Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Αναγνωρίζετε τον νεαρό με τα γυαλιά, πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Δεν πάει το μυαλό σας με τίποτα

24 Ιανουαρίου 2020 08:35
Αναγνωρίζετε τον νεαρό με τα γυαλιά, πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Έχετε παρατηρήσει την συγκεκριμένη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία είχε και δεύτερο όνομα! Ποιος είναι ο κύριος από πίσω τις με τα γυαλιά;

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1946, στο Πέρα Πεδί της Επαρχίας Λεμεσού.

Έζησε από θαύμα, αφού νεογέννητο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για τρεις μέρες αρνείτο να θηλάσει.

Μεγάλωσε σε μία αρκετά αυστηρή οικογένεια. Γιος του αστυνομικού Χρύσανθου και της οικοκυράς Θεανώς, έχει ένα δίδυμο αδελφό και μία μεγαλύτερη αδελφή.

Το 1962 είδε την σύζυγό του για πρώτη φορά και την ακολούθησε με το ποδήλατο.

Παντρεύτηκαν σχεδόν μία δεκαετία αργότερα.

Το 1965 πήγε στην Αθήνα ως φοιτητής νομικής και αναμείχθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου επί προεδρίας Γεωργίου Παπανδρέου.

Την ίδια χρονιά έπεσε σοβαρά άρρωστος με περιτονίτιδα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή για δεύτερη φορά.

Έμεινε για 27 μέρες στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου τον επισκέφθηκε ο πατέρας του. Για πρώτη φορά ο αστυνομικός Χρύσανθος έμαθε για την ανάμειξη του γιου του στην πολιτική.

Αργότερα πήγε στο Λονδίνο όπου έκανε μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο ενώ όταν επέστρεψε στην Κύπρο το 1972 άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο.

Είχε ήδη νυμφευθεί ένα χρόνο πριν την αγαπημένη του.

Στις 24 Μαΐου 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Το 1997 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο 7ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Βουγιουκλάκη Αναστασιάδης

Πάρτυ στο σπίτι του Σταύρου Θεοδότου στη Λεμεσό, 1961. Διακρίνονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Φούλα Αναστασιάδη, η Ελευθερία Μαυρογένους και η Στέλλα Θεοδότου.

"Εγώ και στην αρρώστια είμαι...": Η ανατριχιαστική ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον γιατρό της όταν της ανακοίνωσε τον καρκίνο!

Ποια ήταν η ανατριχιαστική ατάκα που είπε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον γιατρό της, όταν εκείνος της ανακοίνωση πως έχει καρκίνο;

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου του 1996 από καρκίνο. Από την ημέρα που έμαθε ότι ήταν άρρωστη πέρασαν μόλις 63 μέρες πριν έρθει το τέλος. Στην κηδεία της οι εκδηλώσεις του κόσμου ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα και η τηλεοπτική κάλυψη έμοιαζε με υπερπαραγωγή, γεμάτη από υπερβολές, κλισέ και άστοχα σχόλια. Ο κόσμος όμως ήταν καθηλωμένος στην τηλεόραση αμέτρητες ώρες παρακολουθώντας ατελείωτα αφιερώματα, δηλώσεις φίλων και συγγενών της, ακόμη και ανούσια φλυαρία χωρίς καμία πληροφορία. Οι εφημερίδες την επόμενη ημέρα έγραψαν ότι 9 στους 10 τηλεθεατές είδαν «το τελευταίο αντίο» στην Αλίκη, η οποία μάλιστα είχε και δεύτερο όνομα!

Αλίκη Βουγιουκλάκη τέλος

Η Βουγιουκλάκη αντιμετώπισε το πρόβλημα στην υγεία της με αξιοπρέπεια και γενναιότητα. Ακόμα και όταν ρώτησε τον διάσημο γιατρό Γουότσον πόσο χρόνο ζωής της έδινε, του είπε: «Μην ανησυχείς, εγώ και στην αρρώστια είμαι επαγγελματίας». Η «Μηχανή του Χρόνου» το 2006 παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη ζωή της. Δείτε στο βίντεο την τελευταία συγκινητική παράσταση της Αλίκης στη Θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις της μέσα στο αεροπλάνο όταν επέστρεφε από τη Βοστώνη. Ήταν τότε που γνώριζε πια όλη την αλήθεια για την κατάστασή της. «Ένα θέλω να σας παρακαλέσω. Προσευχηθείτε και εσείς για μένα… τίποτα άλλο», ήταν τα λόγια της…

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share