Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων - Οι τροφές που τους βοηθούσαν να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Τι έτρωγαν και ανέβαζαν την λίμπιντο

30 Νοεμβρίου 2020 10:15
Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων - Οι τροφές που τους βοηθούσαν να έχουν διάρκεια στο σ@ξ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκεκριμένες τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο, την επιθυμία και την αντοχή στο σ@ξ χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Παράλληλα, σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, το σ@ξ κατείχε ιδιαίτερη θέση. Όπως τεκμηριώνεται οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σ@ξ.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει τις φακές ως μια τροφή που μπορεί να κρατήσει έναν άντρα ικανό σε μεγάλη ηλικία, και μαζί του συμφωνούσε ο Αριστοτέλης. Ο Πλούταρχος πάλι πρότεινε την φασολάδα ως φαγητό που αυξάνει την λίμπιντο. Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου, αναφέρει στο βιβλίο της «Πολύτιμες Αρχαίες Αφροδισιακές Συνταγές», μερικές από τις τροφές που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως αφροδισιακές.

Μεταξύ τους είναι φαγώσιμοι βολβοί που οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους μαγείρευαν με διάφορους τρόπους και τους έτρωγαν με σαλάτα, η οποίες περιείχαν μέλι και σουσάμι, δυο τροφές που επίσης αυξάνουν τη λίμπιντο. Το σκόρδο είναι ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα. Την εποχή του Ομήρου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν σκόρδο καθημερινά.

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων

Τα μανιτάρια επίσης θεωρούνταν αφροδισιακά, με τις τρούφες να είναι στην κορυφή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα κρεμμύδια, ο σταφυλίνος και τα πράσα.

Από την άλλη, ο Ιπποκράτης πίστευε πως η μέντα κούραζε το σώμα και περιόριζε της τη στύση. Μαζί του όμως δεν συμφωνούσαν όλοι, αφού ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην δίνει στους στρατιώτες του να πίνουν αφέψημα μέντας, αφού το θεωρούσε ως ένα πολύ δυνατό αφροδισιακό.

Το σέλινο ανήκει στην ίδια κατηγορία, αφού κάποιοι στην αρχαία Ελλάδα το απέφευγαν συνδυάζοντάς το με τον θάνατο, αλλά ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» το αναφέρει ως μια τροφή που ανεβάζει κατακόρυφα το πάθος.

Και οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν σεφ: Οι τέλειες συνταγές που έφτιαχναν πριν από χιλιάδες χρόνια

Αν νομίζετε, ότι μόνο τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια έχουμε τους γνωστούς σε όλους μας σεφ, τότε μάθετε πως και οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αντίστοιχους μάγειρες, που έφτιαχναν υπέροχες συνταγές πριν από χιλιάδες χρόνια, μαγειρεύοντας λογικά και.. φέτα, που αποδεικνύεται στην Οδύσσεια πως είναι το αρχαιότερο τυρί.

Οι πρώτοι επαγγελματίες μάγειροι, όπως και οι ζαχαροπλάστες, εμφανίζονται κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.. Ο Πλάτωνας αναφέρεται στο ζαχαροπλάστη Θεαρίωνα, όμως ο μάγειρας που απέκτησε τη μεγαλύτερη φήμη και ονομάστηκε «δειπνολόγος» ήταν ο Αρχέστρατος, από τη Γέλα της Κάτω Ιταλίας. Περίφημος μάγειρος ήταν και ο Μίθαικος, τον οποίο μνημονεύει ο Πλάτωνας στον Γοργία, και ήταν εκείνος που έγραψε τη Σικελική Οψοποιία, συνταγές με βάση το σικελικό διαιτολόγιο.

Αρχαίοι Έλληνες σεφ

Όσοι Αθηναίοι ήθελαν να διοργανώσουν μια γιορτή ή ένα συμπόσιο έβρισκαν τους μάγειρες στην αγορά. Αλλά και οι ίδιοι οι μάγειροι συχνά περνούσαν έξω από τα πλούσια σπίτια διαλαλώντας την τέχνη τους, έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο. Ταβέρνες και εστιατόρια δεν αναφέρονται ιδιαίτερα, ιδίως στην κλασική εποχή.

Μετά τους χρόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως, οι πόλεις άρχισαν ν’ αποκτούν στέκια και οι πολίτες δε συγκεντρώνονταν πια αποκλειστικά στην αγορά. Η λέξη «εστιατόριο» δεν είχε στην αρχαιότητα τη σημερινή της σημασία. Επρόκειτο για ένα δωμάτιο κοντά στο βωμό, όπου έτρωγαν όσοι είχαν τελέσει τη θυσία.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share