Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

«Πήγαν να με σκοτώσουν κι εκείνος τους φυγάδευσε…» - Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις του Γιώργου Τράγκα

Σοκάρει με όσα λέει

29 Σεπτεμβρίου 2020 16:27
«Πήγαν να με σκοτώσουν κι εκείνος τους φυγάδευσε…» - Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις του Γιώργου Τράγκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις του Γιώργου Τράγκα, που με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου, μίλησε για τη δική του αντίστοιχη περίπτωση, κατηγορώντας μάλιστα πρωθυπουργό πως τους φυγάδευσε και τους συγκάλυπτε.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, συγκεκριμένα, ενέπλεξε τον Κώστα Σημίτη στη δική του απόπειρα δολοφονίας, στις 28 Απριλίου 1999, εξηγώντας πώς τελικά έπιασε τους δολοφόνους του κι εκείνοι τιμωρήθηκαν, ενώ μια έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε για την υγεία του.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Και ανέφερα προηγουμένως και άλλες δολοφονίες, γιατί εδώ στην Ελλάδα δολοφονία εκδοτών όπως τον Αθανασιάδη, απόπειρα εναντίον δημοσιογράφων με βόμβα όπως αυτή που έβαλαν στο αυτοκίνητο μου συνήθως δεν εξιχνιάζεται; Μόνο εγώ συνέλαβα. Για την ακρίβεια μόνο εγώ πίεσα και συνελήφθη ένας πυροτεχνουργός, ο οποίος καταδικάστηκε σει 13 και 15 χρόνια αντίστοιχα. Για λόγους που θα εξηγήσω άλλη φορά. Γιατί εγώ είχα άκρες στους παράλληλους κόσμους.

Και κάπου πίεσα και μου τον φέρανε. Δεν θα κατέρριπτα ποτέ το καθεστώς Σημίτη. Αλλιώς δεν θα τον παρέδιδε ποτέ, τον κύριο ο Σημίτης, τον οποίο έδιωξε μαζί με τους οργανωτές της απόπειρας δολοφονίας μου στο εξωτερικό. Με ένα τηλεφώνημα! Μέχρι τώρα λοιπόν μου έκανε εντύπωση γιατί έλειπα και διάβαζα διάφορα γεγονότα. Διάβαζα για την απόπειρα κατά του Χίου. Και μου κάνει εντύπωση έχει περάσει τόσος καιρός και ούτε ένα στοιχείο δεν υπάρχει για τους δράστες. Ποτέ δεν συλλαμβάνονται οι δράστες που έκαψαν τους ανθρώπους στη Marfin. Γύρω-γύρω όλο κάμερες».

Η βομβιστική επίθεση κατά του Γιώργου Τράγκα

Ο Αλβανός Ουράν Μάτο κατά την προανάκριση είχε ομολογήσει την πράξη του. Ειδικότερα, είπε ότι κατασκεύασε τη βόμβα με εκρηκτική ύλη η οποία τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Τράγκα, που τότε εξέδιδε την Βραδυνή και εξαπέλυε σφοδρές επιθέσεις στην κυβερνηση Σημίτη και την σύμπλευση της στην σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Εκρηκτική ύλη που του προμήθευσε ο σεσημασμένος για προστασία νυχτερινών κέντρων συμπατριώτης του Σελγκίμ Λαμέ ή Τζίμις, 32 χρόνων, ενώ από το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών του Γ. Μαραγκού που επίσης είχε προσαχθεί για την ίδια υπόθεση, στο οποίο εργάζεται, πήρε την ηλεκτρονική πλακέτα για την πυροδότησή της.

Ο Σ. Λαμέ – σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο Μάτο – είναι ο άνθρωπος που έναντι αμοιβής ανέθεσε στους δύο συλληφθέντες να φέρουν σε πέρας την τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του Γ. Τράγκα. Εκτός όμως από τον Λαμέ, καταζητούνται άλλοι δύο Ελληνες ως εμπλεκόμενοι. Δεν συνελήφθησαν ποτέ, προφανώς αυτά τα πρόσωπα είναι που φωτογραφίζει ο Γιώργος Τράγκας, κάνοντας ευθεία αναφορά στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share