Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Φίλε άνδρα, δώσε βάση: Όλα όσα θες να μάθεις για την κλειτορίδα, μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο! (Video)

21 Ιουνίου 2017 22:25
Φίλε άνδρα, δώσε βάση: Όλα όσα θες να μάθεις για την κλειτορίδα, μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο! (Video)

Τη διαδρομή της κλειτορίδας, αυτού του μυστηριώδους και συχνά παρεξηγημένου γυναικείου οργάνου, μέσα στην ανθρώπινη ιστορία αλλά και τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του εξηγεί με έναν άκρως χαριτωμένο τρόπο ένα βίντεο animation που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βιντεάκι της Καναδής σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας Lori Malépart-Traversy, βλέπουμε την πορεία της κλειτορίδας από την Αρχαία Ελλάδα, όπου η συμβολή της στον γυναικείο οργασμό συνδεόταν με τη γονιμότητα, μέχρι τον Μεσαίωνα και τις αρχές του 19ου αιώνα, όπου απέκτησε τη φήμη ενός «άχρηστου οργάνου» το οποίο συνδεόταν με την υστερία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς είναι σήμερα 9 κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου! (Photos)

Ειδική αναφορά γίνεται φυσικά και στον ο Φρόυντ, τον μεγάλο «πολέμιο» της κλειτορίδας, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες στην ωριμότητά τους είναι «πιο φυσιολογικό» να βιώνουν τον οργασμό μόνο μέσω της διείσδυσης.

Το εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό animation της Malépart-Traversy έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Festival Vues d’en face 2017 και τον τίτλο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Chicago Feminist Film Festival 2017.

πηγη: protothema

 

Ροή ειδήσεων

Share