Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Τρόμος στον Πειραιά για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Η άγνωστη ζωή και το συμβάν που λίγοι γνώριζαν

12 Οκτωβρίου 2020 11:15
Τρόμος στον Πειραιά για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγοι είναι εκείνοι που γνώριζαν τον τρόμο που είχε βιώσει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στον Πειραιά. Τι του είχε συμβεί; Το Athensmagazine.gr βρήκε τα πάντα για τη ζωή του και σας τα παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τη διαθήκη του.

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934. Η γενέτειρά του ήταν ο Πειραιάς. Εκεί, μεγάλωσε κιόλας, σε μια φτωχή συνοικία, η οποία ονομάζονταν Χατζηκυριάκειο.

Οι γονείς του είχαν στη συγκεκριμένη συνοικία, καφενείο. Εκεί ο Δημήτρης εργάζονταν στον ελεύθερο χρόνο του. Ο ηθοποιός σέρβιρε συνήθως καφέδες στους θαμώνες του μαγαζιού των γονιών του. Μάλιστα, στο προαναφερθέν καφενείο πραγματοποιήθηκε και η συγγραφή του τραγουδιού "το Χατζηκυριάκειο" του Μπαγιαντέρα.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ ζωή

Ο τρόμος στον Πειραιά και η... εκδίκηση

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έζησε από κοντά τον βομβαρδισμό του Πειραιά, ο οποίος έλαβε χώρα το 1941. Μάλιστα, ο μικρός Δημήτρης ήθελε να γίνει πιλότος, όταν μεγαλώσει, για να εκδικηθεί τους Γερμανούς. Ήταν τοπικιστής. Αγαπούσε πολύ τον Πειραιά και το επιβεβαίωνε σε κάθε του σχετική κουβέντα. Η αγάπη του ήταν τόσο μεγάλη, που αποδείχθηκε και μετέπειτα. Ο ίδιος υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Πειραιά για τέσσερα χρόνια (σ.σ. 1986-1990). Μάλιστα, στο πρώτο έτος ήταν και αντιδήμαρχος.

Οι σπουδές και η Βουγιουκλάκη

Οι γονείς του είχαν αποφασίσει να τον σπουδάσουν στην Αγγλία ή να εργαστεί στο καφενείο τους. Ωστόσο, ο ίδιος είχε διαφορετικές βλέψεις. Έτσι, ασχολήθηκε με την υποκριτική. Ο ίδιος φοίτησε στη δραματική σχολή, όπου είχε γνωρίσει και τον έρωτα της ζωής του, την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ο γάμος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη διατηρήθηκε για περίπου 10 χρόνια. Ο γνωστός ηθοποιός συνέχισε να εμφανίζεται στο θέατρο και μετά το χωρισμό του. Οι ερμηνείες του σε κλασικά έργα ήταν ανεπανάληπτες.

Τελευταία παράσταση του ίδιου ήταν το "Τρεις φορές ζωή", η οποία έλαβε χώρα το 2001. Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου του 2004, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ "έφυγε" από ανακοπή καρδιάς. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τελευταία σύντροφός του ήταν, η Νάντια Μουρούζη -δείτε την εδώ-.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share