Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έτρωγαν ποτέ μόνοι - Θα σταματήσετε να το κάνετε όταν δείτε το γιατί

Έχουν δίκιο!

12 Ιουνίου 2020 19:50
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έτρωγαν ποτέ μόνοι - Θα σταματήσετε να το κάνετε όταν δείτε το γιατί

Μπαίνουμε στα «Μαγειρεία των αρχαίων» και βλέπουμε πώς οι Αρχαίοι Έλληνες αντιμετώπιζαν ένα γεύμα και τι σήμαινε για εκείνους το φαγητό.

Κάποιες συνήθειες διαφέρουν από αυτές που έχουμε εμείς σήμερα, και ειδικά η διατροφή τους ήταν τελείως αλλιώτικη, αφού απέφευγαν κάποια τρόφιμα που μας υπνωτίζουν, όπως υποστήριζαν.

Για τους αρχαίους Έλληνες ήταν αδιανόητο να φάνε μόνοι. «Το να φάει κανείς μόνος του, δεν σημαίνει ότι γευματίζει, αλλά ότι γεμίζει το στομάχι του σαν τα ζώα», λέει κατηγορηματικά ο Πλούταρχος. Το συμπόσιο, το οποίο διαδραμάτιζε σπουδαιότατο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό γεύμα. Συζητήσεις- φιλοσοφικές και μη-πνευματικά παιχνίδια, μουσική, θέατρο, χοροί, περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των συμποσίων, όπως βέβαια και οι ερωτοτροπίες. Πέραν αυτών, και όπως το λέει και η λέξη, συμπόσιο είναι η συγκέντρωση ανθρώπων που πίνουν μαζί. Μια τελετουργία, θα μπορούσε να πει κανείς, κατά την οποία σφυρηλατούσαν φιλίες., συνεργασίες, συμμαχίες, μια κατεξοχήν ανδρική λειτουργία με κοινωνικό περιεχόμενο.

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν αρρώσταιναν από καρκίνο; Αποκάλυψη που σοκάρει

Ο καρκίνος μαστίζει στις μέρες μας και πολλοί είναι οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους από αυτό. Είχατε σκεφτεί όμως αν υπήρχε στην αρχαιότητα; Μια έρευνα υποστηρίζει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν αρρώσταιναν από την θανατηφόρα ασθένεια.

Μια επαναστατική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καρκίνος. Πώς το κατάφερναν όμως οι αρχαίοι αυτό, τι έκαναν; Γενικά οι Αρχαίοι είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής και συνήθειες, ενώ κατανάλωναν τρόφιμα που έκαναν μόνο καλό στην υγεία, αποφεύγοντας αυτά που θεωρούσαν ότι υπνωτίζουν.

Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Τι έκαναν οι Αρχαίοι;

Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον.

Σε μούμιες 3000 χρόνων σπάνια βρίσκονται ίχνη όγκων και μάλιστα πρόκειται για καλoήθεις όγκους. Το επιχείρημα ότι το προσδόκιμο της ζωής των αρχαίων ήταν μικρότερο, αποκρούστηκε από το γεγονός ότι το διάστημα από 25 μέχρι 50 χρόνων είναι αρκετό για να εμφανιστεί καρκίνος.

Ερευνώντας το θέμα ανακαλύπτουμε ότι οι πρώτες μορφές π.χ του καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μετά τον 17ο αιώνα. Η στατιστική βέβαια λέει ότι το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πάνω από 50 χρονών, οπότε εξετάζοντας τους κανείς πριν από τα 50 δε θα έβρισκε ίχνη της νόσου.

Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς υπάρχουν οι παράγοντες της κληρονομικότητας, της ηλιακής ακτινοβολίας ή της ραδιενέργειας.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share