Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θυμάστε την παρουσιάστρια Έμη Λιβανίου; Δε θα πιστεύετε πώς είναι σήμερα - Η τραγωδία που την εξαφάνισε από την τηλεόραση

Το διαζύγιο και η εξαφάνιση του πρώην συζύγου της

27 Νοεμβρίου 2020 17:19
Θυμάστε την παρουσιάστρια Έμη Λιβανίου; Δε θα πιστεύετε πώς είναι σήμερα - Η τραγωδία που την εξαφάνισε από την τηλεόραση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε την παρουσιάστρια Έμη Λιβανίου, η οποία μια εποχή ήταν από τις πιο διάσημες στην ελληνική τηλεόραση; Η ίδια εξαφανίστηκε από μια τραγωδία και δε θα πιστεύετε πώς είναι σήμερα.

Η ίδια βρίσκεται σε έναν «πόλεμο» με τον πρώην σύζυγό της, Αντώνη Λιβάνιο, καθώς η Έμη φέρεται να τον αναζητά επί αρκετά χρόνια προκειµένου να λύσουν τις οικογενειακές διαφορές τους, ενώ εδώ μπορείτε να θυμηθείτε πώς είναι σήμερα η Βάσια Λόη.

Μάλιστα, αν και εκείνος δεν παρουσιάζεται ποτέ σε δικαστήριο και φαινόταν πως έχει µπει ένα τέλος στη µεταξύ τους διαµάχη, αυτήν τη φορά η έκδοση µιας απόφασης σε βάρος του οδηγεί το ζευγάρι στις δικαστικές αίθουσες.

Ήταν 27 Αυγούστου 2013 όταν κατέθεσε αγωγή κατά του πρώην συζύγου της η Εµη Λιβανίου, ενώ κάποια χρόνια αργότερα εκδόθηκε απόφαση επί αυτής της αγωγής. Τώρα ο Αντώνης Λιβάνιος άσκησε ανακοπή ερηµοδικίας προκειµένου να «εξαφανίσει» την απόφαση που βγήκε ερήµην (δεν ήταν παρών στο δικαστήριο) και η υπόθεση να συζητηθεί εκ νέου.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στα τέλη Νοεµβρίου του 2000 στον Αγιο ∆ιονύσιο στο Κολωνάκι. Έναν χρόνο µετά τον γάµο τους ήρθε ο πρώτος καρπός του έρωτά τους, ο γιος τους Κωνσταντίνος, που τώρα είναι 17 χρόνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε στη ζωή και η 15χρονη σήµερα Αλεξάνδρα.

«Αν και στον γάµο αυτό είχα στηρίξει όλες τις ελπίδες µου για µια αρµονική συµβίωση και τη δηµιουργία ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος που θα επέτρεπε τη σωστή ανάπτυξη και την ανατροφή των τέκνων µας, διαψεύστηκα λόγω της αντισυζυγικής συµπεριφοράς του πρώην συζύγου µου, η οποία οδήγησε σε πλήρη διάσπαση της έγγαµης συµβίωσής µας, εξ αποκλειστικής και µόνο δικής του υπαιτιότητας» αναφέρει, κατά πληροφορίες, στην αγωγή της η δηµοσιογράφος και παρουσιάστρια. Ήταν το 2010 όταν οι κοσµικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι η σχέση του ζευγαριού είχε αρχίσει να κλονίζεται.

Ακολούθησαν τρία χρόνια µέχρι την έκδοση διαζυγίου, που αποτέλεσαν µια εξαιρετικά σκληρή περίοδο για την παρουσιάστρια, η οποία προσπαθούσε να διατηρήσει τις ισορροπίες µέσα στο σπίτι της, κυρίως για να προφυλάξει την ψυχική υγεία των παιδιών της. Την ίδια περίοδο, ο Αντώνης Λιβάνιος ανελάµβανε έργα µεγάλης συµβουλευτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Φρανκφούρτη, χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να «δει» την κρίση εντός του οικογενειακού πυρήνα.

Το 2013, όταν κατατέθηκε η σχετική αγωγή επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση για τη διατροφή των παιδιών του ζευγαριού, η λαµπερή παρουσιάστρια ζητούσε περίπου 5.500 ευρώ τον µήνα, προκειµένου αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν το ίδιο βιοτικό επίπεδο και συνήθειες που είχαν πριν από το τέλος του γάµου των γονιών τους.

Τότε η Εµη Λιβανίου είχε δουλειά σε έναν ραδιοφωνικό σταθµό µε ιδιαίτερα χαµηλό εισόδηµα, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, στη σχετική αγωγή «ήταν πενιχρό, ενώ ο αντίδικος βρίσκεται σε εξαιρετική οικονοµική κατάσταση, καθώς το εισόδηµά του υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ µηνιαίως».

Ο «γκλάµουρ» γάµος και η ζωή στο Κολωνάκι

Ο γάµος της δηµοσιογράφου µε τον γνωστό επικοινωνιολόγο και σύµβουλο πολυεθνικών επιχειρήσεων Αντώνη Λιβάνιο πριν από αρκετά χρόνια είχε απασχολήσει τους κοσµικούς κύκλους. Εκείνη έκανε τότε τα πρώτα της βήµατα στην τηλεόραση και εκείνος είχε µια πολλά υποσχόµενη σταδιοδροµία. Μαζί σχηµάτιζαν την εικόνα ενός ιδανικού ζευγαριού. Η µέρα της ένωσής τους είχε προσελκύσει τα φώτα της δηµοσιότητας, ενώ για δέκα χρόνια το ζευγάρι ζούσε αγαπηµένο στο σπίτι του στο Κολωνάκι.

Το δάνειο που την «κυνηγά»

Η ίδια είχε επωµιστεί, όπως αναφέρει, τα έξοδα του σπιτιού όπου διαµένει µε τα παιδιά της, αλλά και την καταβολή του ενοικίου του πολυτελούς διαµερίσµατος της οικογένειας στο Κολωνάκι, το οποίο αγγίζει τα 180 τ.µ. Το µεγαλύτερο, όµως, βάρος της είναι η εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο σύζυγός της.

«Μπήκα εγγυήτρια σε σύµβαση στεγαστικού δανείου του πρώην συζύγου µου. Εγγυήθηκα στην Εµπορική Τράπεζα την τήρηση όλων των υποχρεώσεων του οφειλέτη συζύγου και αντιδίκου µου, προκειµένου να του χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο ύψους 402.000 ευρώ για αγορά γραφειακών χώρων ογδόου ορόφου. Εν όψει δε µη εξόφλησης των οφειλόµενων δόσεων από τον αντίδικο, η τράπεζα άρχισε να διώκει εµένα ως εγγυήτρια» εξηγεί η κ. Λιβανίου, η οποία κατάφερε να λύσει τη σύµβαση εγγύησης µε την τράπεζα, αφού προηγουµένως της επιβλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο αδελφός της παρουσιάστριας που είχε κληθεί να καταθέσει κατά τη συζήτηση της αγωγής, στην οποία ο Αντώνης Λιβάνιος δεν είχε παρασταθεί, είχε αναφέρει στο δικαστήριο: «Τον αναζητούµε πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλα 300.000 και έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από µια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος! Υπάρχουν δηµοσιεύµατα» είπε στο δικαστήριο ο αδελφός της Εµης Λιβανίου.

Υπενθυµίζεται ότι στον ορυµαγδό των εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επρόκειτο να ελεγχθεί και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership, το οποίο, σύµφωνα µε τον επίσηµο πίνακα της Υ∆ΑΣ, έλαβε από το 2005 έως το 2008, 605.942 ευρώ. Το ινστιτούτο δηµιουργήθηκε το 2000 από τον επιχειρηµατία Αντώνη Λιβάνιο, που είχε διατελέσει και στέλεχος της επικοινωνιακής οµάδας της Ν∆ και αναπληρωτής διευθυντής στο «Ιδρυµα ∆ηµοκρατίας Κωνσταντίνος Καραµανλή».

Το ζευγάρι φαίνεται πως το 2011 είχε υπογράψει ιδιωτικό συµφωνητικό, στο οποίο ο κ. Λιβάνιος φέρεται να είχε συµφωνήσει την καταβολή ποσού ύψους 22.000 ευρώ ετησίως και το ενοίκιο του σπιτιού της οικογένειας, 5.000 ευρώ για δαπάνες των κοινοχρήστων, 25.000 ευρώ ετησίως για το σχολείο των δύο παιδιών, 2.500 για τα µαθήµατα αγγλικών, 6.000 ευρώ για ιδιαίτερα µαθήµατα και αρκετές ακόµη δαπάνες. Με αυτό το χαρτί η δηµοσιογράφος θέλησε να δείξει στο δικαστήριο την οικονοµική επιφάνεια του πρώην συζύγου της, προκειµένου να αιτηθεί ανάλογο ποσό διατροφής.

Καταδίκη για μη καταβολή διατροφής

Τον Νοέµβριο του 2016, το άλλοτε αγαπηµένο ζευγάρι είχε βρεθεί στα δικαστήρια για ποινική υπόθεση. Αφορµή ήταν η µη καταβολή της διατροφής από τον Αντώνη Λιβάνιο, που οδήγησε στην κατάθεση µήνυσης από τη δηµοσιογράφο, που ζητούσε 2.800 ευρώ για επτά µήνες, δηλαδή 19.600 ευρώ.

Η υπόθεση είχε πάρει αναβολή, αλλά οι διάλογοι µεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών κατέδειξαν την τεταµένη κατάσταση που επικρατεί παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. «Υπάρχουν ασφαλιστικά µέτρα για διατροφή. Αυτά δεν ισχύουν πια. Την «1η Αυγούστου εκδόθηκε η απόφαση ασφαλιστικών και σε 30 µέρες έπρεπε να γίνει η άσκηση της αγωγής. ∆εν έγινε σε αυτήν την περίπτωση. Και στο µονοµελές δικαστήριο, όταν έγινε, ο Λιβάνιος καταδικάστηκε ερήµην. ∆εν του επιδόθηκε ποτέ τίποτα. Είναι κάτοικος Γερµανίας και είναι γνωστό» είχε πει ο συνήγορός του, τονίζοντας ότι ο πελάτης του δεν θα έπρεπε να βρίσκεται κατηγορούµενος, καθώς εκπληρώνει την υποχρέωση διατροφής προς τα τέκνα του.

«Κάθε χρόνο δίνουµε 25.000 ευρώ στο κολέγιο. Καλύπτει τα δίδακτρα απευθείας. Την τελευταία τριετία ο κ. Λιβάνιος έχει δώσει 100.000 ευρώ. Αν το διαιρέσετε, βγαίνει 2.800 ευρώ τον µήνα. Έχουµε δώσει τα πάντα». Τελικά, λίγους µήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2018, ο επικοινωνιολόγος καταδικάστηκε σε οκτώ µήνες φυλάκισης µε αναστολή από το Τριµελές Πληµµελειοδικείο της Αθήνας.

Τότε είχε καταθέσει φίλος του κ. Λιβάνιου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο επιχειρηµατίας έφυγε στο εξωτερικό διότι αντιµετώπιζε σοβαρό οικονοµικό πρόβληµα. «Καταβάλλει τα χρήµατα για το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του, διότι θέλει να διασφαλίσει πως τα παιδιά του θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο κολέγιο».

Όµως, η πρόταση του εισαγγελέα, την οποία υιοθέτησε το δικαστήριο, ήταν υπέρ του να κηρυχθεί ένοχος, καθώς «δεν έχει καταβάλει διατροφή ως όφειλε, όπως αποδείχτηκε και έκανε καταβολές κατά βούληση, µε αποτέλεσµα το βάρος να πέσει στη µητέρα τους και τα παιδιά να υποστούν ανάλογες στερήσεις».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share