Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

10+5 μύθοι για το σ@ξ που δεν ισχύουν

Η σεξολόγος Σαμάνθα Έβανς βάζει τα πράγματα στη θέση τους

3 Φεβρουαρίου 2021 13:55
10+5 μύθοι για το σ@ξ που δεν ισχύουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεξ: Η σεξολόγος Σαμάνθα Έβανς του περιοδικού Jo Divine καταρρίπτει δεκαπέντε από τους πιο γνωστούς μύθους γύρω από το σεξ και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Τους μύθους επέλεξε ο βρετανικός Independent.

Βέβαια, αν υπάρχει μια Σαμάνθα που έκανε πραγματικότητα κάθε μύθο γύρω από το σεξ, αυτή δεν είναι άλλη από τη Σαμάνθα Τζόουνς τού Sex and the City. Παράλληλα, δείτε το νέο είδος στοματικού σεξ που απογειώνει!

Ο οργασμός είναι αυτοσκοπός

«Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το σεξ ως ένα ταξίδι, στο οποίο σημασία έχει μόνο ο τελικός προορισμός (οργασμός) και όχι ο δρόμος προς την “Ιθάκη’. Σεξουαλική οικειότητα είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ερωτική και συναισθηματική ευχαρίστηση. Κάθε σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι μια νέα περιπέτεια, χωρίς απαραίτητα να έχει πάντα την ίδια κατάληξη.

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους, γιατί δεν φτάνουν πάντα στην κορύφωση. Φυσικό, αν κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης δεν χαλαρώνουν και σκέφτονται: "Έφτασα; Πλησιάζω; Θα μου συμβεί;". Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσεις ποτέ εκεί».

Όλες έχουμε πολλαπλούς οργασμούς

«Ισχύει για μερικές γυναίκες, αλλά όχι για όλες μας. Η κλειτορίδα και το αιδοίο ορισμένων γυναικών είναι τόσο ευαίσθητα, που μετά τον οργασμό δεν αντέχουν άλλη επαφή».

Ανά 7 δευτερόλεπτα οι άντρες σκέφτονται το σεξ

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Νέες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες επιθυμούν και σκέφτονται το σεξ τόσο συχνά όσο και οι άντρες, αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, λόγω των ταμπού που υπάρχουν».

Μύθοι για το σεξ που δεν ισχύουν

Όλες οι γυναίκες έχουν οργασμό

«Καμία σχέση. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν διαταραχές οργασμού. Η διαταραχή μπορεί να είναι κολπική ή κλειτοριδική. Η απουσία κολπικού οργασμού στη γυναίκα μπορεί να προβληματίσει τον άντρα, που αδυνατεί να της προσφέρει αυτή την ηδονή».

Το νούμερο του παπουτσιού λέει πολλά για το μέγεθος του πέους

«Έρευνα, το 2002, σε δείγμα 104 αντρών στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του μεγέθους του ανδρικού μορίου και του ποδιού».

Οργασμός επιτυγχάνεται μόνο με διεισδυτικό σεξ

«Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται κλειτοριδική διέγερση για να έρθουν σε οργασμό. Και το 70% των γυναικών κορυφώνει μόνο κλειτοριδικά. Η στάση στο σεξ παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες της κορύφωσης, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κλειτοριδικό δονητή ή δαχτυλίδι δόνησης».

Αυτός τελειώνει πάντα πρώτος

«Ο γυναικείος οργασμός είναι εξίσου σημαντικός. Δεν είναι κακό μια γυναίκα να κορυφώνει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών. Δεν είναι κακό να του πείτε ότι δεν φεύγει από το κρεβάτι αν δεν έρθετε και εσείς σε οργασμό. Έτσι το σεξ γίνεται πιο έντονο».

Δεν πειράζει να προσποιείσαι στον οργασμό

«Εάν λέτε ψέματα, πώς θα μάθει να σας ευχαριστεί; Καλύτερα να πληγώσεις τον εγωισμό, παρά να προσποιείσαι».

Το σεξ είναι όπως το βλέπεις στις ταινίες

«Όχι, είναι πολύ πιο θορυβώδες, ακατάστατο, πέφτει ιδρώτας, κάλτσες και ρούχα φεύγουν δεξιά και αριστερά και γίνονται και ατυχήματα. Και αν το μακιγιάζ είναι στη θέση του, κάτι έχει πάει στραβά».

Τα προφυλακτικά καταστρέφουν το σεξ

«Το αντίθετο. Δείχνουν ότι ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται και μπορείτε να απολαύσετε την πράξη χωρίς τον φόβο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή κάποιας μόλυνσης».

15 μύθοι για το σεξ που δεν ισχύουν

Το σεξ πρέπει να διαρκεί ώρες

«Το σεξ πρέπει να διαρκεί όσο θέλετε εσείς. Πολλά ζευγάρια θεωρούν ικανοποιητική μια σεξουαλική πράξη που διαρκεί από 3 έως 13 λεπτά, σύμφωνα με ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου».

Δεν μένεις έγκυος στην περίοδο

«Μπορεί οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης να είναι λιγότερες στη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως, αλλά δεν μηδενίζονται».

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του πέους, τόσο αυξάνεται η ικανοποίηση της γυναίκας στο σεξ: «Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος δεν σχετίζεται με τον γυναικείο οργασμό».

Διπλό προφυλακτικό για μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ

«Το διπλό προφυλακτικό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σπάσει».

Σεξ κάθε μέρα

«Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών».

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share