Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

"Νεκροί σε τροχαίο η Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ...": Ανατριχιαστικό δημοσίευμα που σόκαρε τους πάντες

Τραγικό!

18 Οκτωβρίου 2020 06:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Αλίκη Βουγιουκλάκη την "έβγαλαν" νεκρή πριν πεθάνει από καρκίνο. Το δημοσίευμα που είχε τυπωθεί και σόκαρε την οικογένεια της. Την εποχή που η ηθοποιός ήταν από τα πιο κορυφαία ονόματα στον χώρο της υποκριτικής σκηνής, βρισκόταν πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα νέα χαρμόσυνα.

Το 1970, δημοσιεύματα ήθελαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ μαζί με τον γιο τους να έχουν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η είδηση αναστάτωσε το πανελλήνιο, όμως ήταν ψεύτικη. Μέχρι βέβαια, να επιβεβαιωθεί πως η είδηση ήταν fake, το κινητό της ηθοποιού αλλά και του Παπαμιχαήλ είχε πάρει φωτιά.

Παπαμιχαήλ - Βουγιουκλακη

Ανάμεσα σε αυτούς που την κάλεσαν ήταν και ο Γιώργος Ζαμπέτας. "Αλίκη μου επιτέλους σε ακούω. Έχουμε αναστατωθεί όλοι μας από χθες. Ούτε Ανάσταση, ούτε Πάσχα κάναμε".

Σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στη εφημερίδα Βραδυνή, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε ξεσπάσει λέγοντας : "Αυτός που το έκανε πρέπει να είναι πρόστυχος και πωρωμένος. Πώς τόλμησε να ανακατέψει και το παιδάκι μου σε μια τέτοια φοβερή είδηση;". Μιας και αναφερθήκαμε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, δείτε εδώ πώς είναι σήμερα η βίλα στην ταινία "Η αρχόντισσα και ο αλήτης".

"Θέλουμε τη λευκή σταρ" - Η απόπειρα απαγωγής της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Πολλές φορές στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου τύχαινε να γυρίζονται διαφορετικές ταινίες στο ίδιο μέρος. Αυτό συνέβη και σε μια ταινία που πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεγονός που όπως φαίνεται κάποιους δυσαρέστησε και θέλησαν να απαγάγουν την Ελληνίδα σταρ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που δεν γνωρίζαμε για τη ζωή της, δείτε εδώ μια σπάνια φωτογραφία της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ από μια δεξίωση στο σπίτι τους.

Η Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστούσε στην ταινία “Η Λίζα και η άλλη”, ενώ ο Ηλιόπουλος ήταν ο “Ατσίδας” σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τον οποίο η Αλίκη είχε συνεργαστεί στη “Μουσίτσα”. Υπήρχε γενικά ένα κλίμα οικειότητας, το οποίο μεταφράστηκε με μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Οι άνδρες του “Ατσίδα” αποφάσισαν να απαγάγουν την “βασίλισσα της ελληνικής οθόνης”, όπως θα περιγραφόταν η Βουγιουκλάκη στο διαφημιστικό της ταινίας της λίγους μήνες αργότερα.

Όμως δεν θα μπορούσαν άνθρωποι του θεάτρου να επιχειρήσουν μια κανονική απαγωγή. Θα έπρεπε αυτή να έχει ένα θεατρικό, θεαματικό περιεχόμενο. Έτσι, λοιπόν, έβαψαν τα πρόσωπά τους με μπογιές, φόρεσαν φτερά (από κάποιο ξεσκονιστήρι) στα κεφάλια τους, τυλίχτηκαν με σεντόνια και άρχισαν να παριστάνουν τους… Ινδιάνους! Ο Ηλιόπουλος αποτέλεσε τον αγγελιαφόρο του “απειλητικούμηνύματος: “Απαγορεύεται η διάβασις στις σκηνές μας και θέλουμε τη λευκή σταρ. Υπογραφή: ο αρχηγός της φυλής”.

Βουγιουκλάκη Ηλιόπουλος

Επειδή, όμως, ως Ινδιάνοι δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν την ελληνική γραφή, χρησιμοποίησαν ινδιάνικα σύμβολα: Το “παρακαλούμε” παραστάθηκε μ’ ένα γονυπετή που ικέτευε, για το ”απαγορεύεται” χρησιμοποιήθηκε ένα απαγορευτικό βέλος της τροχαίας, ένα σφυροδρέπανο συμβόλιζε τη “διάβαση”, ενώ ο αρχηγός παραστάθηκε με μια σημαία, μια μούντζα κι ένα σχεδιάγραμμα της οδού Φυλής!

Όσον αφορά τη “λευκή σταρ”, δηλαδή την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο συμβολισμός έγινε σχεδιάζοντας ένα τσουβάλι με σιτάρι.

Δεν ήταν μόνος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Μαζί με τον Ηλιόπουλο, το μήνυμα μετέφεραν ακόμη δύο ηθοποιοί του “Ατσίδα”. O Παντελής Ζερβός υποδυόταν τον μάγο της υποτιθέμενης ινδιάνικης φυλής, ενώ ο Στέφανος Στρατηγός είχε το ρόλο του μεταφραστή. Και ενώ εκπλήρωναν την αποστολή τους μεταφέροντας το μήνυμα στους εργαζόμενους του αντίπαλου συνεργείου, μια ομάδα παιδιών άρχισε να φωνάζει – για πλάκα προφανώς: “Ινδιάνοι, Ινδιάνοι” και άρχισαν να τους πετούν.. πέτρες! Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς, όμως τα σχέδια απαγωγής της “λευκής σταρ” απέτυχαν.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share