Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποιο είναι το ιδανικό γυναικείο σωματότυπο;;; - Πόσο άλλαξαν τα πρότυπα των γυναικών της τελευταίες δεκαετίες;;;(PHOTOS)

12 Φεβρουαρίου 2014
Ποιο είναι το ιδανικό γυναικείο σωματότυπο;;; - Πόσο άλλαξαν τα πρότυπα των γυναικών της τελευταίες δεκαετίες;;;(PHOTOS)

Μια γυναίκα με τέλειο σώμα του 1930, είναι απίθανο να κέρδιζε έστω και ένα βλέμμα σήμερα. Το σάιτ Rehabs.com συνεργάστηκε με το πρακτορείο Fractl και παρατήρησαν τις αλλαγές στις αναλογίες και φόρμες στο λεγόμενο «τέλειο σώμα» μέσα στο χρόνο.

Το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι το γυναικείο σώμα έγινε όλο και πιο λεπτό και αδύνατο μέσα σε 100 χρόνια, συγκρινόμενο με τον μέσο όρο μιας Αμερικανίδας.
Το σάιτ διαπιστώνει ότι το βάρος ενός μοντέλου και το μέσο βάρος μιας Αμερικανίδας πέρασε από το 8% το 1975, στο 23% σήμερα και αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρότυπα μεγαλώνει.

Τα σεξ symbols άλλαξαν -ριζικά- σιλουέτα, ύψος, βάρος και μυική μάζα, σε 100 χρόνια.

Το πρότυπο Gibson

Το "Gibson girl" είναι δημιούργημα του εικονογράφου Charles Dana Gibson. Η τέλεια γυναίκα του Γκίμπσον είναι ψηλή, ρομαντική, με μεγάλο στήθος και γοφούς, αλλά λεπτή μέση.

Η γυναίκα αγοροκόριτσο του '20
Το πρότυπο θέλει τη γυναίκα με κοντά μαλλιά, κομμένα καρέ, κοντά φορέματα και συμπεριφορά προκλητική, όπως να καπνίζει δημόσια και να οδηγεί αυτοκίνητο. Αυτές οι γυναίκες δεν πρέπει πια να φοράνε κορσέ, αλλά να δείχνουν τους αστραγάλους και τα γόνατά τους.

Η γυναίκα πρότυπο του '30, Mae West
Η σταρ του Χόλιγουντ Mae West δεν διαφέρει πολύ από τις γυναίκες αγοροκόριτσα. Τόνιζε τη μέση και τους γοφούς της και φορούσε κολλητά ρούχα. «Καλλιεργείστε τους γοφούς σας. Μπορεί να είναι επικίνδυνοι αλλά δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι» έλεγε η Mae West.


Το πρότυπο Rita Hayworth, 1940

Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ιδεώδες πρότυπο είχε απομακρυνθεί από τις παραπάνω γυναίκες. Το νέο στυλ απαιτούσε μια γυναίκα πιο λεπτή, να σφύζει από υγεία και να έχει λαμπερό δέρμα.

Το πρότυπο της Μέριλιν, 1950

Τα σεξ symbols του '50 είναι η Μέριλιν Μονρόε, η Τζέην Μάνσφιλντ και η Μπέτι Πέιτζ. Είχαν μακριές γάμπες, μέση σφήκας, αλλά γενναιόδωρο μπούστο. Σε αυτό το στιλ διακρίθηκαν η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό.

Η γυναίκα Τουίγκι, 1960
Με τη σεξουαλική επανάσταση, η γυναίκα έγινε αδύνατη με πολύ αδύνατες γάμπες. Το μοντέλο Twiggy Lawson, με τα πολύ κοντά μαλλιά και το ανδρόγυνο στιλ έγινε το πρότυπο της εποχής.


Το πρότυπο Φάρα Φόσετ, 1970

Η γυναίκα πρότυπο του 1970 ήταν μαυρισμένη, είχε ελεύθερα μαλλιά και ένα σβέλτο σώμα. Το αθλητικό στυλ και το ελάχιστο μακιγιάζ ήταν απαραίτητο συμπλήρωμα της δεκαετίας.

Το πρότυπο Τζέιν Φόντα, 1980
Το να είσαι αδύνατη ήταν το απόλυτο πρότυπο εκείνης της εποχής. Το να είσαι αδύνατη και μυώδης ήταν ακόμη καλύτερο. Σύμφωνα με το σάιτ Rehabs.com, το 60% των μοντέλων του Playboy στη δεκαετία του '80 ζύγιζαν 15% λιγότερο από όσο έπρεπε. Η Τζέην Φόντα ενσάρκωσε αυτή την τρέλα για το φίτνες και τα βίντεο που λάνσαρε με ασκήσεις αερόμπικ, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα.

Η εποχή της Κέιτ Μος, 1990
Τη δεκαετία του '90 τα μοντέλα αδυνάτισαν τρομακρικά. Η διαφημιστική καμπάνια του Calvin klein με την Κέιτ Μος, το 1993, έφερε στην επιφάνεια το πρότυπο μιας γυναίκας χλωμής, κοκαλιάρας, με πολύ αδύνατα άκρα. Η Μος έχει πει ότι «Ποτέ δεν αισθάνεσαι καλά παρά αν είσαι πολύ αδύνατη».

Το πρότυπο Αντριάνα Λίμα, 2000

Στην αλλαγή της χιλιετίας ήρθε το πρότυπο των Αγγέλων της Victoria Secret: πολύ ψηλές γυναίκες, λεπτές και αεράτες, με πλούσιο στήθος και μακριά μαλλιά, σώμα σμιλεμένο. Ενα πρότυπο που είναι αδύνατο να πετύχεις.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share