Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κρήτη το 1964: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν!

Οι ανεμόμυλοι, οι πρώτοι τουρίστες και το αργαλειό!

16 Νοεμβρίου 2019 11:33
Η Κρήτη το 1964: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν!

Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κρήτη του 1964! Το εκπληκτικό βίντεο με τους ανεμόμυλους, τους αργαλειούς και τους πρώτους τουρίστες!

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου!

O Τσαρλς ήταν ένας πρωτοπόρος του κινηματογράφου και των φιλμ. Γεννήθηκε στο Seine-et-Marne στη Γαλλία και ήταν γιος χασάπη. Το 1894, μαζί με τον αδελφό του Émile, ίδρυσε την «Pathé Records».

Δύο χρόνια αργότερα δημιούργησαν τα «Société Pathé Frères» και μπήκαν στην παραγωγή και διανομή κινηματογραφικών ταινιών. Τα επόμενα χρόνια έγιναν κυρίαρχη δύναμη στον βωβό κινηματογράφο.

Τα κορίτσια του Moulin Rouge: Η γοητεία και η ιστορία τους!

Το Pathé γρήγορα μετεξελίχθηκε σε ένα ισχυρό βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων που αναλάμβανε την παραγωγή «Επίκαιρων» και ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 1910 έως το 1970. Ο Pathé και οι συνεργάτες του κατέγραφαν για πολλές δεκαετίες τα μεγάλα γεγονότα και δημιούργησαν φιλμ με εικόνες απ΄όλο τον κόσμο.

Σε ένα από αυτά, το 1964, οι κινηματογραφιστές κατέγραψαν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από μια εποχή που ο τουρισμός έκανε τα πρώτα οργανωμένα βήματα στην Κρήτη.

Στα πλάνα διακρίνουμε πανέμορφους ανεμόμυλους, ψαράδες, τουρίστες να κάνουν σκι, κτηνοτρόφους να αρμέγουν πρόβατα, αλλά και γυναίκες να αλωνίζουν και να υφαίνουν στον αργαλειό.

"Η Χίος θα “καεί”, το ίδιο και η Λέσβος...": Προφητεία σοκ!

Μια προφητεία μιλάει για την Χίο και τη Λέσβο και σοκάρει! Διαβάστε αναλυτικά...

Προσευχές και ικεσίες αναπέμπονται από τον Ουρανό και την γη για γλυτώσουμε την οργή του αγίου Θεού για την αμαρτία και την διαστροφή που κατέκλυσε την πατρίδα. Με την ευκαιρία διαβάστε: "Όταν θα έρθετε πίσω, τότε θα είναι τα κλάματά σας": Επιβεβαιώνεται σοκαριστική προφητεία!

Ο Θεός έστειλε το μήνυμα του σε δυο Αγιοτόκα Νησιά μας την Χίο και την Λέσβο και στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια που έχει ανάψει τις μηχανές του ο δράκοντας της στρατιωτικής τουρκικής μηχανής .

προφητεία για Αιγαίο

Αν δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει μετάνοια και προσευχή ας φροντίσουμε να μάθουμε για να γλυτώσουμε τα χειρότερα, όπως περιγράφονται στο όραμα της ηλικιωμένης από την Κέρκυρα που έγινε γνωστό από τον Αύγπυστο του 2012 και στοχοποίησε με τα λεγόμενα του τον συγκεκριμένο χώρο μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Το θηρίο του αιγαίου πιθανώς να είναι κρυμμένο σε κάποιο ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο του αρχιπέλαγους μας που μπορεί να ξυπνήσει-ενεργοποιηθεί με τέτοιου μεγάλου μεγέθους σεισμούς.

Ας τα αντιμετωπίσουμε όλα με πίστη και ψυχραιμία και συντεταγμένα με συναίσθηση μετάνοιας και βοήθειας στους δυσκολεμένους συμπολίτες μας – πληγέντες ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Θεός εξ αιτίας των Αγιομαρτυρικών αιμάτων των προγόνων μας θα δείξει έλεος σε εμάς τους αμαρτωλούς.

"Το έθνος θα χαθεί..." Συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παΐσιου!

Ο Άγιος Παΐσιος έκανε μια συγκλονιστική προφητεία για το έθνος και τι πρόκειται να συμβεί σε αυτό! Ο Άγιος είχε προβλέψει πολλά από τα δεινά που θα βασάνιζαν την Ελλάδα καθώς και τους πολέμους που θα γίνονταν..

Ποια είναι όμως τα λόγια του για αυτήν την προφητεία που αφορά το έθνος μας;

Τους λέω: «Ο Θεός να φυλάξει να μην έρθουν οι βάρβαροι και μας ατιμάσουν!» Όσοι δεν έχουν χάσει την εθνική τους ελευθερία, δεν καταλαβαίνουν.

Και μου λένε: «Και τι θα πάθουμε;»

Άγιος Παΐσιος προφητεία

Γέροντας Παΐσιος (1992): «Είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο έθνος!»

Ακούς κουβέντα; Άντε να λείψετε, χαμένοι άνθρωποι! Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι σήμερα είπε ο Παΐσιος!

Δώσ’ τους χρήματα, αυτοκίνητα, και δεν νοιάζονται ούτε για την πίστη ούτε για την τιμή ούτε για την ελευθερία.

«Και βλέπουμε τώρα, όπως πριν αρχίσει ένας πόλεμος στέλνουν ατομικές προσκλήσεις, έτσι και ο Θεός με ατομικές προσκλήσεις μαζεύει ανθρώπους»…

Την Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας· και την ελευθερία μας την οφείλουμε στους ήρωες της Πατρίδας μας, που έχυσαν το αίμα τους για μας. Αυτήν την αγία κληρονομιά οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την διατηρήσουμε και όχι να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας.

Είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο έθνος!

Και βλέπουμε τώρα, όπως πριν αρχίσει ένας πόλεμος στέλνουν ατομικές προσκλήσεις, έτσι και ο Θεός με ατομικές προσκλήσεις μαζεύει ανθρώπους, για να κρατηθεί κάτι και να σωθεί το πλάσμα Του.

Δεν θα αφήσει ο Θεός, αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε ανθρωπίνως, και για ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε ανθρωπίνως, να κάνουμε προσευχή να βοηθήσει ο Θεός.»

TAGS
 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share