Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Βιολογικά όπλα θα σκορπίσουν φονικό ιό στον πλανήτη": Ανατριχιαστική επιβεβαίωση προφητείας από το 2008

Σοκάρει

10 Απριλίου 2020 11:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα βιολογικά όπλα και η προφητεία του 2008. Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία αλλά πριν από μόλις έναν χρόνο, το 2018, πριν ξεσπάσει ο φονικός ιός Covid-19 στην Κίνα, δημοσιοποιήθηκε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα από έναν ερευνητικό βραχίονα του αμερικανικού στρατού και την Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Αμυντικών Προγραμμάτων, γνωστή ως DARPA, με σκοπό να δημιουργήσει έντομα που θα φέρουν ιούς και τα οποία, κυκλοφορώντας σε τεράστιους αριθμούς, θα βοηθήσουν τις καλλιέργειες, όπως το καλαμπόκι και τις ντομάτες, να καταπολεμήσουν απειλές όπως τα παράσιτα, η ξηρασία ή η ρύπανση.

Το τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε με 45 εκατομμύρια δολάρια, αποκαλείται «Έντομα Σύμμαχοι» και έχει τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, από το 2016.

Όπως είναι φυσικό, το πρόγραμμα αυτό ξεσήκωσε αντιρρήσεις από μεγάλο μέρος της Διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και ιδίως της Ευρωπαϊκής, η οποία μάλιστα στις αρχές του Οκτώβρη του 2018 με δημοσίευμα στο περιοδικό Science έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προειδοποιώντας ότι, εάν αποβεί επιτυχής η τεχνική που θα αναπτυχθεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα, ακριβώς αντίθετα για το αποτέλεσμα που ισχυρίζεται ότι επιδιώκει.

Κι αυτό γιατί πολύ απλά, πέρα από την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών, τα μολυσμένα έντομα θα μπορούσαν να μεταφέρουν ιούς που καταστρέφουν τα φυτά αλλά και θα επιφέρουν άγνωστες και ίσως επικίνδυνες παρενέργειες μετά από την επαφή τους με τους ανθρώπους.

Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο, ένας ισχυρός λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα της Σύμβασης Βιολογικών Οπλών (BWC) του ΟΗΕ, καθώς η προσπάθεια δεν είναι και τόσο διαφορετική από τον σχεδιασμό απαγορευμένων βιολογικών όπλων.

«Είναι δύσκολο να δούμε μια τέτοια δικαιολογία, δηλαδή να αποτελέσει το όλο εγχείρημα έναν νέο τρόπο προστασίας των καλλιεργειών από αναδυόμενες απειλές», υποστηρίζουν, «επειδή η μέθοδος είναι δύσκολο να ελεγχθεί και σαν σχέδιο δράσης θα μπορούσε να προκαλέσει μια ‘βιολογική κούρσα εξοπλισμών’ και ανεξάρτητα από τα πραγματικά κίνητρά του, θα μπορούσε να ωθήσει άλλες χώρες να δημιουργήσουν παρόμοιες τεχνολογίες ικανές να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα».

Εξάλλου, μόλις δέκα χρόνια πιο πριν, το 2006, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διαβλέποντας αυτόν τον κίνδυνο, είχε ασχοληθεί με το θέμα των βιολογικών όπλων εγκρίνοντας μια στρατηγική κατά της εξάπλωσης όπλων μαζικής καταστροφής, η οποία αφορούσε κυρίως την καταπολέμηση των βιολογικών και τοξινικών όπλων (Κοινή δράση 2006/184/ ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου 2006 σχετικά με την υποστήριξη της σύμβασης για τα βιολογικά και τοξινικά όπλα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής Επίσημη Εφημερίδα της 7.3.2006).

Όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έρχονται σιγά – σιγά, καθώς ο καιρός περνά και ο νέος φονικός ιός συνεχίζει την καταστροφική του πορεία, να προστεθούν σε μια σειρά από θεωρίες και συζητήσεις που μπορεί για την επίσημη επιστημονική κοινότητα να αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά σίγουρα καταδεικνύουν τον σοβαρό κίνδυνο και την αυξανόμενη ανησυχία γύρω από μια επιστήμη η οποία σε κακόβουλα χέρια μπορεί και να αφανίσει το ανθρώπινο είδος από τον πλανήτη ολοκληρωτικά.

Η επιστήμη μάς λέει πως οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον κορωνοϊό να είναι βιολογικό όπλο που κάποιος εξαπέλυσε στην Κίνα, δεν ισχύουν, καθώς οι ερευνητές του αμερικανικού Ιδρύματος ερευνών Scripps Research σε συνεργασία με το σκωτσέζικο Edinburgh University μελέτησαν το πλήρες γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού καθώς και τη μοριακή του δομή, και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο επιστημονικό περιοδικό «NatureMedicine», αποδεικνύοντας πως ο ιός δεν κατασκευάστηκε στο εργαστήριο, αλλά είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης.

Αλλά, όταν κάποιος διαβάσει το βιβλίο «The Eyes of Darkness», το οποίο έγραψε πριν πολλά χρόνια ο διάσημος συγγραφέας των μπεστ σέλερ, Ντιν Κουντζ, όπου περιγράφει την ιστορία ενός Κινέζου επιστήμονα ονόματι Λι Τσεν που αυτομόλησε στις ΗΠΑ μεταφέροντας σε δισκέτα αρχεία για το πιο σημαντικό και επικίνδυνο νέο βιολογικό όπλο της Κίνας εδώ και μια δεκαετία με την ονομασία Wuhan400 επειδή αναπτύχθηκε στα εργαστήρια RDNA έξω από την πόλη Ουχάν, τότε και να θέλει να δείξει εμπιστοσύνη στα «επίσημα» ανακοινωθέντα σίγουρα γίνεται καχύποπτος σε κάθε τι που έχει να κάνει με την έρευνα και ανάπτυξη γενετικών τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ), που είναι διεθνώς παραδεκτό πως μπορούν να προσβάλουν τα τρόφιμα, το πόσιμο νερό και το περιβάλλον και να καταστούν έτσι επικίνδυνοι για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Εξάλλου, το επίσης «προφητικό» βιβλίο «EndofDays: Predictions and prophecies about the end of the world», που γράφτηκε από τη Sylvia Browne και δημοσιεύθηκε το 2008 και στο οποίο αναφέρεται ότι: «Μέχρι το 2020 μια σοβαρή πνευμονική ασθένεια θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο με χαρακτηριστικό της να επιτίθεται στους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες και αντιστέκεται σε όλες τις γνωστές θεραπείες, δεν συνηγορεί για τον καθησυχασμό της κοινής γνώμης.

Ας αφήσουμε, όμως, τις θεωρίες και τις …προφητείες κατά μέρος και ας δούμε την πραγματικότητα. Ανεξέλεγκτοι βιολογικοί παράγοντες έπλητταν πάντοτε την ανθρωπότητα, άλλοτε σποραδικά και άλλοτε μαζικά. Όμως, από τις αρχές του 20ου αιώνα και μετά, όταν με την εξέλιξη της επιστήμης ο άνθρωπος άρχισε συνειδητά να επεξεργάζεται και να καλλιεργεί τους βιολογικούς παράγοντες, οι σκοποί της έρευνας δεν ήταν πάντα ανθρωπιστικοί και «αγγελικοί».

Τις περισσότερες φορές αυτή η έρευνα έγινε για να χρησιμοποιηθούν ως πολεμικά όπλα με αρχή από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και τα χημικά όπλα φωσγένιο, και υπερίτης, που θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο «συγγενείς» των βιολογικών.

Ακολούθησαν οι Ιάπωνες το 1918 με τη στρατιωτική «Μονάδα 731» κάνοντας πειράματα χρήσης βιολογικών όπλων πάνω στον άμαχο πληθυσμό της κατεχόμενης Μαντζουρίας με τη ρίψη πορσελάνινων βομβών που περιείχαν μολυσμένους ψύλλους και μολυσμένο ρύζι δόλωμα για τα τρωκτικά, αλλά και οι Ναζί με την αποτυχημένη προσπάθεια τον Οκτώβριο του 1943, όταν ένα γερμανικό αεροπλάνο έριξε 15.000 σκαθάρια του είδους Leptinotarsadecemlineata, γνωστό και ως «εξολοθρευτής πατάτας», πάνω από την ανατολική Αγγλία με στόχο την καταστροφή της σοδειάς της πατάτας, οι Εγγλέζοι με τον βάκιλο του άνθρακα 1942 (1942 νησί Gruinard) και οι Ρώσοι με μικρόβια της δυσεντερίας, της χολέρας και του άνθρακα στη Μογγολία, προκαλώντας το 1938 μια επιδημία με 5.000 νεκρούς.

Όμοια οι Αμερικάνοι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 στο Fort Detrick του Μέριλαντ, έκαναν εκτεταμένα πειράματα βιολογικών όπλων εφοδιάζοντας τον αμερικανικό στρατό με ένα πλήρες βιολογικό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από τρία θανατηφόρα στελέχη μικροβίων με κυριότερο τον άνθρακα, της βρουκέλωσης, του Q Πυρετού, της εγκεφαλίτιδας και της Β εντεροτοξίνης. Όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί υποτίθεται ότι καταστράφηκαν από το 1971 ως το 1973 βάσει της Συνθήκης Βιολογικού Πολέμου (1972). Καταστράφηκαν όμως; Κανείς δεν μπορεί να μας το βεβαιώσει.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share