Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Τσεκλένης σχεδιάζει γυαλιά ηλίου για την Urban Owl!

Μια νέα συνεργασία!

9 Δεκεμβρίου 2019 14:05
Ο Γιάννης Τσεκλένης σχεδιάζει γυαλιά ηλίου για την Urban Owl!

Η Urban Owl είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την νέα της συνεργασία με τον Γιάννη Τσεκλένη.

Στο πλάισιο των συνεργειών μας, προσεγγίσαμε το πρότυπο μας, τον designer, Γιάννη Τσεκλένη. Οταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του, δεν πιστεύαμε ότι ήταν τόσο χαλαρός και προσεγγίσιμος. Στο πρώτο μας ραντεβού μιλούσαμε ώρες για την ιστορία της Ελληνικής μόδας και μάθαμε, με κάθε λεπτομέρεια, υπέροχες ιστορίες που μόνο εκείνος θα μπορούσε να μας εξιστορήσει.

Καθώς η όμορφη συζήτηση ολοκληρώθηκε, ήρθε η σειρά μας να του διηγηθούμε την δική μας ιστορία. Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα, και με περίσσιο θάρρος μοιραστήκαμε μαζί του την ιδέα μας : «Θα θέλαμε να σχεδιάσουμε μαζί γυαλιά». Για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε σιγή, ήμασταν προετοιμασμένοι για κάθε απάντηση, ώσπου ήρθε το μεγάλο ναι!

Ακολούθησαν ατελείωτες συζητήσεις για την χειροποίητη κατασκεύη μας, και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να δημιουργούσαμε κάτι καινούριο, βασιζόμενο όμως σε ένα υπάρχον σχέδιο του TSEKLENIS.

Ο Γιάννης Τσεκλένης μας έδωσε πρόσβαση στο αρχείο του, προμηθεύοντας μας με ένα πλούσιο υλικό για μελέτη και έμπνευση. Στην σκέψη και μόνο του ονόματος TSEKLENIS, χρώματα και patterns αναβλύζουν στο μυαλό. Ξεκινώντας να ανακαλύπτουμε το αρχείο του και εξερευνώντας τα βήματά του, τα prints του μας συνεπήραν.

Υπήρξε μία στιγμή, όπου Γιάννης Τσεκλένης μας παρουσίασε ένα πολύ αγαπημένο του σχέδιο, του 1972 , το Voodoo -τόσο χρώμα και τόση ατμόσφαιρα- σε ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία. Λίγο αργότερα, στο ίδιο σχέδιο ανακαλύψαμε τον σχηματισμό ενός γυαλιού, σε πολύ πρώιμη μορφή. Ήταν η αποφασιστική στιγμή μας, εκεί όπου καταλήξαμε στο τελικό μας concept.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο, το στείλαμε στον Γιάννη Τσεκλένη και εκείνος το προχώρησε σχεδιαστικά. Σταδιακά το αρχικό σχέδιο μετατράπηκε σε βιομηχανικό σχέδιο και το γυαλί απέκτησε την τελική του υπόσταση. Έπειτα, ο Γιάννης Τσεκλένης επέλεξε τα χρώματα της βασικής παλέτας αλλά και τους συνδυασμούς τους. Είχε φτάσει η ώρα της παραγωγής!

Η συνεργασία μας με τον Γιάννη Τσεκλένη ενίσχυσε την ομάδας και της πρόσφερε εξαιρετική δυναμική. Δίπλα του, ακούσαμε απίθανες ιστορίες, αντλήσαμε πολλή έμπνευση και μάθαμε να δουλεύουμε δίπλα σε ένα μύθο της μόδας και του σχεδιασμού.

Η τιμή είναι όλη δική μας κύριε Τσεκλένη.

Η σχεδιαστική γραμμή των Urban Owl βασίζεται σε new retro επιρροές, αντλώντας έμπνευση από τις προηγούμενες δεκαετίες, αποδομώντας το στυλ της κάθε εποχής και επαναπροσδιορίζοντας το ύφος του κάθε σχεδίου στο σήμερα.

Αποστολή των Urban Owl είναι η δημιουργία «Wearable Fashion» για τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος αφουγκράζεται την πόλη του και ζει στους ρύθμους της. Ο σύγχρονος άνθρωπος της Urban Owl δεν ακολουθεί απλά τις τάσεις αλλά διαμορφώνει το προσωπικό του στυλ, κάνοντας τα γυαλιά την προέκταση των αισθήσεων του.

Το brand έγινε ευρέως γνωστό από τις συνέργειες με fashion brands, lifestyle περιοδικά και Ελληνες σχεδιαστές όπως Ιoanna Kourbela, Studiomateriality, Arpyes, Ozon και Cutcuutur.

Τα Urban Owl σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα μέσα από μια χειροποίητη διαδικασία που διαρκεί 3 μήνες και 40 σταδια παραγωγής από 24 τεχνίτες.

Τα URBAN OWL είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα, σε fashion stores και concept stores αλλά και online στο www.urbanowl.eu

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share