Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η vintage Αθήνα: Οι ρετρό διευθύνσεις της πόλης που κρύβουν μικρούς θησαυρούς σε απίστευτα οικονομικές τιμές!

30 Μαρτίου 2017 08:35
Η vintage Αθήνα: Οι ρετρό διευθύνσεις της πόλης που κρύβουν μικρούς θησαυρούς σε απίστευτα οικονομικές τιμές!

Σίγουρα αν κάποιος ήθελε να υπογραμμίσει την τάση που κατακλύζει σήμερα την Αθήνα, θα μπορούσε να συνοψίσει όλο το νόημα σε μια λέξη που δεν είναι άλλη από το vintage.

Οι ρετρό πινελιές είναι πλέον παντού: στα ρούχα με τις δαντέλες και τους φιόγκους, στα παλιά ραδιόφωνα και βινύλια που βρίσκεται σε όλο και περισσότερα σπίτια, που αποτελούν αγορές του σήμερα και όχι παρακαταθήκες του χτες, και στα ξεχασμένα ρούχα στο πίσω μέρος της ντουλάπας που σήμερα κρέμονται μπροστά μπροστά και αποτελούν επιλογή της ημερήσιας διάταξης.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την αγάπη των Αθηναίων για τα vintage, εδώ θα βρείτε τα μαγαζιά που κρατάνε την παράδοση και φιλοξενούν καθημερινά μικρούς θησαυρούς.

TROC



Το κατάστημα λειτουργεί από το 1979 και πρόκειται για το πρώτο μαγαζί με vintage χαρακτήρα στην Αθήνα ή αλλιώς για τον επίγειο παράδεισο για τους λάτρεις της τάσης.

Εδώ θα βρείτε φορέματα, φούστες, πουκάμισα και τουαλέτες από τις δεκαετίες 1920-1970, κάποια βικτωριανά του 18ου αι., μια μεγάλη ποικιλία από κοσμήματα και πληθώρα τσαντών, παπουτσιών και καπέλων από 25€ μέχρι και 70€ ενώ μερικά φορέματα μπορεί να φτάνουν και τα 150€.

Αν πάλι θα θέλατε κι εσείς να αποχωριστείτε κάποιο δικό σας ρούχο, δεν έχετε παρά να το φέρετε στην κυρία Βασιλική και όταν πωληθεί θα λάβετε το κατιτίς σας.

Δημ. Σούτσου 39, Πλ. Μαβίλη, τηλ. 210 6442520

YESTERDAY'S BREAD



Μπορεί το χιουμοριστικό του όνομα να ξεγελάει (χθεσινό ψωμί) ωστόσο στο Yesterday's Bread θα βρείτε ότι πιο «καινούριο» κυκλοφορεί σε vintage εκδοχή.

Ο Στράτος, ιδιοκτήτης του καταστήματος επί της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, εισάγει από την Ολλανδία ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: από σακάκια και δερμάτινα φορέματα μέχρι All Star (από €17).

Ακόμα όποιο κομμάτι δεν πωληθεί έγκαιρα βγαίνει σε προσφορά με ακόμα χαμηλότερη τιμή και μπορείτε να δώσετε από 2-3€ για ένα καπέλο μέχρι 70€ για μια γούνα.

Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, τηλ. 210 8811233

KILO SHOP



Μία ιδέα που ξεκίνησε πρίν μερικούς μήνες στο Παρίσι και βρήκε τέτοια ανταπόκριση και ενθουσιασμό από τον κόσμο, που σήμερα εχουν ανοίξει κι άλλα μαγαζιά και στην υπόλοιπη Γαλλία. Το μαγαζί της Αθήνας είναι το πρώτο εκτός Γαλλίας.

Στο KILO SHOP θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τέτοιων vintage ενδυμάτων, ανδρικών και γυναικείων, για όλες τις ηλικίες. Το ιδιαίτερο είναι ότι όλες οι αγορές πραγματοποιούνται με το κιλό. Βρίσκετε δηλαδή αυτό που θέλετε, το ζυγίζετε και το αγοράζετε.

Για να πάρετε μια γεύση ένα φόρεμα των 200 γραμμαρίων θα σας κοστίζει 7€ κι ένα πουκάμισο των 150 γραμμαρίων 5,25€.

Ερμού 120, Μοναστηράκι

RETROSEXUAL VINTAGE SHOP



Το Retrosexual Vintage Shop είναι μία συλλογή vintage αντικειμένων από όλο τον κόσμο. Μπορεί κανείς να βρεί αυθεντικά design αντικείμενα από τη δεκαετία του '20 έως και τη δεκαετία του '90 σε άψογη λειτουργική κατάσταση. Τα προϊόντα του διατίθενται προς πώληση, αλλά και προς ενοικίαση, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί για να «ντύσουν» αισθητικά γυρίσματα, vintage φωτογραφήσεις κ.ά.

Ενδεικτικά μπορείτε να βρείτε από γραφομηχανές, φωτογραφικές μηχανές Polaroid, βαλίτσες, μολυβοθήκες, μίνι χρηματοκιβώτια, μίξερ, μεχρι τασάκια, φωτιστικά και ραδιόφωνα.

Ταξιαρχών 133, Κορυδαλλός, τηλ. 2105451553

Dazzlin Gal



Η Δήμητρα, ή αλλιώς για το κοινό της «Dazzlin Gal» είναι αυτό που λέει η ίδια η φράση, μία πολύ "λαμπερή κοπέλα". Έχει βάλει στόχο να μεταμορφώσει κάθε κορίτσι που θα πέσει στα χέρια της σε σε pin up girl με τις σφιχτές μπούκλες, το αψεγάδιαστο αιλάινερ και τις ρομαντικές καλτσοδέτες.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share