Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κώστας Καραμανλής: Η δολοφονία και το... παγιδευμένο αυτοκίνητο!

Αποκάλυψη φωτιά!

14 Νοεμβρίου 2019 07:57
Κώστας Καραμανλής: Η δολοφονία και το... παγιδευμένο αυτοκίνητο!

Γνωρίζετε για την.... απόπειρα δολοφονίας στον Κώστα Καραμανλή; Διαβάστε αναλυτικά εδώ!

Πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε πραγματοποιηθεί η πολύκροτη δίκη για το βρώμικο σχέδιο "Πυθία" των εμπλεκόμενων στο σχέδιο της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Με την ευκαιρία διαβάστε: Κώστας Καραμανλής: Δείτε τον σε δημόσια έξοδο με τα δύο του παιδιά! Η Αλίκη είναι ίδια ο πατέρας της!

Η "ενέδρα θανάτου" στη Νέα Μάκρη

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα της εφημερίδας "Δημοκρατία" το πόρισμα Φούκα αποκάλυπτε, πώς έδρασε η ομάδα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Κώστα Καραμανλή το 2008, στήνοντας ενέδρα κατά το πενθήμερο 20 – 25 Απριλίου στη Νέα Μάκρη, στη συμβολή των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Υπήρξε τότε εμπλοκή περίπου 30 δευτερολέπτων ανάμεσα σε πράκτορες της ρωσικής FSB (που επιχειρούσε να προστατέψει τον πρώην πρωθυπουργό) και ατόμων που ανήκαν στις ομάδες παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού.

Τα άτομα της πρώτης ομάδας ήταν ένοπλα και ήταν τέσσερα στον αριθμό, ενώ οι πράκτορες της άλλης πλευράς ήταν δύο αλλά άοπλοι.

Αμέσως μόλις οι δεύτεροι έγιναν αντιληπτοί από τους πρώτους, τράπηκαν σε φυγή, με μια κίτρινη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες, ενώ είχαν εγκαταλείψει κι ένα βαν στο σημείο της ενέδρας, μέσα στο οποίο βρέθηκαν εκρηκτικά, όπλα, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, κουκούλες, ρούχα μεταμφίεσης, συστήματα επικοινωνίας συντονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και χάρτες με το ακριβές δρομολόγιο και τις κινήσεις του Κώστα Καραμανλή.

Κώστας Καραμανλής: Αυτός ήταν ο πατέρας του πρώην Πρωθυπουργού!

Γνωρίζετε ποιος ήταν ο πατέρας του Κώστα Καραμανλή; Δείτε το πρόσωπό του!

Ο λόγος για τον Αλέκο Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακά προβλήματα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Κώστας Καραμανλής: Σε άθλια κατάσταση - Έτρεχε με σορτσάκι και κρατούσε μαγκούρα!

Γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1913 στην Πρώτη Σερρών όπου και τελείωσε το δημοτικό. Πήγε γυμνάσιο στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δικηγόρησε για λίγα χρόνια και στη συνέχεια ασχολήθηκε με μικρή εταιρία χωματουργικών έργων την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

Ο Αλέκος Καραμανλής είχε πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στον πόλεμο του 1940.

Το Σεπτέμβριο του 2004 συμπλήρωσε 60 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του Αλίκη, με την οποία απέκτησε δυο γιους. Το Γιώργο και τον Κώστα Καραμανλή.

Στη διάρκεια της δικτατορίας το γραφείο του στην οδό Βουλής 18 ήταν κέντρο συναντήσεων πολλών πολιτικών και ουσιαστικά υπήρξε ο σύνδεσμος πολλών εξ αυτών με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που βρισκόταν στο Παρίσι.

Ο Αλέκος Καραμανλής ευτύχησε να δει τον γιο του Κώστα αρχηγό της ΝΔ και στη συνέχεια πρωθυπουργό της χώρας.

Σχεδόν κάθε Κυριακή και σε όλες τις μεγάλες γιορτές η οικογένεια Καραμανλή συγκεντρωνόταν στο σπίτι του πρωθυπουργού στη Ραφήνα, ένα σπίτι που είχε αγοράσει ο Αλέκος Καραμανλής πριν από πολλές δεκαετίες ως εξοχική κατοικία και το οποίο σήμερα αποτελεί τη μόνιμη κατοικία του πρωθυπουργού.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share