Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

29 Ιουλίου 2004: 16 χρόνια από τον θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου

Σαν σήμερα!

29 Ιουλίου 2020 12:10
29 Ιουλίου 2004: 16 χρόνια από τον θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ίσως η σημαντικότερη Ελληνίδα κωμικός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ο αέρας της, η σιγουριά της, το φλογερό ταπεραμέντο της, την έκαναν αξέχαστη για το κοινό, όλων των γενεών.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πολλά, εξαιρετική τραγουδίστρια και χαρισματική ηθοποιός, αλλά πάνω απ' όλα ήταν απόλαυση...

Γεννήθηκε το 1923 στην Κέρκυρα. Ο πατέρας της ήταν μέλος της αριστοκρατίας του νησιού, ενώ η μητέρα της ήταν κόρη υπηρέτριας που δούλευε στο αρχοντικό. Οι γονείς της αγαπήθηκαν και δεν πτοήθηκαν όταν η αριστοκρατική οικογένεια αποκλήρωσε τον πατέρα της. Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε άλλα οκτώ αδέρφια.

Η φωνή της, ήταν από τα νεάνικά της χρόνια εξαιρετική. Από ηλικία 16 ετών, τραγουδούσε σε παραστάσεις, ενώ στα 18 εμφανίστηκε και σε μια θεατρική παράσταση στην Αθήνα. Τραγούδησε στο Ζάππειο, δίπλα στον Μίμη Τραϊφόρο, που εντυπωσιάστηκε από την φωνή της.

Όταν οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα, σκοτώθηκαν και οι δυο γονείς της. Το 1942, θα παντρευτεί τον τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλο. Τότε θα αρχίσει και η συνεργασία της με τον μεγάλο πιανίστα, Σπάρτακο. Η φωνή της ήταν ό,τι έπρεπε για τζάζ και με τον Σπάρτακο έκανε μεγάλη επιτυχία, περιοδεύοντας για πέντε χρόνια στην Μέση Ανατολή αλλά και στις ΗΠΑ. Λίγο πρίν φύγει γαι την περιοδεία, πήρε διαζύγιο.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Σπάνια φωτογραφία ντοκουμέντο της Ρένας Βλαχοπούλου! Ο έρωτας που την έκανε να χαμογελά!



Με την επιστροφή της το 1951 ξεκινά τις επιθεωρήσεις και δυο χρόνια αργότερα, ξεκινά το ταξίδι στον κινηματογράφο. Έπαιζε περισσότερο τον εαυτό της, αυτόν της πληθωρικής, κοσμογυρισμένης και επαναστατικής σαραντάρας Κερκυραίας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1967 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη. Ο γάμος τους έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς. Με τον Λαφαζάνη έζησαν αγαπημένοι ως τον θάνατό της.

Η φωνή της και η ζεστασία της υποκριτικής της άφησε εποχή και ο κόσμος την αγάπησε. Πέθανε στις 29 Ιουλίου του 2004, σε ηλικία 81 ετών (άλλοι λένε 82 ή και 87), ενώ είχε εισαχθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, για να εγχειριστεί, επειδή υπέστη διάτρηση στομάχου. Την ημέρα της κηδείας της, τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share