Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπό "κατάρρευση" τα ΙΚΕΑ - Ψάχνουν τρόπους σωτηρίας!

19 Ιουνίου 2017 21:37
Υπό

Η σουηδική αλυσίδα προχωράει στους συγκεκριμένους πειραματισμούς καθώς και σε τεχνολογικές καινοτομίες προκειμένου να κερδίσει εκ νέου το ενδιαφέρον...
Σε πειραματισμούς προκειμένου να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας της προβαίνει η ΙΚΕΑ. Η σουηδική αλυσίδα προχωράει στους συγκεκριμένους πειραματισμούς καθώς και σε τεχνολογικές καινοτομίες προκειμένου να κερδίσει εκ νέου το ενδιαφέρον των καταναλωτών της .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Βασάλου! Αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, τα πάντα ξεκινούν με έμφαση στις ΗΠΑ, όπου οι κολοσσοί του retail όπως η Amazon, ασκούν όλο και πιο έντονες πιέσεις στους ανταγωνιστές τους.
Ενισχυμένη πραγματικότητα



Η συγκεκριμένη καινοτομία αφορά στη δημιουργία μίας εφαρμογής, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να οπτικοποιούν τα προϊόντα της ΙΚΕΑ, τοποθετώντας τα στο χώρο τους, πριν τα αγοράσουν.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Οι πελάτες θα μπορούν να βλέπουν σε τρισδιάστατη απεικόνιση πώς θα είναι τα σπίτια τους, διακοσμημένα με τα έπιπλα της εταιρείας.
Mini Stores

Η ΙΚΕΑ είναι γνωστό ότι επιδίδεται στη δημιουργία μεγάλων καταστημάτων στα προάστια των πόλεων. Ωστόσο ξεκίνησε να ανοίγει και μικρότερου μεγέθους καταστήματα στο κέντρο των πόλεων το 2015. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη 44 τέτοια καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στη Νορβηγία, στην Ιταλία, στην Ιαπωνία και στην Κίνα.

Οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες τους on-line, και στη συνέχεια να παραλάβουν τα αντικείμενα από τα τοπικά καταστήματα.
Pop-up shops

Μέχρι στιγμής η ΙΚΕΑ έχει δημιουργήσει πολλά pop-up καταστήματα για να προωθήσει τις κρεβατοκάμαρες και τις κουζίνες της.

Για παράδειγμα το Dining Club», το οποίο παρουσίασε πέρυσι η ΙΚΕΑ στο Λονδίνο ενθάρρυνε τους πελάτες της επιχείρησης να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της σουηδικής αλυσίδας και να ετοιμάσουν γεύμα για τους φίλους τους. Ένα άλλο pop-up κατάστημα παρουσίαζε τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας της ΙΚΕΑ και προέτρεπε τους καταναλωτές να προσέλθουν για να πάρουν το πρωινό τους στο κρεβάτι.

Η εταιρεία αρνήθηκε τις φήμες ότι ετοιμάζει αυτόνομα εστιατόρια, στα οποία θα πουλάει τους σουηδικούς της κεφτέδες. Όπως ανέφεραν πηγές της ΙΚΕΑ, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα μεγάλα καταστήματα για να μπορούμε να τους απολαμβάνουμε.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share