Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Σάλος» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο καβγάς με τον Παπαμιχαήλ που «πάγωσε» όλο το μαγαζί

Σταμάτησαν ό,τι έκαναν!

3 Αυγούστου 2020 14:23
«Σάλος» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο καβγάς με τον Παπαμιχαήλ που «πάγωσε» όλο το μαγαζί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σάλος» είχε ξεσπάσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, οι οποίοι είχαν περάσει ουκ ολίγους καβγάδες, αλλά ένας εξ αυτών έμεινε στην ιστορία, αφού «πάγωσε» όλο το μαγαζί.

Ο παλμός της σχέσης τους, όπως και των υπόλοιπων ηθοποιών, περνούσε από την ταβέρνα του Λεωνίδα, στη διάρκεια των περιοδειών για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο, όπου και διαμορφώνονταν οι πρώτες κριτικές.

Κάπως έτσι, πολλοί είχαν τη δυνατότητα να τους βλέπουν... εν δράσει, όταν δηλαδή τσακώνονταν και σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η Αλίκη είχε βρεθεί στην Επίδαυρο για τη «Λυσιστράτη», ενώ σε έναν άλλο, μια γυναικάρα κόντεψε να βάλει «βόμβα» στο γάμο.

«Ενα βράδυ μετά την πρόβα, κατά τις 2.30-3.00 το πρωί, τη φώναξε έξω από το μαγαζί ο Παπαμιχαήλ, εκείνη βγήκε, στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο και έγινε ένας καβγάς τεράστιος. Ολο το μαγαζί σταμάτησε ό,τι έκανε και δεν έβγαζε άχνα. Μετά, εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητο κι έφυγε» αποκάλυψε σε περσινή συνέντευξή του ο γιος του Λεωνίδα Νίκος σύμφωνα με την espresso και συνέχισε: «Εχουν γίνει κι άλλοι τσακωμοί, αλλά είναι ανθρώπινα όλα αυτά. Και, εκτός από το φλερτ που κάναμε όταν ήμασταν νέοι, έχουν γεννηθεί και πολλοί έρωτες εδώ μέσα. Μπορεί στην πορεία του χρόνου να τελείωσαν, αλλά, όταν γεννήθηκαν, ήταν πολύ δυνατοί. Εδώ γεννήθηκε ο έρωτας μεταξύ Λάτση και Κούρκουλου, το 1985. Ηταν καλεσμένη του Κώστα του Καρρά η Λάτση -εκείνος έπαιζε “Ορέστη”- και ο Κούρκουλος την είδε και την ερωτεύτηκε», αναφέρει μαρτυρία για εκείνο τον καβγά.

"Ποια γατούλα; Σκύλα γίνομαι..." - Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε "έξω από τα δόντια"

Είχαμε συνηθίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη να μη μασάει τα λόγια της ποτέ και να μιλάει "σταράτα" όπως η ίδια έλεγε σε όλες τις τις συνεντεύξεις, είτε τηλεοπτικές, είτε έντυπες γιατί αγαπούσε την ειλικρίνεια, γι' αυτό και δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση το on air ξέσπασμά της. Ηθοποιός - διαμάντι όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς και άκρως ατάλαντη για κάποιους άλλους. Τι απάντησε λοιπόν σε μια από τις τελευταίες τις συνεντεύξεις;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μετανιώνεις καμιά φορά για τις ταινίες που έχεις κάνει;

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Άνθρωπος συγκροτημένος σαν κι εμένα, άνθρωπος που ξέρει πού βαδίζει, άνθρωπος που τα έχει τετρακόσια, μπορεί να μετανιώσει για πράγματα που έχει κάνει; Είμαι περήφανη για τις ταινίες μου, οι οποίες μπορεί να μην ήταν μεγαλόπνοες, είχαν όμως σοβαρότητα και συνέπεια.

Κι αν θες να ξέρεις ακόμα, ήμουν εγώ αυτή που συμφιλίωσε το κοινό με τον ελληνικό κινηματογράφο, που έκανε το κοινό να αγαπήσει τους Έλληνες ηθοποιούς, που ανέβασε το κασέ των Ελλήνων ηθοποιών. Πάντως, εγώ δεν είμαι κι η πιο κερδισμένη οικονομικά απ’ αυτή τη δουλειά, ούτε έγινα τόσο πολύ πλούσια. Υπάρχουν, βέβαια, εκατό τρόποι για να λύσει κανείς τα οικονομικά του προβλήματα, δεν τους χρησιμοποίησα, γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο το χρήμα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε ενοχλεί ο τίτλος «κορίτσι τον λαού»;

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Δεν περιφρονώ καθόλου αυτό το κοινό μου, αλλά, πώς να το κάνουμε, δεν είμαι το κορίτσι του ελληνικού λαού, είμαι απλώς μια ηθοποιός.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε αποκαλούν ακόμα «γατούλα». Αυτό πραγματικά θα πρέπει να σ’ενοχλεί.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Σκύλα γίνομαι. Ποια γατούλα; Γατούλα μια γυναίκα τόσο υπεύθυνη;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Λένε επίσης ότι ζηλεύεις τις νεότερες ηθοποιούς.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Μα υπάρχει πιο νέα;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Από πλευράς ηλικίας, μάλλον.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Α, όταν λέμε πιο νέα, εννοούμε την ηλικία. Τότε είναι σαν να μου λες αν ζηλεύω το γιο μου.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε αποκαλούν ακόμα, Αλίκη, «κατεστημένο».

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Το λένε αυτοί που θέλουν να πάρουν τη θέση μας. Μου φαίνεται σαχλαμάρα όταν το ακούω. Είναι κι αυτό μια μόδα, όπως η κουλτούρα, οι κουλτουριάρηδες. Τι σκέφτεσαι γι’ αυτούς; -Οι άνθρωποι που έχουν την κουλτούρα, δεν μιλάνε γι’ αυτήν.

Και δεν νομίζω ότι κουλτούρα στο θέατρο είναι να μαζευτούμε δέκα άνθρωποι και να πάμε να κάνουμε μια επιθεώρηση στο Παγκράτι, για να κερδίσουμε λεφτά και να μην μπορούμε να σταθούμε τον χειμώνα. Μαζεύονται πολλοί σταρ για να κάνουν έναν σταρ.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share