Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Μακάβριο: Το σοκαριστικό σκηνικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τα κόκκαλα του νεκρού πατέρα της

Τρομερή ιστορία

12 Ιουλίου 2020 17:46
Μακάβριο: Το σοκαριστικό σκηνικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τα κόκκαλα του νεκρού πατέρα της
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ένα μακάβριο και σοκαριστικό σκηνικό έχει ανασυρθεί από το παρελθόν της Αλίκης Βουγιουκλάκη, το οποίο αφορά τα κόκκαλα του νεκρού πατέρα της, τα οποία μάλιστα πήγε κάποτε να πάρει, ενώ σίγουρα λίγοι θα θυμάστε την κόρη της αγαπημένης ηθοποιού, στην οποία ωστόσο είχε ιδιαίτερη αδυναμία και εμείς σας την παρουσιάζουμε από τότε, που η Αλίκη βρισκόταν στα νουζένια της και είχαν φωτογραφηθεί μαζί.

Συγκεκριμένα, στις αρχές της δεκαετίας του '70 όλο το χωριό Πλάτανος ξεσηκώθηκε με την είδηση ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει πάει για να πάρει τα οστά του πατέρα της: «Είχε φέρει μαζί της και εργάτες για να ξεθάψει τα οστά του πατέρα της».

Ο Ιωάννης Βουγιουκλάκης ήταν νομάρχης στην Τρίπολη και δολοφονήθηκε στην Κυνουρία από δυνάμεις του ΕΛΑΣ το 1943, όταν η Αλίκη ήταν 6 ετών. Ο δημοσιογράφος Δ. Αγγελόπουλος είχε πει, σύμφωνα με τις εξομολογήσεις της ίδιας της Αλίκης, ότι την ημέρα της δολοφονίας του γυρνούσαν από την Τρίπολη. Ο πατέρας της είχε παραιτηθεί από τη θέση του νομάρχη και όταν νύχτωσε, πήγανε σε συγγενικό σπίτι. Είχαν σκοπό να μείνουν εκεί δύο μέρες για να προμηθευτούν διάφορα τρόφιμα. Αργά το βράδυ χτύπησε η πόρτα.

Το σοκαριστικό σκηνικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τα κόκκαλα του νεκρού πατέρα της

Όταν ο πατέρας της Αλίκης άνοιξε, είδε τρεις άνδρες, οι οποίοι του ζητούσαν να τους ακολουθήσει, υποτίθεται, για να του δώσουν λάδι. Εκείνος πήγε μαζί τους. Η Αλίκη, λίγο πριν φύγει, τον παρακάλεσε να μην πάει αλλά εκείνος της υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφε σύντομα. Δεν γύρισε όμως ποτέ. Φωτογραφία του Ιωάννη Βουγιουκλάκη, που είχε κρεμασμένη ο γιος του Τάκη στο σπίτι του και έγραφε: «Ιωάννης Αντωνίου Βουγιουκλάκης εκ Λαγείας Λακωνίας έλκων το γένος. Νομάρχης Αρκαδίας Αύγουστος 1941- Ιούνιος 1943. Εκρεουργήθη παρ’ ελασιτών τη 31 Δεκεμβρίου 1943 εις χαράδραν Κυνουρίας». Η Αλίκη σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993 είχε πει ότι έμαθε το θλιβερό γεγονός από τη γιαγιά της.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share