Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο τάμα στην Τήνο

Δεν το είχε πει σε κανέναν

30 Αυγούστου 2020 08:20
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο τάμα στην Τήνο

Στις 23 Ιουλίου 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη αφήνει την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους Έλληνες. Ο χαρακτηρισμός της «εθνικής μας σταρ» που της αποδόθηκε, μόνο άστοχος δεν είναι αφού η Αλίκη, ως η πραγματικά μοναδική Ελληνίδα σταρ, λατρεύτηκε και λατρεύεται όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης της χώρας μας. Ωστόσο, μετά το θάνατο της πολλά είναι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, δείτε εδώ την ταινία που η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήθελε με τίποτα να προβληθεί.

Στις 4 Ιουνίου 1969, η Αλίκη Βουγιουκλάκη φέρνει στον κόσμο τον γιο της, Γιάννη, καρπό του έρωτά της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η ηθοποιός, μετά από μία αποβολή που είχε λίγους μήνες μετά από τον γάμο της, δυσκολεύτηκε να μείνει ξανά έγκυος και οι αποτυχημένες προσπάθειες την έφεραν τον Αύγουστο του 1968 στην Παναγία της Τήνου, για να ζητήσει τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο.

Τελικά, το 1969 γίνεται μητέρα και η βάφτιση του γιου του αγαπημένου ζευγαριού του ελληνικού κινηματογράφου, γίνεται στην Τήνο, ένα χρόνο μετά. Νονοί του Γιάννη ήταν ο Φιλοποίμην Φίνος και η σύζυγός του, Τζέλλα.

Μία σπάνια φωτογραφία από εκείνη την ημέρα, δημοσιεύτηκε στο instagram γράφοντας χαρακτηριστικά: "Τάμα στην Τήνο: Καθώς δυσκολευόταν να συλλάβει παιδί η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε κάνει τάμα στην Παναγία της Τήνου. Η βάπτιση του γιου της, καρπό του γάμου της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ έγινε στην Τήνο το καλοκαίρι του 1970, με νονό τον Φιλοποίμενα Φίνο. Η άφιξη του ζευγαριού στο νησί ήταν μια μικρή γιορτή από μόνη της όπως δείχνει και η σπάνια φωτογραφία".

Αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη - Όταν εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο δεν υπέγραψε με αυτό το όνομα

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η εθνική μας σταρ, είχε εισηχθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για να νοσηλευτεί προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας της και η διαδικασία, όριζε να υπογράψει στο βιβλίο ασθενών κατά την είσοδό της.

Μπορεί να είχε και δεύτερο όνομα το οποίο δεν γνωρίζαμε, αλλά δεν υπέγραψε ούτε με αυτό. Αντί για Αλίκη Βουγιουκλάκη, υπέγραψε με το όνομα που είχε στη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της καριέρας της, δηλαδή ως Λίζα Παπασταύρου, το όνομα που είχε η μαθήτρια του κολεγίου Αθηνών στο «Ξύλο βγήκε απ τον Παράδεισο» την οποία υποδύθηκε με παταγώδη επιτυχία.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share