Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο..." - Καταγγελία σοκ από την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Θεωρίες συνωμοσίας που κόβουν την ανάσα!

23 Οκτωβρίου 2020 08:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα! Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μετά από χρόνια.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν 22 χρόνια από το θάνατό της, στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της 31ης Αυγούστου του 1997, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Τη σκότωσαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατ’ εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ; Η πριγκίπισσα σκηνοθέτησε το θάνατο της και συνεπώς ζει; Ή μήπως ο πραγματικός στόχος ήταν ο σύντροφός της;

Οι αμφιβολίες σχετικά με την επίσημη εκδοχή του θανάτου της, παραμένουν "ζωντανές" ακόμα και σήμερα, με τους συνωμοσιολόγους να επιμένουν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό δυστύχημα.

Το τραγικό δυστύχημα

Η Νταϊάνα και ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας Αλ Φαγιέτ σκοτώθηκαν, όταν η λιμουζίνα τους συγκρούστηκε στον τοίχο μιας υπόγειας σήραγγας -δείτε εδώ φωτογραφία με τη σορό της- του Παρισιού τον Αύγουστο του 1997, ενώ έφευγαν από το ξενοδοχείο Ριτζ καταδιωκόμενοι από φωτορεπόρτερ σε μηχανές.

Ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν ακαριαία. Η Νταϊάνα βαρύτατα τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λα Πιτέ Σαλπετριέρ, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα. Ο μόνος που επέζησε του δυστυχήματος ήταν ο σωματοφύλακας της. Η έρευνα των γαλλικών αρχών, που ολοκληρώθηκε το 1999, έδειξε ότι ο οδηγός τους, Ανρί Πολ, ήταν μεθυσμένος και έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας όμως δε σταμάτησαν ποτέ. Σύμφωνα με κάποιες από αυτές, η Νταϊάνα ήταν έγκυος και σκόπευε να παντρευτεί τον Αλ Φαγιέτ. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ποτέ της δεν αγάπησε τη Νταϊάνα, κάτι το οποίο δεν έκρυβε, δε μπορούσαν να χωνέψουν ότι οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι θα έχουν για αδελφό τους έναν Άραβα.

Άλλοι υποστήριζαν ότι ο Ανρί Πολ έχασε τον έλεγχο όταν τον τύφλωσε ένα έντονο φως, ενώ υπήρξαν και πολλές εικασίες σχετικά με ένα μυστηριώδες λευκό αυτοκίνητο που το προσπέρασε η λιμουζίνα λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση. Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Πολ είχε προσπεράσει ένα Fiat, το οποίο όμως δεν εντοπίστηκε ποτέ, παρά τις εκτεταμένες έρευνες.

Οι αποκαλύψεις της Daily Mirror προκαλούν σάλο

Οι εικασίες "φούντωσαν" το 2004, όταν η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror αποκάλυψε πως δέκα μήνες πριν το θάνατό της η Νταϊάνα είχε γράψει μια επιστολή στον πρώην μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, στην οποία ανέφερε πως υποψιαζόταν ότι ο Κάρολος ήθελε να τη σκοτώσει. "Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα "ατύχημα" στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι", ανέφερε η ίδια σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας του Αλ Φαγιέτ δεν έπαψε ποτέ να υποστηρίζει, ότι ο γιος του δολοφονήθηκε, κάτι όμως που διαψεύδουν οι αξιωματούχοι και οι αυτόπτες μάρτυρες. Ένας από αυτούς, ο Μοχάμεντ Μεντζάχντι, 29 ετών, που βρισκόταν με το αυτοκίνητό του ακριβώς μπροστά από τη λιμουζίνα, δήλωσε πεπεισμένος ότι επρόκειτο για ατύχημα.

"Αν υπήρξε συνωμοσία, θα πρέπει να διαπράχθηκε από αόρατους ανθρώπους", είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανική εφημερίδα.

"Καμία συνωμοσία", κατέληξε το επίσημο πόρισμα

Το Δεκέμβριο του 2006, η επίσημη βρετανική έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου για το δυστύχημα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι αλ Φαγιέτ δεν οφείλεται σε συνωμοσία, αποδίδοντας το τροχαίο σε υψηλή κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό της μοιραίας Mercedes και σε ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η πριγκίπισσα δεν ήταν έγκυος.

Το πόρισμα της βρετανικής επιτροπής απορρίπτεται από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρα του Ντόντι, ο οποίος συνεχίζει την προσωπική του έρευνα, ξοδεύοντας εκατομμύρια λίρες για να αποδείξει ότι ο θάνατος του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν έγκλημα .

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ υποστηρίζει ότι πρωταγωνιστής της συνωμοσίας ήταν ο Χενρι Πολ, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ως ένα από τα επιχειρήματα για τον ρόλο του Πολ αναφέρεται το γεγονός ότι βρέθηκε να είναι κάτοχος 13 τραπεζικών λογαριασμών σε γαλλικές και σε βρετανικές τράπεζες.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο

Η υπόθεση έφτασε και στο δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε ότι θάνατος τους οφείλεται στην αμέλεια που έδειξαν ο οδηγός Ανρί Πολ και το κυνηγητό των παπαράτσι που ακολουθούσαν το ζεύγος το βράδυ του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τους ενόρκους, η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγιέτ δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας, πράγμα που προκάλεσε τον θάνατο και των δύο.

Οι εννέα φωτογράφοι που είχαν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από τις γαλλικές Αρχές αλλά το 2002 είχαν αθωωθεί με δικαστική απόφαση. Παρόλο που η υπόθεση έκλεισε δικαστικά, οι θεωρίες συνωμοσίες συνεχίστηκαν.

Ο Ντόντι ήταν ο πραγματικός στόχος ;

Διάφορα σενάρια εμπλέκουν και τους αντίπαλους του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ και κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τη Νταϊάνα να αποτελεί την ιδανική συγκάλυψη.

Στη ύπαρξη αντιπάλων συνηγορεί και το γεγονός ότι το βρετανικό κράτος του είχε αρνηθεί τη βρετανική υπηκοότητα μετά από ερωτήματα που αφορούσαν τις επιχειρηματικές τους πρακτικές.

Το ατύχημα δεν υπήρξε ποτέ;

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα σκηνοθέτησε το θάνατο της για να απαλλαχτεί οριστικά από τους παπαράτσι και να αρχίσει μια καινούρια ζωή με τον αγαπημένο της σύντροφο. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από το γεγονός ότι δεν έγινε αυτοψία πριν την ταφή παρά μόνο εκ των υστέρων και για να διαπιστωθεί αν ήταν έγκυος. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας...

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share