Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μέμα Σταθοπούλου: Το «σκληρό» θηλυκό του Ελληνικού κινηματογράφου που παράτησε την καριέρα της και πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Η «Ελληνίδα Σάρον Στόουν» όπως την αποκαλούσαν

1 Ιανουαρίου 2021 15:31
Μέμα Σταθοπούλου: Το «σκληρό» θηλυκό του Ελληνικού κινηματογράφου που παράτησε την καριέρα της και πέθανε σε ηλικία 57 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μέμα Σταθοπούλου: Την έχουν αποκαλέσει «Ελληνίδα Σάρον Στόουν», επειδή συνήθως υποδυόταν ρόλους μοιραίων γυναικών. Έπαιξε στο πλευρό των μεγαλύτερων ηθοποιών της εποχής. Αν και η καριέρα της διήρκεσε μόλις 8 χρόνια, πρόλαβε να παίξει σε 25 ταινίες και έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό.

Το κανονικό της όνομα ήταν Δήμητρα και γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Ήταν το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της ήταν μαθηματικός, και διατηρούσε κατάστημα με ντεπόζιτα. Η Μέμα από μικρή ξεχώρισε για την ομορφιά και τις αθλητικές της επιδόσεις. Ήταν αθλητρια στίβου στην Παναχαϊκή και κέρδισε μετάλλια στο στο άλμα εις μήκος.

Όταν τελείωσε το σχολείο ζήτησε από τους γονείς της να μείνει στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία. Τελικά γράφτηκε στη Δραματική Σχολή και το 1964 έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στο πλευρό του Δημήτρη Χορν στην ταινία «Δικέφαλος αετός». Παράλληλα δείτε πώς είναι σημερα η Νένα Βαλσάμη και θα πάθετε πλάκα. Αγνώριστη!

Μέμα Σταθοπούλου το σκληρό θηλυκό του Ελληνικού κινηματογράφου

Μέμα Σταθοπούλου: Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο

Η ίδια είχε χαρακτηρίσει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο θέατρο ως την πιο ξεχωριστή στιγμή της καριέρας της. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο και έπαιξε στο πλευρό του Βουτσά, του Βόγλη και του Καζάκου. Τη χρονιά του 1965 έπαιξε σε πέντε ταινίες και καθιερώθηκε σε ρόλους δυναμικών γυναικών.

Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες της είναι «η Παραστρατημένη», «Το κορίτσι της οργής», «Ένας μάγκας στα σαλόνια» και «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω».

Κάθε μήνα ήταν εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά της εποχής και σύντομα έγινε περιζήτητη στα κινηματογραφικά πλατό. Καθιερώθηκε ως παρτενέρ του Θάνου Λειβαδίτη με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι στη ζωή και στο θέατρο, αλλά η σχέση τους δεν κατέληξε σε γάμο.

Αρχές της δεκαετίας του ’70 παντρεύτηκε με τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση και αποσύρθηκε από την υποκριτική για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της.

Απέκτησε δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τη δεκαετία του ’80 πήρε διαζύγιο και μετακόμισε στην Πάτρα, όπου άνοιξε κατάστημα με ρούχα. Πέθανε σε ηλικία 57 ετών το 1999 από καρκίνο. Η οικογένεια της ήρθε αντιμέτωπη με ένα ακόμα συμβάν, έξι χρόνια αργότερα, καθώς η κόρη της σκοτώθηκε σε δυστύχημα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share