Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εσύ ήξερες γιατί οι περισσότερες τιμές τελειώνουν σε ,99€;

Απίστευτο!

7 Δεκεμβρίου 2019 15:46
Εσύ ήξερες γιατί οι περισσότερες τιμές τελειώνουν σε ,99€;

Σίγουρα όλοι μας βγαίνοντας για ψώνια έχουμε παρατηρήσει πως στα περισσότερα καρτελάκια τιμής το ποσό διαφόρων προϊόντων τελειώνει σε ,99€. Από τα σούπερ μάρκετ μέχρι τα καταστήματα με ρούχα και τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ακολουθούν αυτή την τακτική.

Γι' αυτό και το Athensmagazine.gr σας βρίσκει συχνά διάφορες προσφορές όπως αυτές που ετοιμάζει ο Μασούτης για ένα ακόμη 3ήμερο.

Οι τιμές αυτές συνήθως είναι με μεγάλους και έντονα χρωματισμένους αριθμούς. Πρόκειται για ένα περίπλοκο σχέδιο μάρκετινγκ που θα σας οδηγήσει στο να ξοδέψετε περισσότερα;

Ε, λοιπόν , ναι!! Είναι ένας τύπος «ψυχολογικής» τιμολόγησης. Επειδή διαβάζουμε από τα αριστερά προς τα δεξιά, δίνουμε λιγότερη προσοχή στο τέλος ενός αριθμού από ότι στην αρχή. Για παράδειγμα, ο καταναλωτής, έχοντας δει πολλές συσκευασίες τόνου να κοστολογούνται με 4,00 ευρώ, ενδέχεται να θεωρήσει πιο ελκυστικό ένα προϊόν τόνου που έχει κόστος 3,99, επειδή «κερδίζει» ένα λεπτό.

Βάση πειραμάτων έχει διαπιστωθεί ότι οι καταναλωτές επεξεργάζονται συνήθως το πρώτο ψηφίο μιας τιμής, γιατί χρειάζεται λιγότερο γνωστικό κόπο και ξεχνάνε υποσυνείδητα και όλα τα βασικά στοιχεία στρογγυλοποίησης.

Πώς να αποφύγετε λοιπόν να πέσετε στην παγίδα του ,99; Απλά βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε την πλήρη τιμή για κάτι πριν αγοράσετε και επίσης ότι έχετε στρογγυλοποιήσει σωστά την τιμή αυτή στο πλησιέστερο ποσό του ευρώ, όχι στο πρώτο ψηφίο!

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα σπίτι σας, είστε πλούσιοι και δεν το ξέρετε!

Είναι μερικά αντικείμενα που τα έχουμε κρυμμένα σε πατάρια, αποθήκες και ντουλάπες χωρίς να ξέρουμε την πραγματική τους αξία. Μπορεί να θεωρούμε πως είναι απλά αντικείμενα από προηγούμενη δεκαετία και να μην τα έχουμε σε εκτίμηση αλλά μετά από το παρακάτω βίντεο που θα σας παρουσιάσουμε σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!

Το Athensmagazine.gr δεν είναι η πρώτη φορά που σας ενημερώνει για την αξία κάποιων αντικειμένων που δεν φανταζόμασταν καν, όπως για την αξία κάποιων νομισμάτων που θα μπορούσαν πραγματικά να σας κάνουν πλούσιους!

Μετρήστε λοιπόν πόσα χρήματα έχετε πετάξει μέχρι σήμερα στον… κάδο των αχρήστων.

Η ανατριχιαστική ιστορία επτά καταραμένων αντικειμένων!

Καταραμένα αντικείμενα, φορτισμένα με αρνητική ενέργεια, αλλά και με αρνητικές θεωρίες που θα μπορούσαν να ισχύουν, αλλά θα μπορούσαν να αποτελούν αποκύημα της φαντασίας των ιδιοκτητών τους. Τι κατάρα μπορεί να κρύβει ένα αντικείμενο;

Δείτε επίσης: 21+1 λεπτομέρειες σε καθημερινά αντικείμενα που αγνοούσαμε το λόγο ύπαρξής τους!

Οι ιστορίες που τα συνοδεύουν, πάντως, είναι τρομακτικές.

1. Η καρέκλα του θανάτου του Τζόρτζ Μέιντ Ίσμπι

Είχε ισχυριστεί πολλές φορές ότι είχε γίνει μάρτυρας εμφανίσεων φαντασμάτων μέχρι και τον θάνατό του το 2005. Μια από τις πιο τρομακτικές εξιστορήσεις του συμπεριλάμβανε και την καρέκλα του, που εικάζεται πως άνηκε στο Ναπολέοντα. Ο ίδιος ισχυριζόταν πως όποιος καθόταν στην καρέκλα περικυκλώνονταν από ένα μπλε πέπλο ομίχλης, που ήταν το πνεύμα της Σπεκτράλ Αμέλια, πέθαινε. Οι τέσσερις θαρραλέοι που αψήφισαν τους ισχυρισμούς του έχασαν τη ζωή τους, λίγο αφού κάθισαν σε αυτήν.

2. Το κρανίο που βγάζει κραυγές του Μπάρτον Άγκνες Χαλλ

Το Μπάρτον Άγκνες Χαλλ είναι ένα κτίριο που χτίστηκε από τον Σερ Χένρι, με εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ Α’. Όταν μια από τις αδερφές του Χένρι πέθανε, ζήτησε το κεφάλι της να διατηρηθεί στον διάδρομο του κτιρίου, ωστόσο έγινε κανονικά η ταφή χωρίς να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της. Από τότε, ακούγονταν κραυγές που εικάζεται πως προέρχονταν από το κεφάλι της. Μάλιστα, αναφέρεται πως οι εικόνες έτρεμαν και μετακινούνταν μυστηριωδώς από τη θέση τους, μέχρι που ο Χένρι εκπλήρωσε την επιθυμία της.

3. Το μπαστούνι του παππού

Μια γυναίκα αποφάσισε να πουλήσει το μπαστούνι του παππού της, που άνηκε αργότερα και στον πατέρα της, στο eBay, γιατί πίστευε πως ήταν στοιχειωμένο. Όπως αναφέρεται, ο 6χρονος γιος της έβλεπε το φάντασμα του παππού του μέχρι που κάποιος το αγόρασε έναντι 65.000 δολαρίων.

4. Ο πίνακας με το αγόρι που κλαίει

Η ιστορία πίσω από τον πίνακα δεν είναι γνωστή, ωστόσο εικάζεται πως αποτελεί το μόνο αντικείμενο που έμεινε ανέπαφο, μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι στο οποίο βρισκόταν. Μάλιστα πολλοί θεωρούν πως ο πίνακας αποτέλεσε και την αιτία της πυρκαγιάς, ενώ αναφέρεται πως έχει επιβιώσει και από άλλες φωτιές που έχουν κάψει ολοσχερώς τα σπίτια χωρίς ο πίνακας δεν έχει πάθει το παραμικρό.

5. Η κουκέτα του Τάλμαν Χάους

Ο Άλαν και η Ντέμπι Τάλμαν αγόρασαν μια κουκέτα για τα δυο παιδιά τους, όταν, ξαφνικά, άρχισαν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα, όπως να ανάβει το ραδιόφωνο από μόνο του και άλλα. Τα παιδιά αρρώστησαν και άρχισαν να έχουν οράματα, λέγοντας πως βλέπουν στον ύπνο τους μια μάγισσα.

Όταν μια μέρα ο Άλαν επέστρεψε στο σπίτι του άκουσε μια άγνωστη φωνή που τον οδηγούσε στο γκαράζ του σπιτιού, όπου είχε ξεσπάσει φωτιά. Όταν προσπάθησε να τη σβήσει, η φωτιά εξαφανίστηκε. Το ζευγάρι αποφάσισε να κάψει τη κουκέτα, με αποτέλεσμα η ανεξήγητη δραστηριότητα στο σπίτι να σταματήσει.

6. Το μαγεμένο σεντούκι

Στα μέσα του 1800 ο Τζέικομπ Κόλει διέταξε έναν δούλο να του φτιάξει ένα σεντούκι για το νεογέννητο γιο του, ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και τον μαστίγωσε μέχρι θανάτου. Οι άλλοι δούλοι που βρίσκονταν στην ιδιοκτησία του θέλοντας να εκδικηθούν για τον άδικο θάνατο, πραγματοποίησαν μια τελετή όπου καταράστηκαν το σεντούκι. Ο γιος του άρχοντα πέθανε και από τότε άλλοι 17 μυστήριοι θάνατοι συνδέονται με το καταραμένο αντικείμενο.

7. Το δαχτυλίδι του Ρούντολφ Βαλεντίνο

Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν τον μυστηριώδη θάνατο του ηθοποιού στο δαχτυλίδι που φορούσε πάντα. Όταν αγόρασε το δαχτυλίδι που ονομάζεται και μάτι του τίγρη, ο Ρούντολφ το έδειξε σε έναν φίλο του, που εκείνη τη στιγμή οραματίστηκε τον ηθοποιό ετοιμοθάνατο. Μετά το θάνατό του, το δαχτυλίδι πέρασε στην κυριαρχία της αγαπημένης του Πόλα Νέγκρι, που πέθανε λίγο καιρό αφότου το φόρεσε. Την ίδια τύχη είχε και ο άνδρας που αποφάσισε να το αγοράσει λίγο καιρό αργότερα.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share