Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη χόρευε πάνω στα τραπέζια

Σπάνιο!

26 Μαΐου 2020 09:21
Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη χόρευε πάνω στα τραπέζια
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μια σταρ που μαγνήτιζε όλα τα βλέμματα σε κάθε της εμφάνιση. Ο χορός και το τραγούδι στις περισσότερες ταινίες τις οποίες συμμετείχε καταλάμβαναν μεγάλο κομμάτι της κάθε ταινίας μιας και οι δύο αυτές τέχνες ήταν η αγάπη της ηθοποιού. Σε μια τέτοια ταινία και συγκεκριμένα στις "Διπλοπενιές" την απολαμβάνουμε να χορεύει και το βίντεο αυτό να μένει στην ιστορία. Για ποιο λόγο όμως;

Την αγαπημένη ηθοποιό την έχουμε δει πάμπολλες φορές να χορεύει τόσο σε ταινίες και παραστάσεις όσο και σε προσωπικές της στιγμές, δείτε την εδώ να χορεύει στην αυλή του σπιτιού της. Το απόσπασμα από τη συγκεκριμένη ταινία όμως έμεινε στην ιστορία καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που σε ταινία μια γυναίκα φαίνεται να χορεύει πάνω σε τραπέζι. Η κίνηση αυτή της Αλίκης Βουγιουκλάκη δεν γνωρίζουμε αν ήταν απόφαση της ηθοποιού ή του σκηνοθέτη αλλά σίγουρα είναι μια σκηνή που θα συζητιέται για πολλά ακόμη χρόνια.

Δείτε την "ιστορική" στιγμή που η Αλίκη Βουγιουκλάκη χορεύει πάνω στο τραπέζι:

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Μάθαμε το δεύτερο όνομά της και πάθαμε σοκ

Μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες, το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη χαράχθηκε ανεξίτηλα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο, αυτό που λίγοι γνώριζαν, είναι πως η ηθοποιός είχε και δεύτερο όνομα, το οποίο δεν ήξερε ούτε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Το αγαπημένο "Αλικάκι" πρωταγωνίστησε στις οθόνες αλλά και στις καρδιές του ελληνικού κοινού για χρόνια, ενώ η μνήμη της παραμένει καθαρή ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά το θάνατό της. Πολλά είναι αυτά που δεν ξέραμε για την εθνική μας σταρ, όπως για παράδειγμα, ότι είχε κάνει πλαστική -δείτε εδώ περισσότερα- αλλά και ότι είχε δεύτερο όνομα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Συγκεκριμένα, την έλεγαν και... Σταματίνα. Φυσικά, στον καλλιτεχνικό χώρο δε χρησιμοποιούσε το δεύτερο όνομά της, μιας και καριέρα είχε ήδη κάνει με το Αλίκη και έτσι ποτέ δεν το άφησε να κυκλοφορήσει!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share