Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Σεργιανόπουλος: Αυτή θα ήταν η ηλικία του αν ζούσε σήμερα

Μάθετε όσα δεν ξέρατε για τον ηθοποιό!

23 Ιουνίου 2020 15:04
Νίκος Σεργιανόπουλος: Αυτή θα ήταν η ηλικία του αν ζούσε σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποια θα ήταν η ηλικία του Νίκου Σεργιανόπουλου αν ζούσε σήμερα; Η ομάδα του Athensmagazine.gr έψαξε την ημερομηνία γέννησής του και σας την αποκαλύπτει παρακάτω.

Πάμε να μάθουμε όσα δεν ξέραμε για τον ηθοποιό, αλλά και την ηλικία που θα είχε αν ζούσε σήμερα.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Έφη Σταμούλη, τον Χρήστο Αρνομάλλη και Διευθυντή τον Νικηφόρο Παπανδρέου.

Έχει παίξει και πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα ως μέλος της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης" (1979-1983), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1983-1993), του θεάτρου "Αθηνών" (1993), αλλά και του θεάτρου "Βεάκη" (2001), όπως επίσης και στην τηλεόραση με σημαντικότερο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Δύο Ξένοι -δείτε εδώ μια κομμένη σκηνή από τη σειρά-.

Ο θάνατός του

Στις 4 Ιουνίου 2008 βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες -διαβάστε εδώ μια ανατριχιαστική μαρτυρία-. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.

Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008. Κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (10 Νοεμβρίου 2009) ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 η εισαγγελέας έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια. Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Γέννηση και καταγωγή

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα στις 24 Σεπτεμβρίου το 1952 και πέθανε στο Παγκράτι στις 4 Ιουνίου το 2008 σε ηλικία 55 ετών. Αν λοιπόν, ζούσε σήμερα ο ηθοποιός θα είχε κλείσει τα 68 του έτη.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share