Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

"Ποια γατούλα; Σκύλα γίνομαι..." - Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε "έξω από τα δόντια"

Όλα όσα είπε και σόκαρε το πανελλήνιο!

29 Ιουλίου 2020 09:11
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είχαμε συνηθίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη να μη μασάει τα λόγια της ποτέ και να μιλάει "σταράτα" όπως η ίδια έλεγε σε όλες τις τις συνεντεύξεις, είτε τηλεοπτικές, είτε έντυπες γιατί αγαπούσε την ειλικρίνεια, γι' αυτό και δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση το on air ξέσπασμά της. Ηθοποιός - διαμάντι όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς και άκρως ατάλαντη για κάποιους άλλους. Τι απάντησε λοιπόν σε μια από τις τελευταίες τις συνεντεύξεις;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μετανιώνεις καμιά φορά για τις ταινίες που έχεις κάνει;

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Άνθρωπος συγκροτημένος σαν κι εμένα, άνθρωπος που ξέρει πού βαδίζει, άνθρωπος που τα έχει τετρακόσια, μπορεί να μετανιώσει για πράγματα που έχει κάνει; Είμαι περήφανη για τις ταινίες μου, οι οποίες μπορεί να μην ήταν μεγαλόπνοες, είχαν όμως σοβαρότητα και συνέπεια.

Κι αν θες να ξέρεις ακόμα, ήμουν εγώ αυτή που συμφιλίωσε το κοινό με τον ελληνικό κινηματογράφο, που έκανε το κοινό να αγαπήσει τους Έλληνες ηθοποιούς, που ανέβασε το κασέ των Ελλήνων ηθοποιών. Πάντως, εγώ δεν είμαι κι η πιο κερδισμένη οικονομικά απ’ αυτή τη δουλειά, ούτε έγινα τόσο πολύ πλούσια. Υπάρχουν, βέβαια, εκατό τρόποι για να λύσει κανείς τα οικονομικά του προβλήματα, δεν τους χρησιμοποίησα, γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο το χρήμα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε ενοχλεί ο τίτλος «κορίτσι τον λαού»;

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Δεν περιφρονώ καθόλου αυτό το κοινό μου, αλλά, πώς να το κάνουμε, δεν είμαι το κορίτσι του ελληνικού λαού, είμαι απλώς μια ηθοποιός.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε αποκαλούν ακόμα «γατούλα». Αυτό πραγματικά θα πρέπει να σ’ενοχλεί.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Σκύλα γίνομαι. Ποια γατούλα; Γατούλα μια γυναίκα τόσο υπεύθυνη;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Λένε επίσης ότι ζηλεύεις τις νεότερες ηθοποιούς.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Μα υπάρχει πιο νέα;

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ερώτηση δημοσιογράφου: Από πλευράς ηλικίας, μάλλον.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Α, όταν λέμε πιο νέα, εννοούμε την ηλικία. Τότε είναι σαν να μου λες αν ζηλεύω το γιο μου.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε αποκαλούν ακόμα, Αλίκη, «κατεστημένο».

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Απάντηση: Το λένε αυτοί που θέλουν να πάρουν τη θέση μας. Μου φαίνεται σαχλαμάρα όταν το ακούω. Είναι κι αυτό μια μόδα, όπως η κουλτούρα, οι κουλτουριάρηδες. Τι σκέφτεσαι γι’ αυτούς; -Οι άνθρωποι που έχουν την κουλτούρα, δεν μιλάνε γι’ αυτήν.

Και δεν νομίζω ότι κουλτούρα στο θέατρο είναι να μαζευτούμε δέκα άνθρωποι και να πάμε να κάνουμε μια επιθεώρηση στο Παγκράτι, για να κερδίσουμε λεφτά και να μην μπορούμε να σταθούμε τον χειμώνα. Μαζεύονται πολλοί σταρ για να κάνουν έναν σταρ.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share