Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

60 χρόνια πριν: Η 24χρονη βιτριολίστρια της Πάτρας - Έκαψε τέσσερις, φυλακίστηκε μόλις 7 μήνες

Τι είχε συμβεί

18 Ιουνίου 2020 09:18
60 χρόνια πριν: Η 24χρονη βιτριολίστρια της Πάτρας - Έκαψε τέσσερις, φυλακίστηκε μόλις 7 μήνες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η υπόθεση με την 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι και απασχολεί το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε σπάνια για τα νεότερα αστυνομικά χρονικά, ωστόσο δεν είναι η μοναδική. 60 χρόνια πριν στην Πάτρα, μια 24χρονη κοπέλα, επιτέθηκε με βιτριόλι κατά ενός άνδρα με τον οποίο είχε διαφορές.

Σύμφωνα με την Κίνηση των δικαστηρίων τότε η 24χρονη, το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου ανέβηκε στο λεωφορείο που είχε κάνει στάση στην πλατεία Ομονοίας Πατρών και έριξε ένα φιαλίδιο με βιτριόλι στον άνδρα με τον οποίο είχε διαφορές προκαλώντας του εγκαύματα. Την πλήρωσαν όμως κι άλλοι τρεις επιβάτες του λεωφορείου που καθόντουσαν κοντά στο θύμα! Η 24χρονη τη γλίτωσε μάλλον... φθηνά αφού καταδικάστηκε μόλις σε 7 μήνες φυλάκιση.

Πηγή: thebest.gr

Επιθέσεις με βιτριόλι που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο: Από την Κούνεβα στην... Σωτηρία Μπέλλου (photo-video)

Η επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα έχει σοκάρει το Πανελλήνιο. Η επίθεση με θεϊκό οξύ ή βιτριόλι, όπως είναι γνωστό, δεν είναι κάτι σπάνιο. Κι άλλες φορές έχουν γίνει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες κατά κύριο λόγο κρύβουν μίσος λόγω προσωπικών διαφορών.

Ποιος θα ξεχάσει άραγε την επίθεση που έγινε σε βάρος της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτού, Κωνσταντίνας Κούνεβα. Μια επίθεση με βιτριόλι που παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη.

Η Κούνεβα, το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Η υπόθεση του Παύλου Σαράκη

Επίσης, ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης είχε δεχτεί επίθεση με βιτριόλι το 2007, στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, μετά από αποκαλύψεις για υποθέσεις μαστροπείας. Την επίθεση είχε κάνει ένας Αλαβανός με τον δικηγόρο να υποβάλλεται σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να διορθωθεί η ζημιά που υπέστη στο πρόσωπο.

Μια εκπληκτική ιστορία, που εμπλέκει την σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου, έγινε πριν από πολλές δεκαετίες. Η Μπέλλου παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Ο άντρας της ήταν μέθυσος, ενώ κατά τη διάρκεια ενός από τους ξυλοδαρμούς η Σωτηρία έριξε βιτριόλι στο πρόσωπό του.

Για αυτό το γεγονός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια στη φυλακή, από τα οποία εξέτισε έξι μήνες. Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε ένα πανέμορφο λαϊκό τραγούδι με τίτλο «το βιτριόλι» το οποίο φυσικά ερμήνευσε φανταστικά η Σωτηρία Μπέλλου.

Στο εξωτερικό, ένας πολύ γνωστός, παλαίμαχος οδηγός αγώνων, ο Μπερτράν Γκασό είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε οδηγό ταξί. Το 2012 είχε συγκλονίσει μια ιστορία στο Βέλγιο όπου μια γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τον πρώην εραστή της. Το βιτριόλι της έκαψε όλο το πρόσωπο.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share