Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Ενδιάμεσες εκπτώσεις, Black Friday, Cyber Monday και χειμερινές εκπτώσεις! Πότε έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε φθηνά;

Σας αφορά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 11:40
Ενδιάμεσες εκπτώσεις, Black Friday, Cyber Monday και χειμερινές εκπτώσεις! Πότε έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε φθηνά;

Μπορεί οι καλοκαιρινές εκπτώσεις να τέλειωσαν οι ευκαιρίες για φθηνές αγορές όμως συνεχίζονται. Εκπτώσεις 2019: Μέχρι πότε διαρκούν - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα;

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές από τις αρχικές ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβρη. Ακολουθούν όλες οι ευκαιρίες που έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Black Friday: Φέτος η Black Friday πέφτει στις 22 Νοεμβρίου 2019. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι θα αυξηθεί ο τζίρος και θα μπουν χρήματα στα ταμεία τους.

Cyber Monday: Τρεις μέρες μετά την Black Friday έρχεται η Cyber Monday όπου οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία για φθηνές ηλεκτρονικές αγορές. Φέτος η Cyber Monday πέφτει στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Αποτέλεσμα εικόνας για εκπτωσεις

Πέντε ημέρες μετά τη Cyber Monday, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν τις εκπτώσεις του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου. Εκτός από τις παραπάνω συγκεκριμένες ημερομηνίες εκπτώσεων τον Νοέμβριο, οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν και από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Σεπτεμβρίου, με ημερομηνίες που δεν είναι συγκεκριμένες κάθε χρόνο.

Αυτό ισχύει γιατί σύμφωνα με τον νόμο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις καθορίζονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Οι επόμενες εκπτώσεις είναι οι λεγόμενες χειμερινές που ξεκινούν με τον νέο χρόνο και συγκεκριμένα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις! - Γιατί καταργούνται πλέον;

Tέλος μπαίνει στις ενδιάμεσες εκπτώσεις των καταστημάτων καθώς αυτές, που θα ξεκινήσουν την 1η Μαϊου και θα διαρκέσουν 10 ημέρες, θα είναι και οι τελευταίες στην ελληνική αγορά, έξι χρόνια μετά την θεσμοθέτηση του σχετικού νόμου.

Ήδη έχει συμφωνηθεί μεταξύ των Εμπορικών Συλλόγων και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εμπορίου, η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (Μάϊο και Νοέμβριο), καθώς πρόκειται για ένα παρωχημένο μέτρο που δεν φέρνει επιπλέον καταναλωτές στα καταστήματα και ως εκ τούτου δεν αυξάνει το τζίρο τους.
Έτσι από την ερχόμενο Νοέμβριο δεν θα υπάρχει ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, οι οποίες θα περιοριστούν στις δύο βασικές που γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα μας, το χειμώνα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το

τέλος του Φεβρουαρίου και το καλοκαίρι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), η εμπορική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, βαίνει μειούμενη σε σύγκριση με πέρυσι, στις περισσότερες περιοχές (42 από τις 67 περιοχές της χώρας).

Η έρευνα η οποία αφορούσε την εαρινή εκπτωτική περίοδο του 2018 κατέγραψε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις:

Αποτέλεσμα εικόνας για εκπτωσεις

1. H πλειονότητα των επιχειρήσεων (80%) συμμετείχε στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις.

2. Ως προς το ύψος του ποσοστού έκπτωσης 6 στις 10 επιχειρήσεις πραγματοποίησε εκπτώσεις μεταξύ 11% και 40%, το 32% μεταξύ 11 – 20% και το 28% μεταξύ 21 – 40%.

3. Μία στις δύο επιχειρήσεις (53%) πραγματοποίησαν εκπτώσεις στο σύνολο των εμπορευμάτων και το 14% στο μεγαλύτερο μέρος των νέων παραλαβών. Διαφοροποίηση καταγράφεται στις άλλες κατηγορίες όπου το 17% έκανε εκπτώσεις σε συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και το 13% σε εμπορεύματα stock.

4. Περισσότερες από μία στις δύο επιχειρήσεις (56%) σημείωσαν χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο περυσινό που είχε φτάσει στο 70%. Αναφορικά με την εικόνα των πωλήσεων με βάση το μέγεθος της επιχείρησης, φαίνεται ότι οι πιο μικρές επιχειρήσεις είχαν δυσμενέστερη εικόνα. Ενδεικτικά, το 70% των επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών μικρότερο των 30.000 ευρώ σημείωσε πτώση πωλήσεων.

εκπτώσεις

5. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων (53%) θεωρεί ότι οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις δεν επηρεάζουν τον συνολικό τζίρο της ανοιξιάτικης – καλοκαιρινής περιόδου, ενώ ποσοστό 29% κρίνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει αρνητικό αντίκτυπο και 15% θετικό.

6. Παρά το γεγονός την υψηλής συμμετοχής των επιχειρήσεων στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι ο εν λόγω θεσμός δεν είναι θετικός στην επιχειρηματική δράση.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share