Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Εγώ και στην αρρώστια...» - Η συγκλονιστική ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη όταν της είπε ο γιατρός πόσος χρόνος της απομένει

Απίστευτο!

10 Αυγούστου 2020 17:31
«Εγώ και στην αρρώστια...» - Η συγκλονιστική ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη όταν της είπε ο γιατρός πόσος χρόνος της απομένει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 από καρκίνο, με την ίδια να προσφέρει μια συγκλονιστική ατάκα, που είπε στο γιατρό της, όταν εκείνος της ανέφερε το πόσος χρόνος της απομένει.

Στην κηδεία της οι εκδηλώσεις του κόσμου ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα και η τηλεοπτική κάλυψη έμοιαζε με υπερπαραγωγή, γεμάτη από υπερβολές, κλισέ και άστοχα σχόλια, ενώ αποκάλυψη υπήρξε για το ποιος ήταν ο έρωτας του Δημήτρη Παπαμιχαήλ πριν από αυτή.

Ο κόσμος όμως ήταν καθηλωμένος στην τηλεόραση αμέτρητες ώρες παρακολουθώντας ατελείωτα αφιερώματα, δηλώσεις φίλων και συγγενών της, ακόμη και ανούσια φλυαρία χωρίς καμία πληροφορία.

Οι εφημερίδες την επόμενη ημέρα έγραψαν ότι 9 στους 10 τηλεθεατές είδαν «το τελευταίο αντίο» στην Αλίκη….

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αντιμετώπισε το πρόβλημα στην υγεία της με αξιοπρέπεια και γενναιότητα. Ακόμα και όταν ρώτησε τον διάσημο γιατρό Γουότσον πόσο χρόνο ζωής της έδινε, του απάντησε: «Μην ανησυχείς, εγώ και στην αρρώστια είμαι επαγγελματίας».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σοβαρό ατύχημα στα γυρίσματα ταινίας που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή

Στην «Αστέρω», η Αλίκη Βουγιουκλάκη, έπρεπε να κολυμπήσει σε ένα ποτάμι για χάρη του σεναρίου. Η Αλίκη έκανε την εμφάνισή της με μία ρόμπα και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε την ώρα που δοκίμαζε τη θερμοκρασία από το νερό. Μάλιστα, η Αλίκη ανέφερε πως ήταν έτοιμη να βουτήξει.

Μετά το σύνθημα του Ντίνου Δημόπουλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπεσε στο ποτάμι. Τα νερά παρέσυραν την Αλίκη και εκείνη φώναζε «βοήθεια». Ήταν φανερό πως αυτό που συνέβαινε, δεν ήταν μέρος από το σενάριο. Η Αλίκη οδηγούνταν για πνιγμό.

Ωστόσο, δύο επαγγελματίες που βρισκόντουσαν για δουλειά στο χώρο προσπάθησαν να τη διασώσουν. Αυτός που έσωσε την Αλίκη ήταν εργαζόμενος εφημερίδας, ενώ ο άλλος εργαζόμενος, που ήταν τεχνικός, παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Το ατύχημα ήταν πέρα για πέρα αληθινό και η Αλίκη σώθηκε από του χάρου τα δόντια την τελευταία στιγμή.

Το ατύχημα στη «Μανταλένα»

Μετά από δύο χρόνια, η Αλίκη έπρεπε να παίξει σε μία σκηνή, όπου θα τσακώνονταν με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ επάνω στη βάρκα. Όμως, στο τέλος της σκηνής, η Αλίκη έχασε την ισορροπία της και έπεσε στη θάλασσα. Μάλιστα, πριν στο νερό χτύπησε το κεφάλι της στην κουπαστή από τη βάρκα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Ευτυχώς, μετά από λίγα λεπτά, η Αλίκη συνήλθε και συνέχισε τα γυρίσματα.

Βίντεο, με τη σκηνή του ατυχήματος της Αλίκης Βουγιουκλάκη:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share