Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αυτά είναι τα οφέλη άμα κάνετε συχνά σ@ξ!

Τι αποκαλύπτουν έρευνες για την υγεία σας;

29 Αυγούστου 2019 15:04
Αυτά είναι τα οφέλη άμα κάνετε συχνά σ@ξ!
Follow us on Google News

Σας αρέσει το σεξ και θέλετε να κάνετε κάθε μέρα; Τότε αν διαβάσετε τα οφέλη που έχετε θα κάντε ακόμα πιο συχνά σεξ!

Τι αποκαλύπτουν έρευνες για το σώμα και την υγεία σας; Σeξ στο αυτοκίνητο: Αυτές είναι οι… πιο βρώμικες στάσεις!

Δυνατή άμυνα

Σεξ οφέλη

Οι συχνές ερωτικές επαφές φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α η οποία εμπλέκεται στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με έρευνες. Επιπρόσθετα οι συχνές σεξουαλικές επαφές ισοδυναμούν σύμφωνα με τους ειδικούς, με μικρές τονωτικές «ενέσεις» σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που συσχετίζουν τη συχνότητα των ερωτικών επαφών ακόμη και με την μακροζωία.

Καταπολεμά το στρες

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες – που βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει – γι’ αυτό και συχνά θέλουμε να κοιμηθούμε μετά την επαφή – τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Μια πολύ απολαυστική γυμναστική

Κάνοντας σεξ το σώμα γυμνάζεται, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και επιτελείται καύση έως και 200 θερμίδων που αντιστοιχούν σε έντονο βάδισμα μισής ώρας.

Αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό

Οι έρευνες συσχετίζουν την ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με τα μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης. Αυτό το φαινόμενο δεν αποδίδεται μόνο στη σωματική διάσταση της ερωτικής επαφής, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν μια συντροφική σχέση νιώθουν επιθυμητοί, γεγονός που τους τονώνει ψυχικά.

Τόνωση της καρδιάς

Το σεξ «αγαπά» την καρδιά και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της. Οι έρευνες συσχετίζουν τις συχνές ερωτικές επαφές (τρεις ή περισσότερες την εβδομάδα) με τη μείωση έως και κατά 50% των πιθανοτήτων εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες σύμφωνα με έρευνα του SageLab του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queen’s.

Και αναλγητικό

Η απελευθέρωση των ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων ορμονών του οργανισμού, κατά την σεξουαλική επαφή, φαίνεται ότι έχει ευεργετική δράση σε πολλά επίπεδα όπως λόγου χάρη στη μείωση των ενοχλήσεων του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου στις γυναίκες.

Εσύ ξέρεις τι είναι ο demisexual;

Σεξομανής, asexual και μερικοί ακόμα, όπως το metrosexual ή το sapiosexual. Όροι παλιοί και νέοι που σκαρφίστηκε το ανθρώπινο μυαλό για να κωδικοποιήσει ερωτικές συμπεριφορές ή απλά προτιμήσεις στο ίδιο επίπεδο.

Μια πρακτική ανεξάντλητη, ως φαίνεται, με νέες προσθήκες κάθε φορά που κάποιοι θεωρούν πως υπάρχει ανάγκη. Εν προκειμένω, ήρθε η ώρα να συστηθούμε με τον demisexual.

Βασικά, ό,τι λέει το όνομά του. Μισό-σέξουαλ. Σεξουαλικοί αλλά όχι φουλ, κατά το ήμισυ, αν μπορεί να μετρηθεί η σεξουαλικότητα. «Είναι τα άτομα που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σχέση με τον πληθυσμό. Ποια είναι τα κορυφαία βότανα που βοηθούν στην ενίσχυση της σεξουαλικής ορμής!

undefined

Άνθρωποι με μικρό έως και καθόλου σεξουαλικό ενδιαφέρον». Κάτι ανάμεσα στους asexuals και τους σεξουαλικά ενεργούς. Η έλξη που νιώθει η/ο demisexual είναι λίγη και εκδηλώνεται υπό προϋποθέσεις. Για έναν τύπο ανθρώπου όπως αυτός, το σεξ δεν έρχεται νωρίς και δεν υπάρχει απολύτως καμίας μορφής ανάγκη για να συμβεί. Αυτή/ός που δηλώνει demisexual πρέπει πρώτα απ' όλα να νιώσει το απόλυτο συναισθηματικό δέσιμο και ύστερα να προσωρήσει στο πρακτικό κομμάτι. Αυτή είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει σεξ ο demisexual. Όχι προκειμένου ν' απολαύσει την πράξη αυτή καθαυτή, όσο για να έρθει ακόμα πιο κοντά με το πρόσωπο που νιώθει πραγματικά οικεία. Είναι το επιστέγασμα αυτής της συναισθηματικής σχέσης, όπότε, έρχεται πάντα μετά από αυτήν. Να γνωριστούμε πρώτα πολύ, πολύ καλά να έρθουμε κοντά πνευματικά, να νιώσουμε οικεία, και μετά λογικά θα έρθει το σεξ. Καμία αίσθηση λαγνείας ή πάθους που δεν ελέγχεται. Οι demisexuals ενδεχομένως να βγαίνουν για χρόνια μαζί, να ταξιδεύουν παρέα, να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, αλλά να μην έχουν νιώσει σωματική έλξη ώστε να φτάσουν στο σημείο να κάνουν σεξ. Μόλις δόθηκε λοιπόν χαρακτηρισμός, σ' ένα από τα πιο παράδοξα φαινόμενα των σύγχρονων

4+1 κανόνες που είναι απαράβατοι στο σ3ξ!

4+1 κανόνες που είναι απαράβατοι στο σ3ξ!

Το σεξ είναι ένα κεφάλαιο πολύ ανοιχτό, ανεξάντλητο, που ανανεώνεται όσο υπάρχουν άνθρωποι. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες αλήθειες που θα ισχύουν στον αιώνα τον άπαντα. Διαχρονικοί κανόνες, που επιβεβαιώνονται αστμάτητα, πάνω από εποχές, φύλα, ηλικίες και διαθέσεις.
Ο ιδανικός ερωτικός παρτενέρ θέλει να περνάτε κι οι δυο σας καλά.Βασικό και απαράβατο. Το σεξ είναι υπόθεση δύο ανθρώπων και ο οργασμός το ίδιο. Τίποτα δεν πρέπει να τελειώνει όταν συμβαίνει αυτό στον έναν από τους δύο. Ένας εγωκεντρικός παρτενέρ είναι ένας άχρηστος παρτενέρ, σύντροφος, κτλ.

Αν κάτι δε σ' ευχαριστεί, απλά δεν πρέπει να γίνει. Καμία πίεση για να συμβεί το οτιδήποτε. Δεν ερμηνεύεται ως ασυγκράτητο πάθος αυτό, μην ψάχνεις για άλλοθι. Αυτός που απαιτεί κάτι ενώ εσύ δεν έχεις καμία πρόθεση να του το δώσεις, είναι από φορτικός έως και ακατάλληλος. Το ίδιο ισχύει όμως και για σένα. Αν δε θέλει, μην τον πιέζεις, μην τον μειώνεις, δε θα βγει τίποτα καλό όταν τον προκαλείς τη λάθος στιγμή.

κανόνες που δεν πάψουν να ισχύουν ποτέ στο σ3ξ!

Τι πρέπει να προσέχεις όταν κάνεις σ3ξ για πρώτη φορά και δεν θες να σου συμβεί με τίποτα!

Το μέγεθος παίζει ρόλο, αλλά στην πράξη δεν έχει τόση σημασία. Δεν ερωτεύεσαι ποτέ κάτι τέτοιο. Η σωστή τεχνική, το πάθος, η χημεία είναι τα απαραίτητα για να τον θες ξανά και ξανά. Αν δεν ξέρει πώς να σε ακουμπήσει και πώς να σου φερθεί για να νιώσεις μία και μοναδική τι να το κάνεις το XXL;

Η προφύλαξη σώζει ζωές και υπολήψεις. Όχι μόνο από τα χειρότερα, αλλά και από τα πιο συνηθισμένα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταδοθεί ένα αφροδίσιο που θα σας σπάσει τα νεύρα και θα κρατήσει τον έναν μακριά από τον άλλο.

Το σεξ δεν είναι «ένας ακόμα» παράγοντας μιας υγιούς σχέσης. Είναι καθοριστικός, την επηρεάζει, την διαμορφώνει κι έτσι πρέπει. Γιατί πρόκειται για μια σύνδεση ερωτική πάνω απ' όλα. Από την άλλη, δε σημαίνει πως το καλό σεξ αρκεί για να είσαι μαζί με κάποιον, όταν σε όλα τα άλλα επίπεδα η σχέση μπάζει νερά. Στο τέλος της ημέρας, θα συνειδητοποιήσεις πως έχεις χάσει χρόνο, όσο καλά κι αν περνούσατε στο κρεβάτι, η γεύση θα είναι πικρή. Και μην περιμένεις ν' αλλάξει ο άνθρωπος, όσο καλός εραστής κι αν είναι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Στάσεις του σεξ για... προχωρημένους! Αντέχετε να τις κάνετε;

Καρεκλάτο σεξ: Οι στάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Διαβάστε περισσότερα θέματα σεξ από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Sex

Ροή ειδήσεων

Share