Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πότε ξεκινάνε οι καλοκαιρινές εκπτώσεις;

Ετοιμαστείτε να πάτε για ψώνια!

5 Ιουνίου 2019 09:37
Πότε ξεκινάνε οι καλοκαιρινές εκπτώσεις;

Περιμένετε να μάθετε πότε θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από τις αγορές σας; Τότε σας έχουμε τις ημερομηνίες που αναμένεται να ξεκινήσουν!

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2019 ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου.

Έτσι φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και να κρατήσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως στις καλοκαιρινές εκπτώσεις επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Η Γαλλία απαγορεύει την καταστροφή απούλητων προϊόντων!

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε την απαγόρευση της καταστροφής των απούλητων ή επιστραφέντων καταναλωτικών προϊόντων, μια κίνηση που θα επηρεάσει τα είδη πολυτελείας και τους εμπόρους λιανικής πώλησης όπως η Amazon.

Ο Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε ότι απαγορεύει να καταστρέφονται μη εδώδιμα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, των ηλεκτρικών ειδών, των προϊόντων υγιεινής και των καλλυντικών. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την επιτυχία των πράσινων κομμάτων στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυρίως στη Γαλλία, όπου το κόμμα EELV κατέλαβε την τρίτη θέση με 13,5% των ψήφων.

Προϊόντα με αξία μεγαλύτερη από 650 εκατ. ευρώ καταστρέφονται ή καταλήγουν στα σκουπίδια ετησίως στη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού. «Είναι όγκος που σοκάρει, πέρα από κάθε κοινή λογική. Είναι ένα σκάνδαλο», δήλωσε ο Φιλίπ.

Το μέτρο θα καθιστά υποχρεωτική την παραλαβή των προϊόντων για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση και αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου για την οικονομία, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο ενώ θα εφαρμοστεί μεταξύ 2021-23.

Ο υπουργός περιβάλλοντος, είχε υποσχεθεί να αντιμετωπίσει τα απόβλητα τον Ιανουάριο μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που έδειχνε δοχεία απούλητων ή επιστραφέντων προϊόντων στην αποθήκη Amazon που στάλθηκαν για καταστροφή με συμφωνία μεταξύ της ηλεκτρονικής επιχείρησης και λιανοπωλητών.

Η βρετανική εταιρεία μόδας Burberry προκάλεσε οργή την περασμένη χρονιά καθώς παραδέχτηκε πως κάθε χρόνο καταστρέφει αξεσουάρ και αρώματα αξίας πολλών εκατομμυρίων ετησίως για να αποφευχθεί η φτηνότερη μεταπώλησή τους πώλησή. Ο στόχος ήταν να διατηρηθεί η αποκλειστικότητα και η πολυτέλεια του εμπορικού σήματος, κάτι που αργότερα έγινε συνήθης πρακτική στον κλάδο. Το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τον τομέα της πολυτέλειας. Τα προϊόντα που δεν ήταν χρησιμοποιήσιμα μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα είχαν εξαιρέσεις.

Πηγή: Lifo

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share