τη δυναμική απάντηση των εργαζομένων με 24ωρη απεργία, για πρώτη φορά, προκάλεσε η πρωτοφανής απόφαση των Jumbo να «σπάσει» την κυριακάτικη αργία, ανακοινώνοντας ότι τα καταστήματα της Πρέβεζας και της Κατερίνης θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές! Tα Jumbo που μετά από πολλά χρόνια στο... κράξιμο έβγαλαν την κορυφαία διαφήμιση για τα Χριστούγεννα!

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Jumbo στην Πρέβεζα προκήρυξε για την ερχόμενη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή σωματείων και αντιπροσώπων μελών του, καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ έξω από το χώρο του καταστήματος.

Όπως αναφέρει το atpreveza.gr ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων «Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo.

Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου».

Από την πλευρά του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο κ. Πούμπης πρότεινε να προκηρυχθεί απεργία την Κυριακή, σημειώνοντας πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από όλες τις αστικές κυβερνήσεις αλλά και από φορείς όπως η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο ενώ η κα Ειρήνη Κυριαζή επισήμανε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να αφήσουν το θέμα να λυθεί κυβερνητικά ή πολιτικά, αλλά να γίνουν πιο μαχητικοί σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους.

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν κι εμείς που τους εκπροσωπούμε ότι δεν είναι κυβερνητικό και πολιτικό το ζήτημα, αλλά είναι θέμα της εργατικής τάξης που πλήττεται ακόμη περισσότερο δουλεύοντας 7 ημέρες την εβδομάδα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να δεχθούν αυτό που πάνε να κάνουν γιατί είναι τρομακτικό από ένα σημείο και μετά να σκεφτόμαστε ότι δεν θα έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε» είπε χαρακτηριστικά η κα Κυριαζή, ενώ ο κ. Βαγγέλης!

Νάνος από την Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων και ανέργων Πρέβεζας πρότεινε να κηρυχθούν επαναλαμβανόμενες απεργίες κάθε Κυριακή και να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταλεί ένα πανελλαδικό μήνυμα και να σταματήσει το καθεστώς των «απελευθερωμένων» ωραρίων και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share